• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    VACA
    VACA --- ---
    NAVARA: Co neco z nabidky Goruck?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    měl bych být schopen upevnit FAK do horní části a tak podobně, klasika
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GIF: "taktický" jej myšleno,
    že se to neprodře používáním,
    že když tam dám shadowa tak neprotrhne bok,
    že když se rozhodnu tam dát balistický plát nebo odnést domu zlatý cihly, tak to unese a neprorve se
    - nic zásadnějšího a už tuplem ne vzhled, ten by měl být ideálně civilní

Např. ty Vertx moc takticky nevypadají, ale stojí kotel, tak potřebuji alibi, než si ho koupím :)
    GIF
    GIF --- ---
    NAVARA:
    GIF: to "takticky" jsem prehledl ¯\_(ツ)_/¯
    GIF
    GIF --- ---
    NAVARA: Já jsem aktuálně spokojený s Cabinzero Military. Mám 44l verzi, ale dělá se třeba i 28l https://www.wardow.com/cz/cabin-zero-military-28-cestovni-batoh-cerna-cz191401-cz-0.html V tom velkém, akorát zbytečně tahám kraviny, zase na jedno až dvoudenní služebky v pohodě a na svačiny každý den taky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Budu posílat dál DragonEgg - primárně jsem zvolil blbou barvu (mandrake je pořád moc vojenský), druhak mi moc nesedí jak se v přední kapse vše hromadí na dně. Sedí na popis "Egg", ale baví mne to méně, než mi původně přišlo.

Co je teď nejlepší civilně vypadající taktický batoh - Vertx?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KURE: podle me je to +- furt to samy, pokud ti sedi zadovej system, tak jo, pokud ti nesedel kdysi, tak ted to asi lepsi nebude. z ceho delaj prezky nevim, ale porad funguje servis a opravna (delaj tam i jiny veci, co prineses) takze i kdyby neco prasklo, nemel by byt problem, aby to vymenili, zipy snad ykk
    Technologie a materiály | Gemma Sport
    http://www.gemmasport.cz/pruvodce/technologie-a-materialy/
    KURE
    KURE --- ---
    nemáte nějaký relativní čerstvý informace o batozích Gemma?
    já vím že každý máte nějaký 10+ doma, ale jde mi o to co šijou a prodávají teď. Chlubí se cordurou ale nikde ani slovo o přezkách a zipech. jsou pohodlný na nošení?
    L4JKA
    L4JKA --- ---
    L4JKA: Našel jsem na nej 20% slevu, tak jsem ho objednal a první dojem super. Pohodlně se vejde vše, co potřebuji denně nosit.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    SWIST: Já si na cesty pořídil Baofeng uv5r, na Ali pár za cca litra. Zatím naprostá spokojenost, dosah pro mě dostačující (používáme hlavně když jedeme ve více autech). Naprogramoval jsem si je na pmr pásmo, abychom mohli komunikovat i s ostatníma posádkama co maj pmr
    381007
    381007 --- ---
    SWIST: v rámci celé skupiny (cca 30) lidí jsme používali Puxing777 a někteří Puxing888 v pásmu UHF (VHF jsem neměl možnost vyzkoušet). Nikdo s tím neměl problémy.

Čisté spojení napřímo až na 10km, dálkové spojení přes signálové převaděče po celé ČR. (základní anténa "pendrek" UHF).

Mě akorát jednou odešel jeden akumulátor. Místo něj jsem koupil adaptér na 6xAAA baterie.

Používali jsme externí mikrofony, headsety, krkafony... V té skupině už nějakou dobu nejsem, stanici jsem vracel (erár). Ale za celou dobu provozu (cca 3roky) jsem nezaznamenal problémy a můžu doporučit.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Pardon za repost, zdá se, že příslušné vlákno je relativně mrtvé.. Určitě tu bude určitě pár lidí se ve vysílačkách vyzná. [ SWIST @ vysílačky / radiostanice ]
    HELIOS3123
    HELIOS3123 --- ---
    L4JKA: [ DRAGON @ Fotky toho co jsme si dnes koupili či objednali ]
    má jiný model, ale možná řekne co a jak
    L4JKA
    L4JKA --- ---
    Nemáte zkušenost z batohama Thule? Konkrétně mě zaujal Enroute 20l.
    Thule EnRoute Backpack 20L | Thule | Česká republika
    https://www.thule.com/cs-cz/cz/backpacks/laptop-backpacks/thule-enroute-backpack-20l-_-3203591
    DACELO
    DACELO --- ---
    KURE: Nechtělo se mi tahat celou pixlu/sklenici tabáku, když jdu s dětma na pár dní do lesa, tak jsem si pořídil plastový 50ml kelímek s víčkem a zatím naprostá spokojenost. Těch 50ml je ideál na nějakých 5-6 dýmek (určitě by šel napakovat i víc), široké hrdlo, hmotnost nula-nula nic a prakticky nerozbitný. Bonus navíc - když si vezmu jednu dýmku, sundám náústek, tak se mi všechno vejde do pouzdra (pár čističů, skládací stojánek, CPT, dýmkové zippo a pár balsových filtrů), komplet 265 gramů :).
    BATOO
    BATOO --- ---
    PRAASHEK: Objednano, diky moc za tip, neco takovyho jsem presne hledal. Snad se do toho Glocisko 36 vejde :).
    VYGIDOR
    VYGIDOR --- ---
    PRAASHEK: maju ju aj na stranke vyrobcu: https://eu.directactiongear.com/en/small-messenger-bag.html#35 cena je podobna.
    Imho vypredavaju tuto generaciu so starym logom.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    docela čumim na tu cenu. mám tu větší verzi btw a je to držák.
    Taška (brašna) taktická přes rameno DIRECT ACTION SMALL MESSENGER BAG HELIKON Ranger Green - ARMY-SURPLUS
    https://www.army-surplus.cz/...a-pres-rameno-direct-action-small-messenger-bag-helikon-ranger-green/
    DACELO
    DACELO --- ---
    KURE: Vozím sebou tohle pouzdro s tuhým korpusem na 2 dýmky a zatím spokojenost. Vejde se všechno krom tabáku, který stejně tahám vedle v plechu, nebo sklenici (tobolky nekupuju).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam