• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    CROSS
    CROSS --- ---
    Neni to odpověď na položenou otázku, ale na čištění od oleje bych zkusil silnej prostředek na ruční mytí nádobí, v Čechách asi Jar Platinum. Bude míň agresivní, než prací prostředky.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    JINX: Já mám 5.11 tactical rush a aniž bych cokoli googlil, hodil jsem to do pračky na 40 bez ždímání a přežil v pohodě.
    JINX
    JINX --- ---
    NAVARA: Zkusim dik :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Co přímo výrobci napsat na podporu? Měli by umět poradit s čištěním od oleje…
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    JINX: ajajajaj. svuj rush a messenger jsem max nechal odmocit ve vane v teply vode, osprchoval jsem je a cistim houbickou a kartacem. S olejem je to blbny no. Pracku bych nedoporucoval a pokud bys to risknul, tak max bych ho strcil treba jako tenisky do povlaku na polstar, aby se ten nylon uplne nedomrdal. Treba ale nekdo poradi s nejakym rozpoustedlem a zkusenosti lip.
    JINX
    JINX --- ---
    NAGASAWA: jojo to jsem taky nasel. Problem je ze je to promocene od oleje :-(
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    JINX: reddit rika: Do NOT put it in the washer/dryer. Spray it down, and use warm water if necessary. Wipe off the gunk with something non abrasive like a toothbrush. The 5.11 bags come with a coating that not only creates a water resistant surface, but aligns the fibers. They specifically say not to use harsh chemicals like detergent on it.
    JINX
    JINX --- ---
    Muze jit 5.11 AMP do pracky? Nebo je lepsi cistit to nejak jinak?
    SPM
    SPM --- ---
    HENTAIRUSH: mrtvej nevim, 21700 je zase větší, což může někdy hrát roli. USB nabíjení ve svítilně mi přijde fajn na to, že nemusíš mít dedikovanou nabíječku, prostě když máš u sebe jenom tu svítilnu, tak to nějak nabiješ, když na to stačí nabíječka na mobil. Jinak mám i nějakou fenixí samostatnou nabíječku, do který jdou nastrkat asi vcelku libovolný lithiový články a ono je to nabije nebo to z nich funguje jako power banka... a stačí to taky odkrmit USB nabíječkou.
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    SPM: 18650 je mrtvej akumulátor. Dneska nemá smysl kupovat světlo na tyhle aku, když tu máme 21700.
    USB nabíjení je super, ale ještě lepší když umí i nabíjet jiný věci, což prostě Fenix většinou neumí - vzhledem k tomu jak málo se svítilny kazí, nemá smysl kupovat v ČR fenixy za prachy, za který se prodávají, když víc muziky s téměř stejnou kvalitou udělá banggood.
    SPM
    SPM --- ---
    Hlasuju taky za něco od fenixu a taky bych se spíš přikláněl něco s 18650 nebo jiným lithiovým akumulátorem. Všechny novější fenixy mají USB konektor a nabíječku v sobě (takže ten akumulátor netřeba vyndavat, připíchne se to kabelem jak mobil), nevybíjí se to samo, nevyteče to dovnitř, vydrží to svítit nesmyslně dlouho (nosím na opasku starou PD35, v zásadě to nabiju tak 1x, 2x ročně a nikdy se mi nestalo, že by nesvítila).

(A pár dnů mám doma LR35 a to vřele mohu doporučit jako sebeobrannou zbraň, zejména při zahraničním cestování, jelikož za svítilnu by člověka nemuseli zavřít ani v Británii a účinnější to je podle mě víc než pepřák :-)) ).
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Jinak tuhle baterku Fenix jsem koupil mojí mamince (70 let) a ty tři úrovně jak moc to svítí zvládá v pohodě. Tohle je teda fakt malá baterka, ale je lehoučká a svítí slušně.

Fenix E01 V2.0 - Baterka | Alza.cz
    https://www.alza.cz/sport/fenix-e01-v2-0-d6199213.htm
    HENTAIRUSH
    HENTAIRUSH --- ---
    KURE: Kupoval jsem známé (75let) tohle: https://www.banggood.com/-ZMI-LPB02-Waterproof-5000mAh-Power-Bank-Nichia-USB-C-Rechargeable-Fast-Charging-Powerful-21700-Flashlight-From--p-1541927.html?cur_warehouse=CN

Nabíjet umí každej starší člověk a powerbanka je prostě dobrá featura. Módy to má v pohodě, do blikacích se snadno nedostane.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KURE: Býval bych řekl takovou tu nejmenší baterku co dělá Fénix, ale jestli to má být jednoduché a bez přepínání režimů, tak klidně něco jako tohle.

GP LED svítilna C31 + 1× AA baterie GP Ultra - Baterka | Alza.cz
    https://www.alza.cz/sport/gp-led-svitilna-c31-1-aa-baterie-gp-ultra-d5547223.htm
    KURE
    KURE --- ---
    potřeboval bych poradit. nějakou baterku(svítilnu) pro případ že vypadne elektrika nebo do cestovní tašky.
    je to pro ženskou v důchodovym věku. Takže ideálně jedna funkce jeden knoflík, žádný komplikovaný přepínání modů.
    výkon neni nijak kritickej, a na co nejdostupnější baterie takže asi AA.
    JOPU
    JOPU --- ---
    LACHAUER: Už je to šest let co mám od nich 45l, ale ještě II generace a nedám na ten batoh dopustit, za tu dobu nikde žádná trhlina, prasklá nit, nebo jiný párání a záda jsou pecka pohodlný a popruhy dost široký, takže jsem doposud ani nenosil bederák, který se dá od batohu vytáhnout.
    Protože klucí co mě znaji, vědí, že se s věcma nepárám a batoh zatím všechno vydržel, tak si ho dva už taky pořídili a nelitujou. Takže III gen. bych se asi taky nebál.
    Protože se mi všechno už dost zmenšilo, byl jsem nucen pořídit menší batoh, tak jsem od nich vzal 30L, o kterém píše KURE, s tím si vystačím i na vandry na celý víkend a ty otevírací záda, kterých jsem se bál, a nakonec už dva roky pohoda, tu 45L už nosím jen na zimní vandry a na třeba týdenní akce. Takže TacticalPro doporučuju.
    STEVE
    STEVE --- ---
    Zdar bando. Kdyby měl někdo zájem, tak prodávám fungl nový Maxpedition Thermite https://www.facebook.com/marketplace/item/215766496914384
    LIMECEJ
    LIMECEJ --- ---
    Mate nekdo zkusenost s baglem 5.11 Daily Deploy 48 Pack? Mam od 511 Rush12 a potreboval bych neco vetsiho.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    CROSS: Právě že hloubka mi u 5.11 nestačila, tohle má dvě velké kapsy a ještě menší přední. U 5.11 mi tu jednu kapsu na hloubku zabíraly EDC věci a už se tam moc dalšího nevešlo.
    A taky mi vůbec nechybí to přehazovací zavírání s hlasitým sucháčem :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam