• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    TYKO: Jj, tam už zareagovali relativně svižně - ale to víme tady, že má ještě janpavek.com, jak to mají tušit ostatní…
    TYKO
    TYKO --- ---
    NAVARA: ad kiltorys , jj cekani dlouhy jak ... , ale ja sve zbozi dostal. Je ovsem tez pravda ze jsem urgoval na email z klasickych stranek e-shopu ... viele gluck ;)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    A teda pojistka noze je jedna vec ale kolikrat bych vic uzivil pojistku sroubovaku. Protoze zatlacim a cvakne me zpatky - stalo se mi vickrat nez by bylo mile
    CROSS
    CROSS --- ---
    WRIGLEY: No jasně, na tahání mincí zaseklých v nákupním vozíku. :-]
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    ZAPPO: zajimave, na kleste slycham asi nejcasteji, ze jsou strasne uzitecne... ostatne o tom je cela ta vlna multitoolu
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    KURE: hmm, to je fakt zajimavy. Ja vlastne nepotrebuju kleste, takze bych se bez nich nejradsi obesel, ale hezky
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    Toho nářadí máte nějak málo ;-)

NAVARA
    NAVARA --- ---
    KURE: Jj, mám tenhle vyhlídnutý - Charge byť v titanu, je přeci jenom dost těžký…
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Spíře přemýšlím, že DragonEgg nebudu prodávat (mám teď Vertx), ale udělám z něj legitimní bugout bag.
    KURE
    KURE --- ---
    ZAPPO: plne ti rozumim, proto mam v tašce tohle (propiska to scale) Leatherman jujce CS4 :)
    chybí jen ta pojistka na čepelce.

NAVARA
    NAVARA --- ---
    WRIGLEY: Svítilnu mám tedy na hodinkách, které mám pořád. Až budou umět laser, budu mít i nůž (a kauterizér ^-^).

Jinak pouze pokud si vezmu batůžek (neb potřebuju někam dát věci), pak mám vše + rukavice, obvaz, powerbanku,…
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    KURE: ja jsem prave kdysi davno horel na tom, ze jsem chtel mit na nozi krizovy sroubovak, vyvrtku, nuzky a cepel s pojistkou. A typicky se ukazalo, ze to jsou (asi kvuli tloustce) neslucitelny pozadavky. Tak jsem obetoval nuzticky
    KURE
    KURE --- ---
    hele, ale teď fakt nekecam,
    TEĎ se mi rozšroubovala přezka na opasku, takže jsem musel použít šroubovák co mam na tom victorinoxu. (jinak bych musel ujít tři kroky a vzít si šrouvobák ve skládku...) :D
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---

nosim s sebou denne

91 hlasy od 53 respondentů

WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    ZAPPO: ja teda mam jak v praci tak doma nuzky, noze i sroubovak. naprosto ale souhlasim s pripravou jidla ;-)

Kolik z vas nosi denne svitilnu a nebo turniket?
    KURE
    KURE --- ---
    ZAPPO: relativně často se mi hodí nůžky (na victorinoxu).
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Ja stridam obdobi kdy nuz nosim denne (bud Spyderco Paramilitary nebo Victorinox Forrester (klony) - a kdy vubec.
    A moje uplne soukroma zkusenost je, ze naprosto nejcasteji ten nuz vyuzivam na jidlo. Koupit na svacinu bagetu, sunku, syr a rajce je super - byt schopnej si to nakrajet a naskladat na sebe mi zlepsi jidlo o stupen. Ruzny konzervy tu uz padly, ale popravde i ty samootviraci kde se blbe ulomi to ocko jsou pak lepsi resit nozem.
    I to blby jablko si radsi vykrajim nozem (ano, taky to neni nutny). A s velkym odstupem je pak potreba neco odsroubovat nebo zasroubovat, typicky u pocitace. Dalsi vyuziti noze jsou v kategorii jednou za dva roky:)
    Ale jak pise Pahavaska - radost ze zivota je taky dulezita
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    Já teda nůž nenosím vždycky, ale když ho nemám, tak ho samozřejmě zrovna potřebuju. :)
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    KURE: spis bych rekl, ze jsou ty nastroje tak snadno dostupne, ze neni treba je s sebou nosit. ale jak pises, jsou vzacne pripady, kdy se to muze opravdu hodit a nic okolo neni. pak se hodi zalesak, ktery poslednich 30 let nosi 1k6 nozu prave pro tuto prilezitost :-)

PAHAVASKA: me by treba bez obleceni nepustili do prace... ale potrebuju opravdu praci? :-D
    PAHAVASKA
    PAHAVASKA --- ---
    WRIGLEY: Opravdu nutně většinou nepotřebuješ ani oblečení. Ani boty. Jsi v mírném pásu, a kdyby byla zima, vždycky dojdeš někam, kde už někdo teplo udělal. Proč to teda nosíš?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam