• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HYBNERKADOGTREKKING aneb když nemůžů,dotáhne mne pes ,.-)
    Dogtrekking je dítě na poli kynologických akcích.
    V této diskuzi půjde především o seznámení se a přiblížení této sportovní aktivity,při které se pojí pěší turistika s kynologií.
    Zážitky a zkušenosti z pochodů,fotografie,ale také rady a různé tipy,které pomůžou třeba úplnému začátečníkovi.
    V neposlední řadě se zde může utvořit parta nadšenců - a jde se na to!!! ,.-)
    - Vítány jsou veškeré zkušenosti,poznatky,otázky,fotografie a diskuze týkající se této volnočasové,sportovní a kynologické aktivity.
    - Dále je zde možno se zabývat přidruženými odvětvími jako je
    - Canicross
    - Mushing
    - Skijoring
    - Bikejoring
    - Dogscootering
    Užitečné odkazy:
    http://www.dogtrekking.info/index.htm
    http://www.hanibal.cz/#utm_source=adwords&utm_medium=cpc
    http://www.manmat.cz/cs/home
    http://www.sirius-outdoor.ch/
    http://www.ab-sport.cz/
    http://www.zerodc.cz/

    Mám zájem utvořit skupinu a věnovat se Dogtrekkingu

    7 hlasy od 7 respondentů

      14.-15.7.2012 Výlet pod širák

      1 hlasy od 1 respondenta

        rozbalit záhlaví
        DOCKINEZ
        DOCKINEZ --- ---
        Ahoj vespolek, hlásí se newbie canicrossař. Včera první seznámení a zapřáhnutí psa + běh, následně objednáno vybavení pro mne i pro psa.

        Kdyby tu byl někdo z HK / Pardubic, kdo by chtěl běhat ve víc lidech/psech, budu rád.
        LAETATIO
        LAETATIO --- ---
        našla jsem hezkej úvod do dogtrekku od Pavla Kohouta :) http://www.sk-csv.wbs.cz/Dogtrekking.html
        LAETATIO
        LAETATIO --- ---
        KATUSKA: s polštářkama má v létě a horku problémy kamarádčin pes. Další kamarádce jsme teď bohužel po akci vraceli psa s ochozenejma drápkama do krve. Obojímu jde předcházet botičkama (proto jsou taky v povinný výbavě)
        KATUSKA
        KATUSKA --- ---
        Ahoj, dalsi dotaz. Stalo se vam nekdy, ze by se vasemu ctyrnohemu buddymu poskodila z tahani mekka tkan na tlapkach?
        Barney o vikendu zacal doma najednou kulhat a odlecovat zadni. V nedeli rano mu to dokonce nateklo. Na dotyk mel bolestivy posledni clanek na 3. prstu u prave zadni. Veterinar rikal, ze ma sjete drapky az na zivou tkan a ma to kolem poskozene. Nastesti bez zanetu. Puvodne jsem myslela, ze to je z behani za mickem na lede (je to aportovaci magor a ted je vsude v parku takovy spatny povrch). Na lede nemuze poradne zabrat, takze vice namaha zadni. Ale doktor zminil, ze to muze byt zabirani pri canicrossu ci z chozeni do kopce.
        Mate nejake zkusenosti? Lecba, jak se tomu vyvarovat, atd? Behani pouze po trave a v zime, kdyz mrzne, ho nechat na volno?
        SIRRIL_NEMESIS
        SIRRIL_NEMESIS --- ---
        LAETATIO: diky, kouknu na to. Otazka co by to udelalo s neunavitelnym Vanishem :D
        KATUSKA
        KATUSKA --- ---
        LAETATIO: To planuji taky :) Urcite dam nejaky testovaci vikend v Beskydech ci Jesenikach. Budu muset taky vyzkouset pochod na tezko. Spis hledam nejakeho partaka, ktery by to se mnou podstoupil. V okoli nemam tolik outdoorove zamerenych lidi.
        LAETATIO
        LAETATIO --- ---
        KATUSKA: na test bivaklu mi přijde lepší klasický čundr, než long. Na longu většinou kolem půlnoci upadnu do prvního trochu rovnýho křoví a spim, v 5 vstanu, sbalim a jdeme. Na čundru je trochu víc času dolaďovat detaily :)
        KATUSKA
        KATUSKA --- ---
        LAETATIO: Moc dekuji za info. Ta plachta je super tip. A energitaky pro psy jsem jeste nevidela. Jo, taky mam problem snist nektere jidla, kdyz jsem v pohybu, takze to chce asi vyzkouset.

        Urcite neplanuji dat nonstop. Uz i proto, ze chci poradne vyzkouset bivakovani, at jsem pripravena na prechod.
        LAETATIO
        LAETATIO --- ---
        SIRRIL_NEMESIS: nevím jak se jmenují, kupuju je po kuse (asi 30Kč/ks) u Hely http://eshop.mushgo.cz/ a říkám jim mejdlíčka, protože tak vypadají. Jde o tuk + minerální látky, může to jíst i člověk. Dávám jen na vážně náročných akcích nebo nonstopech, protože jednou jsem dala asi půlku na obyč longu a Adam mi pak celou noc na bivaku nespal :D Zkus napsat mail, oni ti dají víc info :)
        SIRRIL_NEMESIS
        SIRRIL_NEMESIS --- ---
        LAETATIO: co to je za energitaky, prosim te?
        LAETATIO
        LAETATIO --- ---
        KATUSKA: výbavu na long? teď už nově nebude všude povinný spacák, takže jestli si troufneš jít nonstop, můžeš vyrazit i s malým baťůžkem (zas bacha, ať se nepřeceníš, nonstopy jsou fakt hodně vyčerpávající).
        Jinak beru v podstatě jen povinnou - spacák (já mám péřák, protože je malej lehkej, radši teplejší ať neklepu kosu), karimatku, na bivak nosím i plachtu + provázek a kolíky, takže stavím přístřešek. Náhradní ponožky a tričko, vodu, krmení pro psa (suším mu doma maso, když čekám náročný trek, beru pro jistotu i energeťáky od Hely Levíčkové). Pokud je chladno, nosím psovi jeho karimatku, když je v noci okolo nuly nebo pod, beru mu i slabší obleček.
        Jídlo pro sebe má každej jinak - já si beru ořechy, sýr, sušenou šunku, čokoládu, hroznový cukr a energy tyčinky. Přítel zas nosívá chleba s paštikou, což bych na trati nedokázala pozřít. Stejně většina dogtrekařů chodí od hospody k hospodě a doplňujem energii jídlem , pivem a kofolou v množstvím větším než malém :D

        Doprovod si můžeš vzít na většinu treků. Slušnost je to napsat pořadateli. Někdo ho může mýt zpoplatněný, protože taky využívá trasu, občerstvovačky a všechny výhody závodníka. Někdo to má i vyloženě zapsaný jako kategorie plyšák (plyšáka nezapomenout doma!)

        Postroj máme taky dlouhý. Hlavní je, aby psovi seděl a dobře se mu v něm tahalo :)
        KATUSKA
        KATUSKA --- ---
        LAETATIO: Jeste dotaz. Je mozne si na ten Holstejn vzit doprovod bez psa?
        KATUSKA
        KATUSKA --- ---
        LAETATIO: Ahoj, moc diky za info. Ten Vok vypada dobre a je to jeste o neco pozdeji nez Slapanice, takze vice casu na trenink.
        Jeseniku se asi zucastnim uz jen proto, ze to tam mam hodne rada. Mame tam chalupu, takze to tam mam proslapane.
        Chapu, takze se vyplati chodit spolecne po horach a trenovat dlouhe treky. Nejake tipy, co se tyce vybavy? Zejmena na bivakovani, stravy, atd. V tomto nemam moc zkusenosti.
        Postroj mame, ale ne ten doporucovany typ Guard. Mam ten druhy, kde se voditko zapina na konci (nevim, jaky to ma nazev).
        LAETATIO
        LAETATIO --- ---
        KATUSKA: ve chvíli, kdy v klidu dáte nějakých 40 za den na výletě, tak long dáte taky. Hlavně si pohlídej výbavu, ať netaháš zbytečnou váhu navíc. Šlapanice úplně nemiluju, Šerák je fajn, ale počítej s tím, že převýšení je tam značné a v létě ve vedru to může být fakt záhul. Přítel dělá Voka, takže ten bude určitě fajn :) tradičně mám nejradši Toulovce (jak z toho důvodu, že Vysočina je relativně nenáročná, tak proto že na přelomu března a dubna nebývá hic), ale ten už má tuším plno ve všech kategoriích, tak leda hlídat, jestli někdo místo nepustí. Loni se mi moc líbilo na Kruškách, ale ani netuším, kde budou letos. Fryšták je hodně po tvrdém a hodně náročný, to je záhul pro všechny. Na Lvech se stává, že značení nebývá úplně tip ťop, takže jestli nejsi úplně zdatná ve čtení map, tak to bych asi vynechala :)
        KATUSKA
        KATUSKA --- ---
        Ahoj,
        planuji letos zkusit prvni LONG dogtrekking (libi se mi Slapanice a Jeseniky). Nejde mi prilis o rychlost/zavodeni, jako spis o to dat tak, abych to prezila ja i Barney (entlebuch) ve zdravi a bez trvalych nasledku. Chci si taky vyzkouset bivakovani a narocnejsi pochod, protoze letos o dovolene mam v planu nejaky prechod hor (bez psa), takze to beru jako dobry trenink.

        Zajima me, jak trenujete? Na co je treba se pripravit? Na co pripravit meho psiho buddyho?
        Chodime behat na postroji cca 3x-4x tydne, a kdyz nam to vyjde o vikendech, tak na vylety na hory.
        Jen doplnim, ze na postroji je zvykly tahat. Vsimla jsem si, ze par lidi zminovalo, ze maji netahavce.
        Diky moc :)
        VALY23
        VALY23 --- ---
        Zvu vás na sobotu na přespolák a canicross do Vesce u Liberce. Na zahřátí bude kromě běhu koncert The Scoffers, griotka, grog a svařák. http://www.stribrnastopa.cz

        LAETATIO
        LAETATIO --- ---
        TATONKA: nj, visí to jako úvodní fotka na FB skupině a tam je každej zná :D Dala jsem to sem motivačně pro zdejší osazenstvo. Jestli to uráží tvé oči, tak to klidně smažu a bude :)
        TATONKA
        TATONKA --- ---
        LAETATIO: boli to moje oci
        ... mozna by bylo zajimavejsi tam napsat prave tyhle informace :)
        LAETATIO
        LAETATIO --- ---
        TATONKA: neboj, koluje už nová verze. Ale fakt mě překvapuje, co někoho zaujme na fotce 9 letý holčiny a 80 letýho dědy, co oba ušli 93,5 km.
        TATONKA
        TATONKA --- ---
        cimz se ten "letak" stava nepouzitelnym
        Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam