• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    CAR2N
    CAR2N --- ---
    SAMGARR: crkt m16 nebo m21 (defakto stejny, akorat jinej tvar cepele)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Aprílový newsletter od místního distributora UF Pro :-]
    Tactical lederhosen

SPACEX
    SPACEX --- ---
    Ahoj, máte tip na levnější alternativu k https://www.armed.cz/brasna-pres-rameno-maxpedition-jumbo-60816/ ? Na takové ty běžné edc věci - powerbanka, láhev s vodou, lékárna, svítilna a tak. Pak do ní potřebuju nacpat 25x20 cm tablet (to by se u týhle mělo vejít do toho ccw oddílu). Tvarově spíš něco jako tohle, než třeba 5.11 Messenger
    Díky!
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    NEVILL: Taky muzu doporučit Tenacious. Taham ho furt, otevírá se parádně a je to docela nezmar.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    SAMGARR: Spyderco Tenacious by asi mohla být dobrá volba. Spyderco se obecně dobře otevírá v rukavicích a ty se tím nezničí, o kolíček nebo flipper by se ty rukavice dříve nebo později rozedraly na palci nebo ukazováku.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Tip na zaviraci nuz, co otevru jednou rukou i v rukavici (Mechanix, ne palcaky) a nebude mu vadi trocha spiny? Tak do 2k.
    S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    FUZZSTORTION: třicítku mám, nosím ji se dvěma 6l kapsama, 10l už mi na ni přijdou moc (na moje použití, ale asi by se daly). na víkendovej vandr nebo nějakou zelenou turistiku supr batoh, baví mě na něm kombinace komínu a otevírání zad. mám ho už takovejch pět let a pořád výborně slouží.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FUZZSTORTION: jo tak pořídit si oba bude asi nejlepší řešení o tom žádná :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FUZZSTORTION: podle toho co píšeš si určitě nepořizuj 20ku - mám jí, je to super batoh ale všechno tohle by jsi do ní nenarval (nebo asi narval ale bylo by to dost nepraktický, myslim že tu budu mít v historii fotku jak ten batoh vypadá narvanej, je to sice starší verze ale co se týká prostoru, nemyslím si že tam bude nějakej velkej rozdíl) - co se týká těch přídavných kapes, používám jenom ten držák na helmu a i tak je to prostě divnej pocit, dát na to ty 6 a 10 kapsy od TP si nejsem jistej jestli je dobrý řešení, nezkoušel jsem ale myslím si že by se pak s ním docela blbě manipulovalo (ale ještě jednou upozornuju, nezkoušel jsem).

Kamarád má tu 35 a to mi zase přijde už moc velký, ale na víkend mimo domov asi fajn. Tu 30 jsem neviděl naživo, ale vypadá to že by ti mohla vyhovovat :)
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Netušíte náhodou, jestli mají někde v ČR široký výběr spon Fidlock? Našel jsem akorát pár v armygalanterie.cz.
    STENNY
    STENNY --- ---
    OTAKAR: GITD mám taky, protože její kombo pomocných světel mi přijde šikovnější (modrá a červená LEDka by mi nebyly k ničemu, ale bílou blikačku používám při chůzi v noci po silnici).
    Tube se mi zapínala v kapse navzdory zámku a pak se z ní vylomilo očko, což rozštíplo celý plášť podél spoje. V podstatě dost šmejd. Tiki naopak pecka.
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    STENNY: Potvrzuju, taky mám a naprostá spokojenost.
    Mám teda tu GITD fosforeskující variantu a dobrý to je. Plus je šikovná funkce UV/lampy/blikačky.
    Předtím jsem měl Nitecore Tube 2, ta se mi dost často sama zapínala v kapse, tady u Tiki se to neděje vůbec.
    STENNY
    STENNY --- ---
    STENNY: Hledání vhodné dobíjecí klíčenkové svítilny bylo ukončeno, našel jsem Nitecore Tiki. Trvalé svícení se zapíná dvojstiskem tlačítka s celkem tuhým chodem, svítilna má tři intenzity, na klíčích není ani poznat a déšť přežije. Po pár měsících používání plná spokojenost.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KURE: afaik soft antireflex pouziva vetsina outdooru. je to lehky, do urcite miry i nepromokavy (preckali jsme pod tim i nejakou prehanku) a pouziva s jako podlazka pod stany/tarpy
    pofiltruj jeste kdyztak vedle [OUTDOOR - rady, tipy, cestopisy, fotky a srazy pro ty, kteří neradi sedí doma]
    KURE
    KURE --- ---
    QWWERTY: no ja bych si to taky koupil tam, ale nevim kterej je dobrej/použitelnej. čímžto ti děkuji. :)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KURE: " plete stavebnictví..." - jak jako plete? jsem bral pokazde ve stresnich krytinach :))
    to co prodava nalehko je tyvek soft (1.5m je standardni sirka role)
    tzn. napr. tenhle:
    DuPont™Tyvek® Soft Antireflex - Komplet střechy
    https://komplet-strechy.cz/39-dupont-tyvek-soft-antireflex.html
    (akorat skoda, ze uz prestali prodavat po metrech a minimum je 8.3m x 1.5m )

kdyz jsem to tam byl vyzvednout, tak chlapovi bylo hned jasny, ze na strechu to nemam a co jsem se s nim bavil, tak to u neho kupuje na outdoor spousta lidi
    napr. rikal, ze tam mel bandu lidi, co si z toho vyrabali prehozy na kola
    KURE
    KURE --- ---
    hola,
    nemáte někdo zkušenost nebo odkaz na to jak si ušít věci z Tyveku?
    Já s tim nemam jiný zkušenosti než z https://www.nalehko.com/produkt/tyvek-velka/?
    Ale co jsem pochopil, dělaj se z toho i overaly. A není jen jeden druh. Při googlení se do toho plete stavebnictví...

Mám spadeno na nějaký "sumky" pytliky a takový věci.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    AUDIAC: nebo bych si tam mohl napsat fixkou "odpovídejte mi na to, na co jsem se neptal"
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    PRAASHEK: Můžeš si tam ten velcro panel i nalepit
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    RAGNAROK: děkuji za tip. Neměl by někdo nějaký o kousek lepší tip, který by mě samotného nenapadl?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam