• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Když tady byla řeč o ruském batohu - nevěděl by někdo, například MONOEGO, kde za přiměřenou cenu sehnat batoh Десантный M od Splavu?
    https://www.splav.ru/catalog/military-tactics/snaryazhenie/ryukzaki/ranec-desantnyj-m/

Pokud dobře koukám, přímo splav.ru do zahraničí nezasílá, a všechny shopy (včetně nějakých českých překupníků) si přirážejí na cenu minimálně 100%.
    CROSS
    CROSS --- ---
    JINX: No zatim jsem ho akorát vybalil, prohlídnul, jednou nasadil na záda a uložil do skříně, neb dům opouštim vzhledem k situaci buď s kočárkem nebo s Deuterem Kid Comfort III a žádné delší cesty se nekonají. Na první pohled vypadá skvěle, v podstatě, co jsem čekal (roky nosim 5.11 messenger bagy). Víc k tomu v tuhle chvíli nemůžu napsat.

Chtěl jsem právě tuhle velikost, menšími batohy jsem vybaven. V zásadě jsem ho chtěl na letní dovolenou a letní víkendy, na kombinované přesuny autem a pěšky (celodenní výlety s dětmi). Jsem zvědav, jestli letos tu skříň opustí. :-/
    JINX
    JINX --- ---
    CROSS: jak jsi s nim spokojeny? zrovna chci koupit bud tento (v mensi velikosti) nebo Rush nebo Mira 2v1. A nemuzu se rozhodnout ktery vzit :(
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    PIVECEK: fotky udělám, už by měl být bagl v čr. Ja mam objednaný khaki-sám jsem zvědavej na odstín a žena černej.

KURE: Tohle se tvaří jako super firma, vyrobek šitej v Rusku. Libilo se mi že se to dá celé otevřít, libí se mi system organiozerů, je to pak jednoduchý na přendavání, sucháč uvnitř-výstuž zad/nepotí se ti zada. + super recenze-žena je ze sibiře, našla mi ho a načetla si to. Součastí je plaštěnka, cena je vpohodě..
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    MONOEGO: To vypada zajimave, jakou barvu si vybral? Mohl bys sem pak prosim udelat nejake domaci fotky a kratky report? ;) Libi sem i celkem i ty jejich K1 kosile za par supu:)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Ale abych jen nekecal, pořídil jsem na léto tohle (teda před tim, než mi do letních plánů zasáhla pandemie)

AMP72™ Backpack 40L - 5.11 Tactical
    https://www.511tactical.com/amp72.html
    CROSS
    CROSS --- ---
    KURE: Napadá mě dovolená na Krymu
    KURE
    KURE --- ---
    MONOEGO: nejaký speciální důvod proč zrovna ten?
    AZIM
    AZIM --- ---
    MONOEGO: hezký, vidím v tom malinko inspiraci nedávno zakoupené 450 aw II, web jede jen polsky ale bagl pěknej
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    Neodolal jsem a už je na cestě do Prahy, hold uchylka na batohy se nezapře.. РЮКЗАК T30

Рюкзак T30 - купить в интернет-магазине качественной экипировки Группа99
    https://www.gruppa99.com/catalog/ryukzaki/ryukzak_t30_1/
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    DRIZDIK: oficialne jej nedoporucuje svycarska vlada ;)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    NAVARA: Dnes proběhlo zprávama, že už Ibuprofen nedoporučue přímo WHO .. ale na stránkách WHO jsem k tomu nic nenašel :-/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FINSON: 1g paracetamolu + 400mg ibalginu co šest hodin, nejsilnější sub-opiátové analgetikum (tj. celkem 4g denně - což je krátkodobé maximum)
    FINSON
    FINSON --- ---
    NAVARA: Yup, je to strašně easy, smrtelná dávka paracetamolu je 6g. Nicméně sebevrazi to nedoporučují, protože to je fakt dost nepříjemný způsob, jak se zabít.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    CROSS: Ony se daj i kombinovat, třeba když si zlomíš stehenní kost a sanitka s opiáty přijede až za pět minut - ale už to chce hlídat dávkování a samozřejmě znát kontraindikace (játra, ledviny,…)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Já bych doplnil ze své zkušenosti s dětskými virózami, že se obecně doporučuje paracetamol a ibuprofen střídat, protože každej zatěžuje organismus trochu jinak.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Jistě jste nepřehlédli informaci, že ibuprofen (též brufen, nurofen, ibalgin, všechno je to totéž) zhoršuje průběh Covid-19, případně dokonce zvyšuje pravděpodobnost, že nemoc dostanete. Na svém twitterovém účtu to napsal francouzský ministr zdravotnictví Olivier Véran a doporučil namísto těchto léků paracetamol (paralen, panadol, coldrex). Toto sdělení zpracovala po svém média seriózní i jiná. Zdravotnické autority toto tvrzení jednoznačně odmítají (patrně jde o mylnou interpretaci výsledků studie na zcela jiné téma, která vyšla v Lancetu), žádné důkazy neexistují, ale fáma běží. Není první, nebude poslední. V zásadě je asi jedno, jestli na horečku berete aspirin, paralen, nebo ibuprofen, jen pozor na to, že předávkování aspirinem může způsobit žaludeční vředy a na předávkování paralenem, hlavně v kombinaci s alkoholem, můžete nezvratně a bolestivě umřít – zničí vám játra na počkání. Řídí-li se pan Véran vlastní radou, doufejme, že paralen nezapíjí sklenkou Châteauneuf-du-Pape.

DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    NAVARA: Úplně za hoax bych to neoznačil, za jistou pravdu taky ne (nerad bych flame, jen doplním info). Dnešní článek zde: https://www.dailymail.co.uk/...rofen-anti-inflammatories-worsen-coronavirus-French-doctor-warns.html
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NONAME_HERO: ibuprofen je hoax
    NONAME_HERO
    NONAME_HERO --- ---
    AZIM: pokud chytite COVID-19, vysokou horecku, ale budete doma, protoze zdravotnictvi uz nebude zvladat, nezerte ibuprofen, zvysuje to pravdepodobnost umrti. Paralen by mel byt bezpecnejsi, ale dokud vam horecka neleze ke 40°, nesnizujte ji, zlepsuje fungovani imunity. A protoze je jaro a spousta lidi ma nedostatek vitaminu D, a ten proti respiracnim infekcim pomaha, ten zerte uz ted.

Staci takhle?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam