• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    ADAMIRA: Ja prave recenze nikde necetl a nikoho takhle osobne neznam, ale messeger mam pres deset let a krome suchacu je naprosto v pohode, nepromokavou softshellku taky tak nejak.
    Konkretne jsou to tyhle boty: https://www.armed.cz/boty-a/t-8-sz-wp-5-11/
    Ted jsem si v armed koupil kalhoty, puvodne mi byla znacka fuk, ale jediny co vypadaly civilne byly prave taky od 5.11 a za me teda luxus. Akorat si zacinam pripadat blbe, jeste ze to nema zadny pruhy jak Adidas. :D
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    DELLAMORTE: Je to možný, jak píšu - co jsem slyšel, uz cca od 3 lidi co jsou obyčejně s 5.11 spokojený tak na boty nadávali a vrátili je.

    Ale taky to muže byt pouze náhoda…
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    ADAMIRA: Predloni jsem si od nich koupil vysoke boty, chvili teda trvalo nez se rozslaply, ale ted spokojenost!
    SWIST
    SWIST --- ---
    ADAMIRA: Jo, 5.11 kalhoty s teflonovou úpravou se mi dřív prodřely, než že vypadaly onošené.. Po každém vyprání vypadaly jako nové, snad 5 let..
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Tak kupříkladu "military/tactical" batohy jsou v naprosté většině případů oproti "běžným" batohům asitak 400x praktičtější. Většinou odolnější. A taky přibližně 300x hezčí!
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    já bych řekl že to ani tak moc není o tom, že někdo kupuje "tactical, assault, military" - potažmo výrobky s těmahle vlastnostma, ale řídí se podle značky a často jsou tyhle značky známé tím že jsou hojně používaný v určitejch oblastech.

    Já si například rád připlatím za 5.11 (ne ve všem, co jsem slyšel tak např. jejich boty jsou prý docela shit) - a ne proto že by to bylo taktické, ale protože je to prostě kvalitní - tohle ty značky moc dobře chápu a podle toho maj taky výběr (např. co se týká barev).
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JOPU: To by asi slo, ale celkove to poutko je dost mizernej material imho a se shanenim materialu a sitim- to uz si to rovnou muzu spichnout z kuze, kdyz se budu cejtit kreativne…

    Presto bych si to radeji nekde koupil hotovy no
    JOPU
    JOPU --- ---
    REDSNAKE: Odolně si to sešít?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Asi ani ne po dvou tydnech mi odeslo poutko na obale na rukavice. Libilo se mi ze to je na klicich a rad bych si poridil nejakou odolnejsi verzi. Nemate nekdo prosim tip?

    XAJA
    XAJA --- ---
    no, ja kludne nakupujem aj v pracovnych odevoch, rada nosim aj levisky. ale ak clovek chce okrem kvalitneho materialu a pohodlneho strihu aj nenapadne farby, tak army sortiment vedie;)
    RSZ
    RSZ --- ---
    ANARCHY: ď, dobrý vědět, já jsem oversize, ale nutil jsem je klukovi
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    RSZ: Bacha, měli minimálně jednu vadnou sérii Zephyrů, ve které měli špatnou štípenku (to je ta "chlupatá" kůže, sama o sobě už to je horší kvalita než lícová kůže, což je prémiový materiál), a jen ohýbáním při běžné chůzi se v namáhaných místech rychle doslova rozpadala - je klidně možné, že to je z téhle série...
    RSZ
    RSZ --- ---
    Btw, zephyry, starší verzi, měli v e-army.cz teď pod 3 tis, to jsem nikde moc neviděl
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CROSS: ad zephyry a armada :)
    https://unn.ua/img/2024/02/26/1708917494-3246-large.jpeg

    vtipny je, ze kdyz jsem sel kupovat pohorky do outdoor shopu a rozhodoval se jestli Zephyr nebo Renegade, tak prvni reakce prodavace byla, jestli planuju skakat padakem
    (protoze zephyry maji nad kotnikem uzavreny ocka a renegede maji hacky)
    CROSS
    CROSS --- ---
    VYHULENY_UFO: jsem fakt rád, že to náš takhle a našel sis, co ti vyhovuje. Žijeme ve skvělý době. Já třeba neměl na sobě džíny tak asi 15 let, ale nemyslím si o nikom, kdo v nich chodí, že je debil nebo že si na něco hraje. Nemyslím si vlastně třeba o džínách a lidech, co je nosej, vlastně nic, a hlavně nemám potřebu na to nějakej názor mít.

    Jinak na otázku, co tu v plénu zazněla – sám nepoužívám asi nic, co by bylo určený vysloveně pro armádu, ale myslim, že některý věci z mýho šatníku nebo, když jsme už v tomhle klubu, EDC, ozbrojený složky oblibujou. Například boty (Lowa Zephyr), na moje vycházky po vesnici jsou úplně skvělý. Další věc je, že když někdo vyrábí věci, se kterými chce uspět právě v těch ozbrojených složkách, snaží se udržet nějakou úroveň kvality. Jasně, přímý armádní zakázky podle známého rčení vyhrává ten, kdo to dal nejlevněji, ale jsou firmy, který spíš sázej na zákazníky, co si to i do služby kupujou sami.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    QWWERTY: ja jako nevim, ja mam proste oblibeny kalhoty zlatokopu, nektery levisky nosim uz pres deset let akorat jim obcas necham neco opravit, mikiny totez, akorat z nekterych uz mam proste pracovni obleceni na zahradu nebo na chlastani k ohni, protoze jsou dost obnoseny a k zakaznikovi nebo na skoleni bych si je nevzal. zimni bundu sem si koupil pred deseti lety a akorat ji necham po sezone vycistit. batohy mam eastpaky, a vzdycky par let vydrzi, nez je domrdam. pouzivan batoh kazdy den pri cestach do prace, z prace, nakupy a tak. zimni boty mam nejaky italsky outdoorovy s dobrou podrazkou, ale ty zimy v cr nejsou tak kruty, aby nejak trpely a letni obuv moc neresim, letni boty dost kurvim, zena mi kupuje nejaky newbalance ci co a znacku sandalu si nevybavuju, ty boty mam tak na dve sezony, pak je odvezu dojebat na chatu. vis co ja se v tech army znackach nevyznam, nevim co je proste jen predrazenej bazmek s nejakym jmenem a hlavne mam tyhle army veci dost spojeny s alkotrempama, spoluzakama s modrejma knizkama a tlustejma ajtikama, ktery si furt vozej prdele v autech a pritom si na leto kupujou veci s armadnim nadechem a resej veci jako kresadla, buzoly nebo svycaraky, kterym provedes i transplantaci srdce. (no a to vynecham, ze do tyhle kategorie mi spadli ted i borci, co si hrajou na ruzny domobrany a podobny dezospolky)
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    VYHULENY_UFO: armadni hadry nejsou nutne maskac

    VYHULENY_UFO: i obycejny levny miltec/surplus nema problem vydrzet 10 let a jsou to proste jenom obycejny cerny volnocasovy hadry s ripstopem v army strihu
    asi nemam pocit, ze kdyz kupuju "assault", "tactical" nebo "airborne", tak bych to delal, protoze v budoucnu cekam, ze to tak pouziju. stejne jako nemam zadny vztach k ozbrojenym slozkam
    proste je to jenom marketing a ja nemam duvod kupovat neco drazsiho, kdyz vim, ze tohle je pohodlny a vydrzi
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ANARCHY: tak to ja se teda priznam, ze na modrou jsem byl vzdycky prilis zdravej a rodice mi rekli, ze nebudou uplacet a oblbovat doktory, abych ji dostal. diky odkladu kvuli vysoky skole jsem mel moznost jit na civilni sluzbu a ty prilezitosti jsem vyuzil rad. prislo mi to smysluplnejsi nez si hrat rok na vojacka, kdyz proste k armade vztah nemam.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    MAWERICK: To je jen business plan - zvyšují tím atraktivitu toho zboží, a myslím, že jim je zcela jasné, že kdo chce, tak si to opatří i jako civilista
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ANARCHY: tohle jsedm nikdy nepochopil.. proc firma ktera dela obleceni neco nechce prodavat civilum... zvlast batohy a tak... u maskacovych verzi bych to jeste asi pochopil... ale plain jednobarevne to mi hlava moc nebere :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam