• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    WICKING
    WICKING --- ---
    ZOIDBERG: bohužel nemám... do lesa používám vojetej army softie komplet a v civilu mám leštěnky :)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Nemáte někdo bundu Helikon Husky nebo Helikon Level 7? Uvažuju že bych si je pořídil jako zimní bundu… zajímaly by mě zkušenosti uživatele. Eventuálně tip na adekvátní alternativní model, díky.
    BATOO
    BATOO --- ---
    WICKING: To je spravny, kone musej dostat napit a pavuciny musej bejt vymeteny. Ja kdyz po panimame prebiram Jeepa kdyz chci jet do lesa, tak musim poradne vymest pavuciny pac jak s tim jezdi jak s hnojem, tak by za sebou za chvili jeep tahal vagon uhli.
    WICKING
    WICKING --- ---
    BATOO: Mno takze u nas by to bylo k 20ti :)
    BATOO
    BATOO --- ---
    WICKING: K 20 to je kdyz jsem nasranej a specham ale to zas tak casto neni.
    Tak ono v 90% pripadu s temahle motorama jezdis do 2000 ot.
    WICKING
    WICKING --- ---
    BATOO: hele to mi ale nepříjde uplně šílený... já jezdím se Subarem za 11-12ltr./100
    To jsem myslel, že to bude blíž k 20 L.
    BATOO
    BATOO --- ---
    WICKING: Tak Durango vazi nenalozene 2.5 tuny. Je to stala 4kolka a s mojim stylem jizdy zere tak 16L/100km.
    Kdyz s nim jede manzelka tak zere tak 14L/100km.
    Jeep je taky stala 4kolka, ale ma dodelanou moznost prepnuti na 2WD.
    Vaha cca 1550kg.
    Pokud se s Jeepem jeden normalne a na zadokolku, tak zere 13L/100km
    Manzelce tipuju tak 11-12L/100km.
    Kdyz s tim jezdim na 4kolku a jeste treba do lesa apod. tak si veme kolem 16L/100km.

Jeep je o 10 let starsi, motor hodne jednoduchej ale zase neprustrelnej.
    U Duranga je motor uz EURO 4, takze jeho ucinnost bude lepsi nez u Jeepa ta 5.2.
    Toz tak.
    WICKING
    WICKING --- ---
    BATOO: moc pěkně :) hele a pro zajímavost kolik si to vezme, dlouhodobě nad tím meditujeme, jaká je reálná spotřeba (předpokládám tedy, že to nemáš na LPG :/ )
    BATOO
    BATOO --- ---
    ZLOKOCKA: Budto Dodge Durango 5.7i V8 HEMI a nebo Jeep ZJ Grand Cherokee 5.2i V8 :)
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    BATOO: Bohuzel uz je pryc. Ale ten kchar me zajima, co by to bylo?
    BATOO
    BATOO --- ---
    ZLOKOCKA: Tactical rush je pryč? Bral bych ho všema 20 a přijel bych pro něj kchár s pořádným motorem!
    WICKING
    WICKING --- ---
    Další fajnšmekrovinka, která musí z domu pryč.
    Opasek Arc'teryx LEAF H-150 Riggers Belt
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    WICKING: Cajk, pravě mi to přišlo jako dobrá alternativa, když nechci dávat 3x tolik za Eberlestock.
    WICKING
    WICKING --- ---
    INSEQUI: hele za ty prachy je super udělanej. Co jsem tedy udělal, že jsem dal vepředu tu gumu a odštípal jsem chyty zipu a nahradil je paracordem. Ty chyty jsou obrovský a hrozně rachtaj :). Vevnitř total velcro, takže si tam můžeš dát organizátory jaké chceš nebo nechat jako velký kompartment. Boční kapsy jdou po celé délce, což je super a ty jsem hojně využíval. Popruhy a záda normál, není to Eberlestock, ale zase vůči ceně naprosto ok.
    Na fotky můžeš mrknout tu. Vevnitř je vlastně ještě karabinka, že jsem to zkoušel i s hydratací a taky to šlo.
    KURE
    KURE --- ---
    AZIM: tak v principu propiska za $300 není levné, ale ve světě per to není nic vyjímečnýho, dokonce to neni ani střední třída.
    Ovšem proč by měl někdo dávat $1k za vobyčejnej framelock z vobyčejný RWL (to samý platí pro tu tužku)
    Sice to má bejt "custom", ale jsou to prostě dva nože, na který mají různobarevný střenky. A jestě to vypadá že se na to čeká rok+.
    No a na mě "made in USA" žádnej dojem nedělá, je to záruka jen jednoho a to že to bude drahý.
    Grimsmo Rask Review | Knife Informer
    https://knifeinformer.com/grimsmo-rask-review/

Za ty prachy ti mladej Dohnal (nebo kodoliv jinej) ukuchtí kudlu opravdu jakou chceš, z čeho chceš. A rychlejš.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    WICKING: Jak ti vyhovoval ten Outbreak? Uvažuju že si kojotího pořídím
    AZIM
    AZIM --- ---
    Saga Pen – Grimsmo Knives
    https://grimsmoknives.com/pages/the-saga
    parádní nože, to psací pero za 300 USD je úlet ale jako musím říct že líbí zmínka to o grimsmo zatím nebyla, z toho co jsem chytil je to zaměřené na precizní zpracování a materiály, kompletní výroba v US ... třeba někoho osloví natolik že objedná a pak nám preferuje ...
    WICKING
    WICKING --- ---
    Tak udělal jsem čistku taktických batohů, abych mohl pořizovat nové. Průběžně nafotím a napostuju, kdyby někdo měl zájem. Oproti Armyburze ceně, pokud byste někdo něco chtěl, tak zdejším ÍDýSíčkařům ještě upravím cenu. Zatím mám popsaný Select Carry od 5.11 viz níže (v přípravě ještě Maxpedition Jumbo, Outbreak ve flektarnu a Camelbak Mule v kojotu).
    Select Carry 5.11
    KURE
    KURE --- ---
    muj deuter mi taky nepřijde promokavej.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    DEMENCE: To je bohužel u nových high-tech batohů smutná skutečnost, že promokají. Ale každodenní městský Deuter ze silného (a těžšího) materiálu zadrží vodu velmi dobře. Zřejmě tedy efekt honu za gramy, nalehko, dosedmikilo, atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam