• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    KURE
    KURE --- ---
    potřeboval bych poradit. nějakou baterku(svítilnu) pro případ že vypadne elektrika nebo do cestovní tašky.
    je to pro ženskou v důchodovym věku. Takže ideálně jedna funkce jeden knoflík, žádný komplikovaný přepínání modů.
    výkon neni nijak kritickej, a na co nejdostupnější baterie takže asi AA.
    JOPU
    JOPU --- ---
    LACHAUER: Už je to šest let co mám od nich 45l, ale ještě II generace a nedám na ten batoh dopustit, za tu dobu nikde žádná trhlina, prasklá nit, nebo jiný párání a záda jsou pecka pohodlný a popruhy dost široký, takže jsem doposud ani nenosil bederák, který se dá od batohu vytáhnout.
    Protože klucí co mě znaji, vědí, že se s věcma nepárám a batoh zatím všechno vydržel, tak si ho dva už taky pořídili a nelitujou. Takže III gen. bych se asi taky nebál.
    Protože se mi všechno už dost zmenšilo, byl jsem nucen pořídit menší batoh, tak jsem od nich vzal 30L, o kterém píše KURE, s tím si vystačím i na vandry na celý víkend a ty otevírací záda, kterých jsem se bál, a nakonec už dva roky pohoda, tu 45L už nosím jen na zimní vandry a na třeba týdenní akce. Takže TacticalPro doporučuju.
    STEVE
    STEVE --- ---
    Zdar bando. Kdyby měl někdo zájem, tak prodávám fungl nový Maxpedition Thermite https://www.facebook.com/marketplace/item/215766496914384
    LIMECEJ
    LIMECEJ --- ---
    Mate nekdo zkusenost s baglem 5.11 Daily Deploy 48 Pack? Mam od 511 Rush12 a potreboval bych neco vetsiho.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    CROSS: Právě že hloubka mi u 5.11 nestačila, tohle má dvě velké kapsy a ještě menší přední. U 5.11 mi tu jednu kapsu na hloubku zabíraly EDC věci a už se tam moc dalšího nevešlo.
    A taky mi vůbec nechybí to přehazovací zavírání s hlasitým sucháčem :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    OTAKAR: Jako pěkný to je, ale Rush X-Ray je asi největší messenger bag, co se dá tim termínem ještě označit. :-] (Podle fotky tenhle TT je ale hlubší, víc jako kufr, to je obvykle omezující, třeba u foťáku.)
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    Mně byly všechny 5.11 tašky malý, nakonec jsem skončil u tohohle a do toho se vejdu konečně v pohodě :)

Tasmanian Tiger Document Bag Černá - Marines-Shop
    https://www.marines-shop.com/tasmanian-tiger-document-bag-cerna/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMIRA: Jj, messengera si pořád nechávám, i když jsem ho nevytáhl už několik let a preferuji batohy na záda (mám teď Vertx, Dragon Egg výhledově pošlu dál) - i v dnešních kanclech už to nikdo neřeší. U toho messengera je znát, když tam zkusíš narvat víc věcí, že je to jen na jedno rameno.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Tak jsem si udělal radost a pořídil jsem si 5.11 messenger - mike :)

Naprosto splnilo moje očekávání, nicméně pokud by nad ním někdo přemýšlel, tak nečekejte něco víc než tašku na laptop, opravdu se tam toho moc nevejde (ale přesně to jsem chtěl).

Plus teda mám fakt malinký a uzoučký laptop 14 palců, nějákej 15,6 silnější laptop by už byl možná problém.

K tomu tam dáte nabíjčku, pár EDC prkotin a plno - potažmo už se s tím pak hůře manipuluje.
    S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    LACHAUER: zkušenosti mám já i řada kamarádů (tj. od velikosti "giant" až po "trpajzlík"), všeobecně panuje velká spokojenost. používáme je na vícedenních akcích s gearem na "zelenou", na střelnicích i na vandrech.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: i když sory. ILBE je jiná kategorie. Je to o 30litrů větší batoh... Takže můj vstup neni relevantní:) le pardon
    VACA
    VACA --- ---
    LACHAUER: tohle jsem nikdy v ruce nedržel/ na zádech neměl. Ale ten zádovej systé mi celkem připomíná ILBE, a ta je teda super pohodlná, a super nastavitelná. (asi jeden z nejlepších batohů co jsem měl pučenej)
    Ale taky je dost těžká sama o sobě, a asi tak dvojnásobně drahá. Plus teda ji neseženeš v neutrální barvě...
    Ale je to batoh kterej v určitym bodě teda určitě chci pořídit.
    KURE
    KURE --- ---
    LACHAUER: mam od nich 30L. ale ten má vstup zádama, takže je asi trochu jinej zadovej system. Nemám zádný zásadní výhrady, fajn bytelnej bagl. Byl se mnou na nějakejch odpoleních vejšlapech, a nebo jsem v tom nosil činku. Nebyl jsem na vícedenní akci, kdy by se nějakej případnej diskonfort asi nejvíc projevil.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    zdravím, uvažuju o doplnění kolekce batohů, tohle mi padlo do oka, líbí se mi ve všech směrech, včetně předního vstupu.
    Batoh Tactical 45 III – TacticalPro
    https://tacticalpro.cz/products/batoh-tactical-45-iii

Nicméně mám dotaz - máte někdo zkušenost s tím jejich zádovým systémem? Asi si momentálně batoh nevyzkouším, tak nechci úplně riskovat. Jak moc je to nastavitelné směrem do menších velikostí (jsem trpaslík - 169 cm) a vůbec, jak to sedí? Díky.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    PRAASHEK: Tak jsem vzal šedej Kleos tátovi k Vánocům, protože vsechno tahá po kapsách a ztrácí a přišel mi tak fajn, ze jsem vzal ještě olive verzi pro sebe. Do lesa, na koncert a podobně je skvelej.
    JOHNDOE
    JOHNDOE --- ---
    CYBERKOTLIK: Taky jsem byl na nekolika kurzech od HT, ale konkretne me zajima ten na teleskopicky obusek. Kdyztak do zpravy.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    JOHNDOE:
    MONOEGO:
    na nekolika Hardtask kurzech sem byl, takze pokud chcete nejaky info, tak se klidne ptejte.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    AUDIAC: Aha sory, duplicitně jsem mezitím napsal to co ty
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    GILDARIUS: Shit to není. Ex byla s Fjallraven na te jejich každoroční expedici se psy a jejich gear, kterej tam dostala používá od te doby v Norsku a za polárním kruhem už několik let v kuse a vsechno perfektne funguje. Je to vykoupeny cenou, ale je to kvalita. Kazdopadne to je trochu blby, ze si některý jejich produkty přivlastnili hipsteri kvůli snobstvi a logu, ale coby produkt je to vyborny.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    GILDARIUS: S Fjallraven s tebou napůl souhlasím - je to drahý, to jo, ale šit fakt ne. ty věci vydržej nesmysl. jako jedni z mála kašlou na ultralight a dělají věci bytelný, jejich filozofie je v současnosti poměrně neobvyklá, ale má svoje místo. to, že vidíš po ulicích hipstry s Kankenama, z tý značky nedělá shit. akorát je stíhá podobnej osud jako Canada Goose, kdy se z expediční parky stal high fashion doplněk (ale byli by sami proti sobě, kdyby ty pindy z americký upper-middle class nepodojili :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam