• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    Co sebou nosíte každý den? Tašky, batohy, kabelky a jejich obsah, Tacticool geeks, a US paka ...
    Rady ohledně batohů, tašek. Ukažte fotky toho, co s sebou taháte každý den...
    TABORACEK --- Vyhnete se vsemu na cem je jen trochu jmeno toho dementa beara gryllse
    ZDRAVOTNICKÝ KURZ ZDrSEM - TERMÍN KVĚTEN
    Přihlášení:
    KEMAL
    WOJTYLA
    ADITU
    HOLY_SEAL
    DIMS

ODKAZY: http://www.maxpedition.com/ | https://www.511tactical.com/ | http://www.blackhawk.com/ | http://www.specopstech.com/ | http://www.crumpler.eu/ | http://www.jptt.cz/ | http://www.spartanstactical.cz/ | http://edcforums.com
    (Přidávejte další.)

SPŘÍZNĚNÉ KLUBY: [ NOŽE - ] | [ Vybal to! aneb obsahy vasich kabelek ]
    rozbalit záhlaví
    JINX
    JINX --- ---
    CROSS: do hlavniho prostoru bych ho klidne dal, kdyby byla nejaka komponenta na vytvoreni prihradky. Jinak mi tam bude litat a to je pak uplne zbytecne.
    CROSS
    CROSS --- ---
    JINX: co jsem zběžně koukal na recenze po netu, stavěj se k tomu spíš skepticky, tady z appleinsideru: The second option is the dedicated laptop/hydration compartment. 5.11 says this should be able to fit laptops up to 15 inches. I think that's a tight squeeze, especially if you intend to pair a Mac with anything else. iPads and 13-inch MacBooks, on the other hand, should have no trouble.

Ještě tam zmiňujou, že jde laptop dát do hlavního prostoru, ale že to neni praktický kvůli ostatním věcem tam.

Mě takhle kdysi vypekl Boblbee, kam se měl 15" stroj taky vejít, jako narvat tam šel, ale neprospělo to ani tomu počítači, ani komfortu nošení.
    KURE
    KURE --- ---
    JINX: a kam si ho daval? do ccw, nebo kapsy na vodu?
    JINX
    JINX --- ---
    Po asi 14 dnech pouzivani musim rict ze 5.11 AMP24 je super :-)

Az na jeden maly drobny detail. Vyrobce i eshopy v CR pisou ze se tam vejde 15" laptop. Rekl bych ze 15" macbook pro je asi nejmensi laptop s touhle uhloprickou a ten se tam teda nevejde. Neni mi jasne jestli ho tam vkladam spatne, nebo musim dokoupit nejakou komponentu, nebo je to jinak?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    GIF: Ty u mě držej v pohodě. Trochu opelichaný začínají být gumičky u nosu. Což přisuzuju tomu, že když jsem je jednou potřeboval odmastit, tak jsem vzal to jediný, co bylo po ruce, a to byl nějaký sprej na okno do auta. Od té doby ta guma není nic moc. Ale jinak jsou furt super. Teď je používám i na kolo a nefouká do nich vůbec.
    KURE
    KURE --- ---
    S4MUEL: to neni uplně to co jsem hledal, ale diky.
    INF1466: jo, camera insert je to magicke slovo.
    poridil jsem tohle: https://www.tenba.com/en/products/byob-7-camera-insert.
    GIF
    GIF --- ---
    JOSEF_K: dobre pro tebe :) mne u nich celkem rychle slezly ty gumy na nozickach :/ ale reklamace prosla a vzal jsem jine.
    INF1466
    INF1466 --- ---
    KURE: je toho na amazonu a ali spousta kdyz hledas camera insert, ale uz jich moc neni vodeodolnejch, ja pouzivam dva vetsi (boblbee a mountainsmith, ten je nepromokavej) a pak takovej mensi z lowepro hatchbacku , ale urcite najdes nejakou polstrovanou kostku na zip podle rozmeru co potrebujes...
    S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    KURE: už nějakou chvíli pokukuju po tomhle, když se mi nechce tahat brašna, a ale zatím jsem to nepohecoval ani neměl v ruce

Obal na zrcadlovku neoprénový M
    https://www.lokoko.cz/...EiwA2mJRWSwFz8T8bTxQ3VHuc0wQMlrA12LcMudNzjkn7uNYIiPkYJ4GPiIpVRoCfOgQAvD_BwE
    KURE
    KURE --- ---
    hola, řešil jste někdo obal na foťák (menší mirorless, kratky sklo) vhodnej na edc?
    ideálně nějakej insert do messengera/batohu.
    CROSS
    CROSS --- ---
    BLOWUP: yy tak jsem to myslel. (Jinak taky momentálně nosim obruby RB, protože mi prostě sedly a na rozdíl od těch dětských tyhle jsou super jednoduchý, až minimalistický.)

Nic o tom nevim a školy na to nemám, ale mozek si v tomhle směru zvykne na leccos, nejvíc bych se bál právě přechodu mezi různými parametry skel, ale asi to optik udělal fakt dobře. Mám právě teď vyladěný běžný brýle na nošení, k tomu nějaký levný tmavý dioptrický, co mi přidali, a ty optický vložky do sportovních brýlí, aby mi přechod mezi nima nedělal potíže. (Naštěstí je moje oční vada stabilní a ty parametry se nemění, jinak by byl dost opruz to řešit třeba každý rok.)

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    CROSS: hm, ja bych je videl cenove tak ve stredu pole. Ale me zrovna ty obruby k mymu ksichtu sedely, takze nebylo co resit.

Jinak moje uplne nejdrazsi sportovni slunecni bryle ever byl takovej model kterej byl sfericky zakrivenej kolem ksichtu, ve vsech osach. Byl skvelej na lyze ponevadz pod ne nefoukalo, akorat ty skla museli pro me se vsema mejma korekcema pocitat na pocitaci a vyrabet je do ty obruby jako unikat, ponevadz nebyly "rovny" ale vicemene vyseci kulovy plochy. Optik me tehdy varoval, ze mi nemuze uplne zarucit ze to bude fungovat, a kdyz jsem je poprvy nasadil a pohnul hlavou, tak jsem se skoro poblil. Ale vzpomnel jsem si na jednu kapitolu z me oblibene knihy "magie smyslu v risi zvirat" kde psali o nejakych pokusech delanych na lidech, davali jim prave nejak divne zakriveny skla, a ti pokusni kralici s nima nejdriv ani nebyli schopni jit rovne. No a po asi dnu noseni se najednou mozek na ty skla prekonfiguroval a najednou v nich videli normalne. Tak jsem optikovi rekl aby mi je na zkousku dal, a skutecne to nakonec fungovalo, vubec jsem nepostrehl treba vymenu z normalnich na tyhle krivaky :-) po asi peti letech noseni na sjezdovkach jsem je jednou nekde pri nejaky drzce v prasanu ztratil, to byla docela podstatna financni skoda, pojistovna se tehdy docela divila :-)
    CROSS
    CROSS --- ---
    BLOWUP: jenom taková poznámka na okraj, mně teda přijde, že RB jsou v CH, kdes je asi kupoval, taková konfekce. Dlouho jsem žil v představě, že by to měly být nějak super kvalitní brýle, a co jsme je pořídili synovi, především proto, že zbytek nabídky v nějaký obyčejný optice byl hroznej, dost mě zklamaly, protože nesnesly běžný zacházení pětiletýho dítěte. Jako vychytávky, pružinky a podobně... a ty bočnice (co dycky zapomenu, jak se jmenujou), jsme měnili dvakrát nebo třikrát. Ale to teda hovořim o obrubách. Syn teď má obruby Julbo a ty teda zatim snesly všechno.

Jinak k probíhající debatě, už roky nosim R2 Racer (nebo tak nějak), což jsou takový docela levný sportovní brýle, a jsem s nima hrozně spokojenej. Momentálně točim asi troje, teda spíš dvoje, jedny jsem někam založil, mám do nich dioptrický vložky. Na kole mi do nich nefouká, a bočním světlem těžko říct, ale jsem trochu citlivej na slunce a světlo obecně a nemám s nima v tomhle problém.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    BAAL: Oka, díky, to dává smysl. Nejsem zrovna fanda střelnejch zbraní, tak mi nedošlo, že se může stát třeba něco s tím pláštěm.
    BAAL
    BAAL --- ---
    AUDIAC: Osobně se domnívám, že nejde o to, že by to bylo neprustřelné sklo ale o to, že se nerozbije, když chytneš nějakou odraženou střelu nebo plášt (častejší případ), už jsem si nejednou tahal mosazné pláště z ruky nebo nohy z oka by to hádám bylo poprvé a naposledy.

Což je obecně smysl ochrany zraku nejen při střelbě, nikoli ochrana před tím, že na tebe někdo vystřelí.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    HOBORG: Ono je ale mezi šuntama za dvacku a RB ještě poměrně velký spektrum brýlí cca kolem litra až dvou. Mám sluneční RB, od SPY mám brýle na snowboard, mx a měl jsem i sluneční, ale taky mám už třetí brýle od v CZ neznámýho brandu DotDash - a kvalitativně na úrovni Spy, akorát jsem za ně dal kolem 50$.

Obecně je ve hře taky placebo, protože “jsou to erbéčka za trojec, tak přes ně musím vidět líp jak přes nějaký levnější.”

Jinak ať nejsem úplně od tématu - k čemu je dobrá ta balistická certifikace u takticool brejlí? Když mi bouchne granát u ksichtu, tak mi to urazí hlavu, ale oči budou okej? (Trochu rejpu, ale fakt by mě zajímala praktická výhoda)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    BLOWUP: muj point byl ze je fakt rozdil mezi brejlema za dvacku a brejlema level rb/spy. ze je poznat dalsi rozdil mezi timhle a zeiss verim :) nemam zas tak prehled takze nevim kdo dela skla na tyhle urovni krome pilla.
    trosku jsem po nich pokukoval, ale na me uz fakt prilis drahy, snad to nekde aspon vyzkousim..
    kazdopadne spy hd+ happylens :) doporucuju zkusit
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    QWWERTY: k tomu muzu dodat jednu obskurni historku.. Nosim dioptricky brejle, takze mam i nekolikery slunecni dioptricky brejle. Ale obcas mam cocky a tam mi potom stacej i obycejny slunecni brejle. U tech dioptrickejch si nechavam davat jen ty nejlepsi skla co existujou resp. ktery muj optik ma v sortimentu - vetsinou nejakej Zeiss. Samozrejme polarizovany, tvrzeny a kdovico jeste. U tech nedioptrickejch slo o Ray Ban a pote co jsem si je nasadil jsem se tehdy zdesil jak spatne jsem v nich videl :) prislo mi vsechno nejak neostry na hranach, v protisvetle vic nez opacne, asi jako kdyz koukas do levnyho dalekohledu s aberaci. Takze jsem optika pozadal aby mi ta skla od RB vyndal a nahradil je necim lepsim, coz udelal a ucinek byl naprosto frapantni. Pritom tentokrat slo o celkem levny slunecni skla doporucovany nasi zdravotni pojistovnou, zadnej luxus. Ale samozrejme taky polarizovany, tvrzeny a s certifikatem na propousteny spektrum.

Optik z toho byl tehdy na vetvi, rikal ze jsem prvni kdo neco takovyho po nem chtel, ze lidi chtej znacku a maj pocit ze kdyz to bylo drahy, tak to musi bejt dobry. Jenze ja byl zhejckanej z tech jeho dioptrickejch skel se kterejma jsem fakt videl neskutecne ostre, takze jsem si potom v tech original RB pripadal slepej jak krtek :)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    QWWERTY: a jinak jo, cena za polarizovany RB uz mi prijde taky prilis, oakley ani nevim, ty byly vyhrany v tombole na zavodech :) cena za ty spy mi prijde celkem ok, dal jsem 2.9k za polarizovany cyrus a fakt to podle me za to stoji. nevim o brejlich za pulku ktery by udelaly stejnej pocit, rad si necham neco doporucit a az pujdu okolo optiky tak vyzkousim
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    QWWERTY: na video se podivam, to ze podstatna cast ceny je za znacku je asi celkem jasny, ale zatim jsem nevidel _zadny_ brejle za dvacku ktery by byly srovnatelne dobry. ani skla, ani zpracovani.. takze je to mozna teoreticky dost dobre mozny, ale prakticky jsem to zatim fakt nikdy nepotkal. to je taky ted duvod myho nadseni z novejch brejli, staci si vyzkouset a kouknout. nosil jsem i par let ruzny levny varianty kdyz fakt nebyly penize, a je to fakt poznat. jestli jses s brejlema za dvacku spokojenej tak nic proti, ale rozdil neni jen v cene a logu, vyzkousej to. dalsi vec je ze me ta cena az tak netrapi protoze mi vetsinou vydrzi dost dlouho, jeste jsem zadny nerozsednul :)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Cokoli s nálepkou "taktický" stojí automaticky dvojnásobek, aniž by to mělo jakékoli opodstatnění (byť u těch brejlí jsem ještě ochotnej uznat, že certifikace balistické ochrany může něco stát). Už roky mám tyhle brejle a jsou naprosto super: https://www.relaxworld.cz/slunecni-bryle/sportovni/sportovni-slunecni-bryle-relax-nargo-r5318g

Nepadaj, nefouká do nich, hned tak se nepoškrábou a nebolí mě z nich hlava (ok, část parametrů je nutně individuální).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam