Jaký jsou aktuální doporučení na univerzální batoh? :-) Začínám shánět něco na výlety / kolo. Doteď jsem měl buď nějakej lacinej obyčejnej hadrák (ale začal mi být malej, není to nijak vyztužené, takže na záda nicmoc, když je to plné a fakticky vzato to má jenom jednu velkou kapsu, takže lovit z toho peněženku / klíče od auta, když je to plné, je taky za trest) nebo poměrně hodně velký fotobatoh, který jsem tahal i na výlety, ale začal na mě být už moc velký (blbě se s ním někde manipuluje v ruce, v podstatě i úplně prázdný je už relativně těžký na moje chrabrá záda a na mnoha místech mě s ním odmítali i vpustit, což tomu taky nepřidávám). Takže sháním něco s objemem cca 30l (tak aby se tam vešla mikina/bunda, zrcadlovka, pití, nějakej kus jídla a pár EDC věcí), nějakou příměřenou organizací, pevnými zády, tacticool vzhled s civilizovanou barvou nevadí (naopak molle vazba výhodou). Koukal jsem třeba na maxpedition, ale oba dva jejich batohy v téhle velikosti nemají tu vnější kapsu na flašku s vodou :-)