• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EXXdodávky nad 3,5 tuny - společnými silami proti mýtnému v nekomerčním sektoru problémy, řešení a informace kolem přihlášení vozidel nad 3,5 tuny do kategorie M1 (osobní vozidlo)
    JIRIK1
    JIRIK1 --- ---
    LEJN: Tak to muzem tuhle diskusi zase klidne zrusit, ne ?
    Mýtné pro obytné automobily | OSCAR - Sdružení dovozců obytných vozidel
    http://www.os-oscar.cz/mytne-pro-obytne-automobily
    Postupně ..... vyšlo najevo, že hlavním důvodem nemožnosti změny mýtného pro obytné automobily o největší povolené hmotnosti nad 3,5 t v současné době a blízké budoucnosti je smlouva, která nedovoluje státu u mýtného již nic měnit .....takže se změnami mýtného se musí čekat až do roku 2016 - v tomto roce totiž končí smlouva mezi ČR a firmou Kapsch, která má monopol na české mýtné. Jako je nyní obvyklé, i v tomto případě stát „tahá za kratší konec“ a nemůže si příliš vyskakovat, neboť ustanovení smlouvy nelze změnit bez pro něj velmi nákladných komplikací.
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    a tady mýto irtalie..
    Calcolo percorsi e pedaggi - Autostrade per l'Italia S.p.A.
    http://www.autostrade.it/autostrade/percorso.do
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    LEJN: SHIT! :/
    EXX
    EXX --- ---
    jinak tady je celkem dobry prehled nastavení mýtného systému v EU , jednotlivé země se daj rozkliknout a případně přesměrovat na jejich stránky přímo, třeba slovensko a rakousko má kalkulátor mýtného což se může hodit.

    Mýtné EU, Mýto,dálniční poplatky na Slovensku
    http://www.doprava.vpraxi.cz/myto_sk.html

    TUKI
    TUKI --- ---
    v německu je míto od 12t pro všechny.
    LEJN
    LEJN --- ---
    nechci vam kazit iluze, ale karavanisti uz s tim mytnym nad 3.5 tuny nejakou dobu zapasej...podle vseho to ale vypada ze min. do 2016 mame utrum :(
    Novinky | OSCAR - Sdružení dovozců obytných vozidel
    http://www.os-oscar.cz/novinky
    MELDA
    MELDA --- ---
    EXX: Mno prave. kvalita silnic desna, ale prachy za to chtej uplne vsude. A jeste si zasirame krajinu nejakejma kovovejma vymrdanejma branama, ktery stejne jsou totalni rarita a nikde ve svete tento zastaralej system uz nejedou.
    EXX
    EXX --- ---
    MELDA: tak prvni tridy uz jsou, co vim tak to chtej hodit i na silnice druhe tridy - cili v čr vpodstatě polňačky
    WTG
    WTG --- ---
    MELDA: nejspis ,)
    MELDA
    MELDA --- ---
    EXX: Mno hlavne ve vsech evropskych zemich, kde maji zavedene dalnicni poplatky a podobne systemy maji v zakone zahrnutou i vetu, ze kazda zpoplatnena dalnice ci usek bo cesta musi mit i variantu, ktera je o poplatky oprostena.

    Todle bohuzel u nas nikdy nebude, pac u nas se naopak jede posledni dobou trend platiti uplne ze vseho a za vsechno, takze krom dalnicniho tankodromu se uz presouvaji i na silnice prvni tridy a podobne.
    MELDA
    MELDA --- ---
    WTG: Predpokladam, ze tri mesice se berou ty tri mesice letni sezony, kdy se predpoklada pohyb karavanu nejvyssi.
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    co zacit nejakym sesmolenim textu a poslat na ministerstvo dopravy nejakymu prislusnymu kokotovi at se k tomu minimalne vyjadri.. pak resit dal?
    EXX
    EXX --- ---
    v nemecku do 7,5tuny nic - z vlastni zkusenosti a je to celkem znama vec , a nekde jsem zachytil informaci ze snad na slovensku pokud jsi v papirech obytnej tak taky nic - ale to nemuzu potvrdit, nebyl jsem.

    jinak mam zato ze kazda zeme ktera ma silnice podlehajici mytnemu systemu ma svoji krabicku a svoji zalohu na krabicku
    WTG
    WTG --- ---
    MELDA: v holandsku obytnaky platej 180euro za 3 mesice a zbytek roku to maj zadarmo
    MELDA
    MELDA --- ---
    Jak je to v zahranici??? Vite nekdo? Zda tam proste obytne specialy a obytne automobili nad 3,5 tuny platej to stejny jako komercni auta a nakladaky naladovany zbozim??
    MELDA
    MELDA --- ---
    ja myslim, ze jedine reseni by zde bylo pres nejake funkcni sdruzeni do toho pomalu ale jiste zacit vrtat..myslim, ze by se tech lidi naslo celkem dost.

    Jako ja bych klidne jako soukroma osoba platil dalnicni znamku celorocni, ale kdyz by jeji cena byla traba jako za osobak...tak to bych s tim problem nemel.
    MELDA
    MELDA --- ---
    EXX: Nedodrzi nikdo nic. naslibuji ti hory doly, ale pak ti stejnak naserou do xichtu...ukaz me jedinou vec, kterou slibili a dodrzeli.
    EXX
    EXX --- ---
    MELDA: ja si myslim ze by mohla byt moznost , kdyz se dostatecne hlasite ozvem, dat jim do ruky takovej ten argument co je libivej pred volbama "delame neco pro lidi - zdrazime sice mytne-protoze nase kapsy jsou nenazrane a na zdrazovani jste si zvykli, ale zrusime jej v soukromem sektoru, a tak to poznate jen na cenach veci z dovozu" , coz samo pak bude otazka zda dodrzej predvolebni sliby..ale kdyz by nejaka strana s timhle prisla, a nebyla teda v ostatnich vecech uplne mimo ... asi by me osobne u voleb jeste i videli
    MELDA
    MELDA --- ---
    EXX: Ja bych byl spis pro, kdyz by se kolem toho prave jen nemluvilo, ale neco konalo. Ono se totiz uz o vsem moznem toho nakecalo tolik a pak skutek utek. Ja se priznam, ze vubec nemam paru na cem sme, jen je me jasny, ze proste platiti se bude vsude a uplne ze vseho.
    WTG
    WTG --- ---
    nejezdi po dalnici no . nebo jaky jiny reseni ? :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam