Moje oblíbený celoroční sandály Keen Arroyo II se mi po roce rozpadaj. Asi proto, že nejsou stavěný na celoroční nošení, nebo proto, že s dítětem v nosítku se hravě dostanu ke 120 kilo, nebo proto, že třeba teď v dubnu jsem nachodil asi 280 km. Každopádně řešim, čím je nahradit. Chtěl bych něco typově podobného, pevnou patu, pevnou špičku, jinak polootevřený. Mám je rád, protože svršek toho hodně vydrží (v prdeli je podrážka), a hlavně jsou hrozně pohodlný, takový bačkory, jako Keen obecně. Taky dobře větraj (sandály, no...).
Chodim v nich normálně po vsi, po městě, občas nějaká lesní cesta, v tomhle smyslu nic hardcore. Ale začly podrážkou nasávat vodu v místech, kde bych to fakt nečekal.
Zatim vede postup, že je zkusim reklamovat (za to nic nedám, stejně bych je vyhodil) a koupim si ty stejný, ale zase u bot za ekvivalent dvou a půl litru bych čekal, že by mohly vydržet dýl než jednu sezónu. (Tyhle mám už druhý, a ty první mi vydržely o dost déle.) Píšu sem nicméně proto, že pokud byste někdo měl tip na typově podobné obutí, nechám si rád poradit.