• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    THEODORIK
    THEODORIK --- ---
    ANARCHY: Osobne souhlasím, nosim lepsi kudly.

Aktualne spyderco bugout kde jsem si udelal radost, pred tim kabar dozier a CRTK M16 (sem debil, casto litam a oba dva zabaveno na letisti). V batohu v aute ESSE Avispa a tezsi praci fallkniven S1X

Mel jsem levny kudly, ale nebyl jsem spokojenej. A ano priznavam a podotykam ze jsem na noze trosku...

Jedinej levnej co ma povoleno vlezt do dveri je - za me god tier - morakniv fix blade.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    SWIST: tak ja uz si priznal ze nozu mam vic nez kdy unosim, navic rozhodne nejsem sikovnej nebo rukama pracující, takze noze si kupuju jednou za cas, kdy chut na radost z nove hracky prevazi rozum, ze to nepotrebuju.
    Priznal jsem si to, netrapim se tim.
    A posledni jsem koupil z divnych nozu ten roxxon flex companion - a nedela mi moc radost jeho zpracovani. Myslenka dobra, ale provedeni mene.
    Takze si rikam ze je cas na jiny divnonuz
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    NOISEGATE: Ja mam nejaky mnoho let stary cold steel, co vypada dost podobne. Kupoval jsem ho primarne proto, ze byl placaty do kapsy a taky vydrzel uz veci, co asi nemusel.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Nejsem nozovej fetisista, ale kudlu nosim denně, dost ji uziju i v práci a někde snad tady na nyxu nekdo kdysi doporucil ka-bar dozier. Vlastně jsem zjistil ze je to jediny nůž co mi bude stačit pravděpodobně az do hrobu :) levnej, lehkej, uzounkej do kapsy. Ostří drží neuvěřitelně. Nikde se nic neviklá. Dělám s ním i věci který zakazujou zálesácký příručky hh a vzhledem k ceně me to netrápí. Moc krásy nepobral, prej je to kudla pro děti hh, ale onehda jsem s nim např Celej den škrábal zaschlou barvu z dlaždiček v koupelně a po lehkém přebroušení je zas jak novej. 10/10
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    ANARCHY: tak 10-15 let zpatky jsem na DealExtreme koupil za $10 kopii Bokeru. sroubky stacilo dotahnout s threadlockerem a na rozpadani se netrpi.
    kolega, co ve velkem brousi na Tormeku snad vsechno co najde, rikal, ze ho docela prekvapuje, ze na takovou cinu to drzi ostri docela dobre. (je taky fakt, ze neni nijak extra namahany)

(a jasne, jedna vyjimka nemeni nic na tom, ze vetsina levnych nozu bude chinesium a podle toho mit vlastnosti)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    MARASAN: Nic ve zlém, chápu jak to myslíš, a EDC nůž za 4-5kKč+ už bych si asi taky dlouho rozmýšlel, jestli to pro mně má skutečně smysl, ale z těch tržnicových nožů na jedno použití, které stojí třeba ty 2 stovky, jsem už docela vyléčenej - protože to jsou spíš atrapy nožů, a je s nimi akorát sraní - ostří to nedrží, už se mi před delším časem při práci dva doslova rozpadly v ruce (a jeden tak, že jsem málem přišel k docela ošklivému zranění, protože lockback pojistka nevydržela a prolomila se).
    Jinak teda už přes 10 let nosím Ontario RAT-1, v pořadí už třetí, protože mi prostě skvěle sedí do ruky - a po ztrátě toho posledního jsem dokonce šel i do verze z D2. A teda zatím jsem z něj fakt maximálně nadšený a spokojený...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ANARCHY: pak si ho musis navic i hlidat.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    MARASAN: To ano, ale co když ten nůž nehodlám ztrácet, ale hodlám s ním něco řezat, co potom?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ANARCHY: kdyz ztratis nebo zlomis v lese kudlu za 2 kila, tak te to netrapi, narozdil od žabikuchu za 1000+.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    MARASAN: Člověče, brousil jsem teď pár takových "nejlepších nožů", a dovolil bych si nesouhlasit...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    SWIST: "Nejlepší nůž je levnej nůž."
    SWIST
    SWIST --- ---
    ELDERIK: jo? Já na něj minulý týden koukat, Adam Savage ho měl v Tested.. Jako je to pěkné, ale 250+ USD se mi za to dávat moc nechce.. :D
    Asi si vystačím s normálním nožem v kapse leathermanem v batohu.
    ELDERIK
    ELDERIK --- ---
    ZAPPO: To jsme dva ;-)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    ELDERIK: Lol - ja podlehl a objednal dneska rano:)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    THEODORIK: díky za tip! Už jsem se na ně taky díval a minimálně dva adepty jsem od nich taky měl, ale úplně mi to nakonec nezarezonovalo na té správné frekvenci :)

s tím tacticool to mám tak napůl cesty - ty materiály, co se používají na taktické batohy bývají prostě o dost odolnější a taky se mi prostě víc líbí, než běžné batůžky a hlavně na sobě mají molle-systém vazbu (která by mimochodem měla fakt něco udržet a z mé zkušenosti to tak fakt je i na těch levnějších variantách jako mil-tec), ale hledím po hezké šedé nebo jiné neutrální barvě :) ale asi si stejně pořídím i nějakou věc v multicam, protože to je prostě hrozně pěkný vole! :))
    THEODORIK
    THEODORIK --- ---
    Mozna neco z portfolia Mystery Ranch by padlo do oka kolego? MYSTERY RANCH Backpacks | Built for the Mission https://share.google/nyHlXGHZeJ2TE6iAE

Osobne se pro EDC snazim vyhnout viditelne tacticool vecem v duchu grey man approach (nechci bejt primarni cil), a tady maji par kusu co by se veslo do specifikaci maybe.

Pokud nosim drevo do lesa prosim o pardon.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //teď mám dočasně noname batoh ve stylu dragon egg
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    NAVARA: já přešel z assaultu na mil-tec rádoby dragon egg (jakoby enlarged varianta v době, kdy ji Direct Action ještě snad ani nedělal, navíc s polstrovanou kapsou na ntb v hlavní komoře) a co mi tam celou dobu chybělo byly právě větší kapsy vepředu, jinak paráda. Postupně odešly zipy, ale tahal jsem ho fakt dlouho každý den.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PRAASHEK: Přešel jsem z dragon eggu na gamut :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam