• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    AUDIAC: Aha sory, duplicitně jsem mezitím napsal to co ty
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    GILDARIUS: Shit to není. Ex byla s Fjallraven na te jejich každoroční expedici se psy a jejich gear, kterej tam dostala používá od te doby v Norsku a za polárním kruhem už několik let v kuse a vsechno perfektne funguje. Je to vykoupeny cenou, ale je to kvalita. Kazdopadne to je trochu blby, ze si některý jejich produkty přivlastnili hipsteri kvůli snobstvi a logu, ale coby produkt je to vyborny.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    GILDARIUS: S Fjallraven s tebou napůl souhlasím - je to drahý, to jo, ale šit fakt ne. ty věci vydržej nesmysl. jako jedni z mála kašlou na ultralight a dělají věci bytelný, jejich filozofie je v současnosti poměrně neobvyklá, ale má svoje místo. to, že vidíš po ulicích hipstry s Kankenama, z tý značky nedělá shit. akorát je stíhá podobnej osud jako Canada Goose, kdy se z expediční parky stal high fashion doplněk (ale byli by sami proti sobě, kdyby ty pindy z americký upper-middle class nepodojili :))
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    GILDARIUS:

https://batohy.heureka.cz/fjallraven-high-coast-foldsack-24l-rowan-red/ klidně něco v tomhle stylu, ale tenhle konkrtně ne, z toho fjalravenu mam takový pocit jako z JackWolfskin - je to drahý šit
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    Poptávám městký batoh pro manželku
    - takže barva klidně fialová
    - velikost 25 až 30 litrů, narodí se nám druhý dítě tak aby mohla tahat víc krámů, teďka má normální cca 15 litrů batoh co před dekádou nosila do školy :-D pro jedno dítě to stačilo
    - by se to hnedka nerozsypalo, jsem z Deuteru a Bollu zvykly na to že to "něco vydrží"
    - Aspoň dvě oddělené menší kapsy na drobnosti, mobil, kliče, nůž, atd
    - cena max 3k

u mého oblíbeného deuteru mají moc outdoor look a outdoor batoh už má

co nosí jako EDC vaše drahé polovice? :D

WICKING
    WICKING --- ---
    MONOEGO: já dělal u Stano Gazdíka... nevím jestli to ještě dělá, ale měl to v Praze
    S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    MONOEGO: do Prahy čas od času jezdí Marian Komrska (SAMI, čas od času s sebou bere i Petera Weckaufa), sice učí hlavně panantukan a TCS (nože), ale na teleskop mají taky moc pěknej systém.

a hlavně je to praktik, kterej ale umí učit.
    JOHNDOE
    JOHNDOE --- ---
    MONOEGO: Možná kurz od HardTask nebo Sorudo. Taky se na jeden z těch kurzů chystám, ale přímou osobní zkušenost nemám.
    KADLIK
    KADLIK --- ---
    MONOEGO: co pravidelné tréninky? http://www.valhallaclub.cz/
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    SWIST: Když už jsme u toho, nějaké doporučení na kurz-provozovatele kurzů v Praze?
    JOHNDOE
    JOHNDOE --- ---
    SWIST: Já nosil 16” ESP, než jsem začal nosit bouchačku.
    WICKING
    WICKING --- ---
    SWIST: Já nosil 12, pekne skladne. Ta 18 je takovy slusny kompromis... jsou to klacky no
    SWIST
    SWIST --- ---
    BRUKEV: S jakou délkou umím bojovat.. No, dlouhý meč, krátký meč, tesák a kord.. :D
    Takže jsem k tomu přistoupil obráceně - výhoda délky je vždy, ale to neznamená že budu tahat 26" protože u toho vím, že to bude nepraktické, jak 18" tak 21" se mi zdálo už snesitelné tak jsem se chtěl zeptat na názor.. A podle toho pak případně začít řešit kurzy.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SWIST: hele, ono to je spíš o tom, s jakou délkou umíš bojovat, ne? Jakožto exkobuďák bych to přirovnal k tomu, že pokud praktikuju tanbo, nebudu s sebou tahat hanbo, jen proto, že je delší.

Obecně je 21" docela znát oproti 18" ve složeném stavu (a to dělalo snad jen okolo 3cm, co si vzpomínám). Rozložený je ale výrazně delší.
    Já nosil tu 18" verzi.
    STENNY
    STENNY --- ---
    SWIST: 18" nebo 21" jsou asi takové dobré kompromisy (menší lidi spíš tahají 18", na moje dva metry je 21" akorát).
    Ta verze bez gumové rukojeti je pohodlnější na nošení, ale klouže v ruce a v chladu studí, pokud nosíš IWB. Někdo ji omotává kobercovkou, ale to má sklony špinit po nějaké době hadry. Prostě věc preference, já upřednostňuju pogumované verze.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim. Kdo nosíte teleskop jako EDC na opasku? Jakou délku by jste doporučili, je 18" rozumných na běžné nošení?
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    ELDOUGO: Tenba Solstice je good
    CROSS
    CROSS --- ---
    ELDOUGO: záleží, na jakej foťák a co k tomu. Nejčastějc tahám foťák v Everyday Backpack od Peak Design, první generace 30 ltr – https://www.peakdesign.com/...lections/last-call/products/everyday-backpack-v1?variant=9783968989228

To je teda ale maximálně netaktický provedení, jestli otázka směřovala k tomu.
    KURE
    KURE --- ---
    ELDOUGO: mě se žádnej nelíbil, používám tohle
    BYOB Camera Inserts | Tenba
    https://www.tenba.com/en/products/accessories-byob/byob-camera-inserts
    v mym normalním baglu.
    ELDOUGO
    ELDOUGO --- ---
    boys , nějaký tipy na bagl na foťák a nějakej ten bordel okolo ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam