• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    Můžu potvrdit. Mám od TacPro 20l v té úplně nejcivilnější verzi co dělají (Urban edition). Kupoval jsem minulý rok kvůli třem týdnům chození po Japonsku, kde byl v zápřahu denně a za ty prachy mi cena / výkon přijde super. Jediné co mi trochu chybí je alespoň nějaký bederní pás, ale to holt u malých batohů těžko hledat.
    S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    SPM: mám 20l a 30l od kluků z tacpro, s obojím max. spokojenost. 20l navíc dělají i v "civilní" verzi.

Batohy – TacticalPro
    https://tacticalpro.cz/collections/batohy
    SPM
    SPM --- ---
    No, 5.11 mě trochu zklamalo. Jsem se dobral k tomu, že ty menší batohy, co akorát hledám, nemají bederní pás. Ne že bych potřeboval něco sofistikovanýho, ale aspoň nějaký popruh, aby to drželo na místě a trochu se roznesla váha by bodl. Škoda no :-) Jdu koukat dál :-D (Na Ospreye jsem si zatím neudělal názor, na produktovejch fotkách vypadají divně, ale naživo to bude asi jinak... asi se holt ještě jednou stavím v Letňanech, kde je šance to vidět naživo :-) ).
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    SPM: za me https://www.armymarket.cz/...-go-pack-condor-outdoor-d5531?idOption=12&idOptionValue=74&do=setOption
    skvela ergonomie. i kdyz je narvanej, zipy jezdi volne, kapsy jdou lehce otevrit, nic se nesprajcuje, vyklopim kapsu a sahnu kam potrebuju, idealni pomer sirka/vyska. a stoji, nikam se nekaci a neni potreba ho o nic opirat. mel to byt zalozni batoh, ale je z nej hlavni, protoze se do nej super leze a vylozene je radost si z nej brat veci. potrebuju do batohu casto a brat si ruzny veci v ruznym poradi, takze nesnasim vysoky batohy, ktery musim skoro uplne vybalit, kdyz potrebuju neco ze dna.
    narozdil od ostatnich baglu jsem ani nemel potrebu ho modifikovat navazbenejma sumkama apod. jedina nevyhoda je velikost kapsy na ntb, muj 17palcak se tam nevejde
    KURE
    KURE --- ---
    SPM: ještě mám tohle: https://tacticalpro.cz/products/batoh-tactical-30-ii

tacticool, v šedé nevyčnívá, ale nenosil jsem ho dost dlouho na to abych mohl referovat. zatím se ale jeví skvěle.
    JINX
    JINX --- ---
    SPM: AMP 24 je top co jsem kdy mel (srovnavam s Crumbler). Pouzivam jej na noseni ntb do prace a do fitka denne.
    SPM
    SPM --- ---
    Díky moc všem. 5.11 mě zatím zaujal, trochu mě teda děsí ty díry, ale fakt je, že v tom messengeru, co od nich mám, jsou taky a zatím jsem z něj nic neztratil :-D Ale kouknu i na ty ostatní :-)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    JOPS: Já se přidávám ke chvále na Osprey. Mám Talon 22 a nemůžu na něj říct jediný křivý slovo. Krom ceny teda :)
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    JOPS
    JOPS --- ---
    SPM: na kolo mam Osprey Raptor 14. Strasne fajn batoh, 3L rezervoar, vejde se tam naradi, zradlo, penezenka, bunda, plastenka, duse, mikina jde provleknout skrz batoh. U tohohle batohu je videt, ze nekdo pri designu premyslel. Nepatri mezi ty levne, ale nelituju ani koruny a koukam, ze uz maji i novejsi model, ja ho mam asi 3 roky
    KURE
    KURE --- ---
    SPM: neni tacticool, nezkousel jsem na kole. Ale na vejlety mam tuto
    Deuter ACT Trail 30 | Bagalio.cz
    https://bagalio.cz/deuter-act-trail-30
    1.5 l nalgene se vejde do bocni zapinaci kapsy i do sitky na druhe strane. Kapsy na klice a doklady ve víku a zepredu na batohu.
    TRILOBYTE
    TRILOBYTE --- ---
    SPM: Mam https://www.511tactical.com/covrt-18-backpack.html
    celkem praktickej, sedi mi na zada, par praktickejch kapsicek, civil vzhled ale molle vazba v predni kapse.
    Uvital bych stahovaci popruhy i dole. A uplne nejvetsi magorina - ve dne hlavni kapsy jsou dva cca centimetrovy otvory, ohraniceny kovovou obrubou. Asi aby se dovnitr mohla dostavat voda a drobnosti ven.
    SPM
    SPM --- ---
    Jaký jsou aktuální doporučení na univerzální batoh? :-) Začínám shánět něco na výlety / kolo. Doteď jsem měl buď nějakej lacinej obyčejnej hadrák (ale začal mi být malej, není to nijak vyztužené, takže na záda nicmoc, když je to plné a fakticky vzato to má jenom jednu velkou kapsu, takže lovit z toho peněženku / klíče od auta, když je to plné, je taky za trest) nebo poměrně hodně velký fotobatoh, který jsem tahal i na výlety, ale začal na mě být už moc velký (blbě se s ním někde manipuluje v ruce, v podstatě i úplně prázdný je už relativně těžký na moje chrabrá záda a na mnoha místech mě s ním odmítali i vpustit, což tomu taky nepřidávám). Takže sháním něco s objemem cca 30l (tak aby se tam vešla mikina/bunda, zrcadlovka, pití, nějakej kus jídla a pár EDC věcí), nějakou příměřenou organizací, pevnými zády, tacticool vzhled s civilizovanou barvou nevadí (naopak molle vazba výhodou). Koukal jsem třeba na maxpedition, ale oba dva jejich batohy v téhle velikosti nemají tu vnější kapsu na flašku s vodou :-)
    WICKING
    WICKING --- ---
    Budu se zbavovat svého černého Maxpedition Jumbo, upgradoval jsem na Wolfspur. Ještě nemám nafoceno, ale kdybyste někdo měl zájem, tak dejte vědět. Ať to jde raději do dobrých rukou zde, než do zlých jinde :)
    KURE
    KURE --- ---
    JINX: tam se nevejde, ale vejde, au, no tak vidis... :D
    JINX
    JINX --- ---
    CROSS: do hlavniho prostoru bych ho klidne dal, kdyby byla nejaka komponenta na vytvoreni prihradky. Jinak mi tam bude litat a to je pak uplne zbytecne.
    JINX
    JINX --- ---
    KURE: do te zadni casti, tusim ze to je prave kapsa na vodu a tam by se to snad opravdu melo davat. Problem je evidentne na ma strane protoze to tam neslo vubec zatlacit, az napotreti pri pouziti vetsi sily neco povolilo a dostal se tam cely uplne dolu, ted uz to s tim notebookem jde zapnout normalne.
    CROSS
    CROSS --- ---
    JINX: co jsem zběžně koukal na recenze po netu, stavěj se k tomu spíš skepticky, tady z appleinsideru: The second option is the dedicated laptop/hydration compartment. 5.11 says this should be able to fit laptops up to 15 inches. I think that's a tight squeeze, especially if you intend to pair a Mac with anything else. iPads and 13-inch MacBooks, on the other hand, should have no trouble.

Ještě tam zmiňujou, že jde laptop dát do hlavního prostoru, ale že to neni praktický kvůli ostatním věcem tam.

Mě takhle kdysi vypekl Boblbee, kam se měl 15" stroj taky vejít, jako narvat tam šel, ale neprospělo to ani tomu počítači, ani komfortu nošení.
    KURE
    KURE --- ---
    JINX: a kam si ho daval? do ccw, nebo kapsy na vodu?
    JINX
    JINX --- ---
    Po asi 14 dnech pouzivani musim rict ze 5.11 AMP24 je super :-)

Az na jeden maly drobny detail. Vyrobce i eshopy v CR pisou ze se tam vejde 15" laptop. Rekl bych ze 15" macbook pro je asi nejmensi laptop s touhle uhloprickou a ten se tam teda nevejde. Neni mi jasne jestli ho tam vkladam spatne, nebo musim dokoupit nejakou komponentu, nebo je to jinak?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam