• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    SWIST: Když už jsme u toho, nějaké doporučení na kurz-provozovatele kurzů v Praze?
    JOHNDOE
    JOHNDOE --- ---
    SWIST: Já nosil 16” ESP, než jsem začal nosit bouchačku.
    WICKING
    WICKING --- ---
    SWIST: Já nosil 12, pekne skladne. Ta 18 je takovy slusny kompromis... jsou to klacky no
    SWIST
    SWIST --- ---
    BRUKEV: S jakou délkou umím bojovat.. No, dlouhý meč, krátký meč, tesák a kord.. :D
    Takže jsem k tomu přistoupil obráceně - výhoda délky je vždy, ale to neznamená že budu tahat 26" protože u toho vím, že to bude nepraktické, jak 18" tak 21" se mi zdálo už snesitelné tak jsem se chtěl zeptat na názor.. A podle toho pak případně začít řešit kurzy.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SWIST: hele, ono to je spíš o tom, s jakou délkou umíš bojovat, ne? Jakožto exkobuďák bych to přirovnal k tomu, že pokud praktikuju tanbo, nebudu s sebou tahat hanbo, jen proto, že je delší.

Obecně je 21" docela znát oproti 18" ve složeném stavu (a to dělalo snad jen okolo 3cm, co si vzpomínám). Rozložený je ale výrazně delší.
    Já nosil tu 18" verzi.
    STENNY
    STENNY --- ---
    SWIST: 18" nebo 21" jsou asi takové dobré kompromisy (menší lidi spíš tahají 18", na moje dva metry je 21" akorát).
    Ta verze bez gumové rukojeti je pohodlnější na nošení, ale klouže v ruce a v chladu studí, pokud nosíš IWB. Někdo ji omotává kobercovkou, ale to má sklony špinit po nějaké době hadry. Prostě věc preference, já upřednostňuju pogumované verze.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim. Kdo nosíte teleskop jako EDC na opasku? Jakou délku by jste doporučili, je 18" rozumných na běžné nošení?
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    ELDOUGO: Tenba Solstice je good
    CROSS
    CROSS --- ---
    ELDOUGO: záleží, na jakej foťák a co k tomu. Nejčastějc tahám foťák v Everyday Backpack od Peak Design, první generace 30 ltr – https://www.peakdesign.com/...lections/last-call/products/everyday-backpack-v1?variant=9783968989228

To je teda ale maximálně netaktický provedení, jestli otázka směřovala k tomu.
    KURE
    KURE --- ---
    ELDOUGO: mě se žádnej nelíbil, používám tohle
    BYOB Camera Inserts | Tenba
    https://www.tenba.com/en/products/accessories-byob/byob-camera-inserts
    v mym normalním baglu.
    ELDOUGO
    ELDOUGO --- ---
    boys , nějaký tipy na bagl na foťák a nějakej ten bordel okolo ?
    KURE
    KURE --- ---
    hola, nemáte někdo tip na sumku/pouch kam se vejdou dvě litrový nalgene vedle sebe?
    tedy cca 4"x 8" x 8" palců nebo 10x20x20 cm.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BATOO: Díky, to jsem chtěl slyšet. Větší bude muset být, protože nosím neustále...bříško.
    BATOO
    BATOO --- ---
    ZOIDBERG: Snih tomu nevadi, jemnej destik taky ne, hrozne rychle to uschne a je to vyborne skladny a lehoucky. Jen pokud by jsi pod tim nosil, tak doporucuji o velikost vic nez normalne nosis, kolem pasu to neni moc nafoukle.
    BATOO
    BATOO --- ---
    ZOIDBERG: Mam level 7 a nezazil jsem v zime ze by v tom nebylo teplo :)
    WICKING
    WICKING --- ---
    ZOIDBERG: bohužel nemám... do lesa používám vojetej army softie komplet a v civilu mám leštěnky :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Nemáte někdo bundu Helikon Husky nebo Helikon Level 7? Uvažuju že bych si je pořídil jako zimní bundu… zajímaly by mě zkušenosti uživatele. Eventuálně tip na adekvátní alternativní model, díky.
    BATOO
    BATOO --- ---
    WICKING: To je spravny, kone musej dostat napit a pavuciny musej bejt vymeteny. Ja kdyz po panimame prebiram Jeepa kdyz chci jet do lesa, tak musim poradne vymest pavuciny pac jak s tim jezdi jak s hnojem, tak by za sebou za chvili jeep tahal vagon uhli.
    WICKING
    WICKING --- ---
    BATOO: Mno takze u nas by to bylo k 20ti :)
    BATOO
    BATOO --- ---
    WICKING: K 20 to je kdyz jsem nasranej a specham ale to zas tak casto neni.
    Tak ono v 90% pripadu s temahle motorama jezdis do 2000 ot.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam