KATUSKA: výbavu na long? teď už nově nebude všude povinný spacák, takže jestli si troufneš jít nonstop, můžeš vyrazit i s malým baťůžkem (zas bacha, ať se nepřeceníš, nonstopy jsou fakt hodně vyčerpávající).
Jinak beru v podstatě jen povinnou - spacák (já mám péřák, protože je malej lehkej, radši teplejší ať neklepu kosu), karimatku, na bivak nosím i plachtu + provázek a kolíky, takže stavím přístřešek. Náhradní ponožky a tričko, vodu, krmení pro psa (suším mu doma maso, když čekám náročný trek, beru pro jistotu i energeťáky od Hely Levíčkové). Pokud je chladno, nosím psovi jeho karimatku, když je v noci okolo nuly nebo pod, beru mu i slabší obleček.
Jídlo pro sebe má každej jinak - já si beru ořechy, sýr, sušenou šunku, čokoládu, hroznový cukr a energy tyčinky. Přítel zas nosívá chleba s paštikou, což bych na trati nedokázala pozřít. Stejně většina dogtrekařů chodí od hospody k hospodě a doplňujem energii jídlem , pivem a kofolou v množstvím větším než malém :D
Doprovod si můžeš vzít na většinu treků. Slušnost je to napsat pořadateli. Někdo ho může mýt zpoplatněný, protože taky využívá trasu, občerstvovačky a všechny výhody závodníka. Někdo to má i vyloženě zapsaný jako kategorie plyšák (plyšáka nezapomenout doma!)
Postroj máme taky dlouhý. Hlavní je, aby psovi seděl a dobře se mu v něm tahalo :)