• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    QWWERTY: k tomu muzu dodat jednu obskurni historku.. Nosim dioptricky brejle, takze mam i nekolikery slunecni dioptricky brejle. Ale obcas mam cocky a tam mi potom stacej i obycejny slunecni brejle. U tech dioptrickejch si nechavam davat jen ty nejlepsi skla co existujou resp. ktery muj optik ma v sortimentu - vetsinou nejakej Zeiss. Samozrejme polarizovany, tvrzeny a kdovico jeste. U tech nedioptrickejch slo o Ray Ban a pote co jsem si je nasadil jsem se tehdy zdesil jak spatne jsem v nich videl :) prislo mi vsechno nejak neostry na hranach, v protisvetle vic nez opacne, asi jako kdyz koukas do levnyho dalekohledu s aberaci. Takze jsem optika pozadal aby mi ta skla od RB vyndal a nahradil je necim lepsim, coz udelal a ucinek byl naprosto frapantni. Pritom tentokrat slo o celkem levny slunecni skla doporucovany nasi zdravotni pojistovnou, zadnej luxus. Ale samozrejme taky polarizovany, tvrzeny a s certifikatem na propousteny spektrum.

Optik z toho byl tehdy na vetvi, rikal ze jsem prvni kdo neco takovyho po nem chtel, ze lidi chtej znacku a maj pocit ze kdyz to bylo drahy, tak to musi bejt dobry. Jenze ja byl zhejckanej z tech jeho dioptrickejch skel se kterejma jsem fakt videl neskutecne ostre, takze jsem si potom v tech original RB pripadal slepej jak krtek :)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    QWWERTY: a jinak jo, cena za polarizovany RB uz mi prijde taky prilis, oakley ani nevim, ty byly vyhrany v tombole na zavodech :) cena za ty spy mi prijde celkem ok, dal jsem 2.9k za polarizovany cyrus a fakt to podle me za to stoji. nevim o brejlich za pulku ktery by udelaly stejnej pocit, rad si necham neco doporucit a az pujdu okolo optiky tak vyzkousim
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    QWWERTY: na video se podivam, to ze podstatna cast ceny je za znacku je asi celkem jasny, ale zatim jsem nevidel _zadny_ brejle za dvacku ktery by byly srovnatelne dobry. ani skla, ani zpracovani.. takze je to mozna teoreticky dost dobre mozny, ale prakticky jsem to zatim fakt nikdy nepotkal. to je taky ted duvod myho nadseni z novejch brejli, staci si vyzkouset a kouknout. nosil jsem i par let ruzny levny varianty kdyz fakt nebyly penize, a je to fakt poznat. jestli jses s brejlema za dvacku spokojenej tak nic proti, ale rozdil neni jen v cene a logu, vyzkousej to. dalsi vec je ze me ta cena az tak netrapi protoze mi vetsinou vydrzi dost dlouho, jeste jsem zadny nerozsednul :)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Cokoli s nálepkou "taktický" stojí automaticky dvojnásobek, aniž by to mělo jakékoli opodstatnění (byť u těch brejlí jsem ještě ochotnej uznat, že certifikace balistické ochrany může něco stát). Už roky mám tyhle brejle a jsou naprosto super: https://www.relaxworld.cz/slunecni-bryle/sportovni/sportovni-slunecni-bryle-relax-nargo-r5318g

Nepadaj, nefouká do nich, hned tak se nepoškrábou a nebolí mě z nich hlava (ok, část parametrů je nutně individuální).
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    HOBORG: "ja jsem docela zatizenej na kvalitni slunecni brejle (dlouho jen ruzny RB a oakley)" .... "za tu cenu uz bych cekal ...."
    cena je na trhu s brylema naprosto imaginarni jednotka, nemluve o tom, ze RB a Oakley patri Luxottice - viz diskuze vedle [ XYNDLL_2Q3F @ Dealextreme - laciné gadgety a spousta dalšího z Číny ]
    Spy sice nepatri pod Luxotticu, ale podobna cenova taktika by me neprekvapila a je dost dobre mozny, ze bryle za $20 z aliexpressu udelaji stejnou sluzbu (+ ti nebude lito, kdyz je rozsednes nebo rozmlatis o zem a neni problem koupit rovnou zalozni)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    HOBORG: Ja jsem hrozne haklivej na bocni svetlo (je jedno jestli shora, zdola nebo ze stran), takze je pro me hodne dulezity zkusit - a zas nechci vypadat jak mutant se sklama od ucha k uchu.
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    ZAPPO: kdyz jsem hledal kde to koupit tak mi vyjel jen boardstar
    Partnerské prodejny / odběrná místa
    https://www.boardstar.cz/kamenne-prodejny/
    jak jsou tam prijemny netusim :) ja to risknul a vzal bez vyzkouseni z https://www.kup-cocky.cz/bryle?pb_znacka%5B0%5D=spy
    nastesti sedej super a ty skla me fakt nadchly, mam polarizovany green spectra
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    HOBORG: A daji se nekde v praze vyzkouset, nevis? Zkusmo jsem googlil a prd - ja vybiral vloni v lete nejaky slunecni brejle, prosel jsem kde co a nic mi nesedlo nebo se mi to nelibilo (plus teda prodejci v obchodech s brejlema mi prislo, ze byli unisono neprijemni jak prdel), tak jsem koupil nejakej levnej shit a bylo
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    STALK: ja jsem docela zatizenej na kvalitni slunecni brejle (dlouho jen ruzny RB a oakley) a tohle bych si teda podle fotek a infa nekoupil - za tu cenu uz bych cekal polarizaci, ty panty ve me moc duvery nevzbuzujou, o cockach vlastne nic nepisou..
    ja si ted pred tydnem poridil SPY, muj prvni nakup pres inet bez vyzkouseni, a jsem uplne nadsenej, porad je nekomu cpu :) ty cocky jsou fakt naprosto uzasny, zpracovani taky, proste radost..
    takze sice neodpovidam na tvoji otazku, ale zkus se podivat na tyhle
    Polarized Sunglasses for Men - Glare & UV Protection | SPY Optic
    https://www.spyoptic.com/sunglasses/mens/polarized/
    STALK
    STALK --- ---
    čus. Schánim sluneční brejle. většina sportovních je na mě moc sportovní :). Většina módních málo drží na hlavě a při první příležitosti letěj na zem. O designu nemluvě tam mam taky plno výhrad :) Začal jsem pokukovat po střeleckejch brejlích různejch tacticool značek - něco jako tohle - https://www.specshop.pl/...9-Magpul-Explorer-Sunglasses-Matte-Black-Frame-Gray-Lens-MAG1024-061.html - máte někdo něco podobnýho? stojí to za ty prachy nebo sou to jen nadceněný sportovní brejle kvuli značce a bezpečnostní certifikaci? :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Jenom taková (hrozná) blbost, ale promoknul jsem nsk při venčení dítěte, takže jsem potřeboval na usušení vyprázdnit kraťasy UF Pro P40. (Kapesníky = pylová sezóna.)

CROSS
    CROSS --- ---
    K tomu šití, osobní zkušenost se šitím tam nemám, ale kdysi jsem tam kupoval futrál na lyže a někdy v devadesátkách i batoh, šijou brašny na kolo a podobně, takže hardware mít budou: http://www.testudo-sport.cz/zakazkova-vyroba
    STENNY
    STENNY --- ---
    LACHAUER: Zajímalo by mě to samé, akorát bych potřeboval, aby tam uměli prošít skrz i taktický nosný opasek (ekvivalent bederáku).
    CROSS
    CROSS --- ---
    NAGASAWA: dík, podívám se na ně. Volná pata je přijatelný kompromis, kdysi jsem míval sandály CAT, co měly přes patu jen sucháč, a celkově na ně vzpomínám jako na nejpohodlnější a nejspolehlivější, co jsem kdy nosil. Samo je přestali v jistý moment dělat. Takže to bych snesl.

KURE: dík, ty má manželka (teda v syntetice, ne v kůži), ta podrážka mi přijde řešená podobně, ergo mám pochybnosti. Ony se dělaj i Arroyo III s jinak řešenou podrážkou.

Asi se mi doma začnou hromadit sandály, podobně jako batohy.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Netušíte, kde v Praze by mi našili na batoh pár řad molle vazby? Můj stroj to neprošije. (O Pávkovi vím, ale nechce se mi posílat bágl kvůli pár stehům přes půl republiky)
    KURE
    KURE --- ---
    CROSS: měl jsem leta tyhle. https://www.eobuv.cz/sandaly-keen-newport-1001870-bison.html

pak se mi jedna ztratila... poridil jsem ty Aroyo, ale ty mě tak nebavi.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Akorát mají otevřenou patu mno
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    CROSS: Merrell je v cajku

Merrell All Out Blaze Sieve 12647 | Merrell Store
    https://www.merrellstore.cz/...3uwBMCwcd9wHs5pUs_nbcbDuscabGDq6EhkPxsLBCuBsgTVzgNmeAqehoCmywQAvD_BwE
    CROSS
    CROSS --- ---
    Moje oblíbený celoroční sandály Keen Arroyo II se mi po roce rozpadaj. Asi proto, že nejsou stavěný na celoroční nošení, nebo proto, že s dítětem v nosítku se hravě dostanu ke 120 kilo, nebo proto, že třeba teď v dubnu jsem nachodil asi 280 km. Každopádně řešim, čím je nahradit. Chtěl bych něco typově podobného, pevnou patu, pevnou špičku, jinak polootevřený. Mám je rád, protože svršek toho hodně vydrží (v prdeli je podrážka), a hlavně jsou hrozně pohodlný, takový bačkory, jako Keen obecně. Taky dobře větraj (sandály, no...).

Chodim v nich normálně po vsi, po městě, občas nějaká lesní cesta, v tomhle smyslu nic hardcore. Ale začly podrážkou nasávat vodu v místech, kde bych to fakt nečekal.

Zatim vede postup, že je zkusim reklamovat (za to nic nedám, stejně bych je vyhodil) a koupim si ty stejný, ale zase u bot za ekvivalent dvou a půl litru bych čekal, že by mohly vydržet dýl než jednu sezónu. (Tyhle mám už druhý, a ty první mi vydržely o dost déle.) Píšu sem nicméně proto, že pokud byste někdo měl tip na typově podobné obutí, nechám si rád poradit.

JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    JINX: 5.11 koukám dělá 150x150, což jinak nikde nevidím. Nicméně z vlastní zkušenosti ti můžu doporučit tenhle: https://www.armed.eu/cs/satek-shemagh-deluxe-rothco-cerno-bily/

Je sice menší, ale je to bavlna, ne polyester, je neskutečně příjemnej, zpracování je super a stojí míň jak půlku 5.11.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam