• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANDY_WARHOLKompozice, skladba, hudebni teorie: elektronicka hudba
    Pouziti klasickych postupu v elektronicke hudbe.

Myslite si ze pri tvorbe elektronicke hudby je zadouci pouzivat klasicke postupy hudebni kompozice ?

76 hlasy od 76 respondentů

rozbalit záhlaví
      OTZ
      OTZ --- ---
      ANDY_WARHOL: viz OTZ

třeba Mozartovi to už rovnou při psaní hrálo v hlavě. většinou je to tak, že zaznamenáváš nápad a ne že se snažíš mechanicky něco vypotit, ne?:) já si prostě hraju, dokud se mi to nelíbí
      ANDY_WARHOL
      ANDY_WARHOL --- ---
      predstav si jak takovy profesinalni skladatel symfonie rozepisoval partitury pro jednotlive nastroje, prece to nedelal takhle. na to musi byt jina metoda.
      ANDY_WARHOL
      ANDY_WARHOL --- ---
      PROTEKTIK: ano tak to delam dotedka, udelam si agordy a pak "vyzobam" z tech akordu jine melodie, ale rikam si ze na tohle musi byt nejaka primejsi cesta, to si prave chci precist v tech knihach
      PROTEKTIK
      PROTEKTIK --- ---
      ANDY_WARHOL: "aby to vzajeme pekne ladilo, mohlo se to libovolne prolinat" ...se mi zdá, že bys musel postavit ty melodie na stejnejch akordech, jinak se nechytáš a vzorec na to neexistuje, ale o hud. teorii vim prd, vyveďte mě z omylu..
      ANDY_WARHOL
      ANDY_WARHOL --- ---
      ANDY_WARHOL: a aby ty melodie zaroven byly jiny.
      ANDY_WARHOL
      ANDY_WARHOL --- ---
      OTZ: tyhle veci sou hodne dulezity.
      ale tohle by mel mit kazdy zmaknuty a neni na tom co vymejslet, akord ti navic udela z jednoho tonu kazdej lepsi daw na dve kliknuti.
      ale co me zajima je jak dostanu z melodie A melodii B (C, D, E) aby to vzajeme pekne ladilo, mohlo se to libovolne prolinat a podobne.
      OTZ
      OTZ --- ---
      je tam ještě druhej kus
      OTZ
      OTZ --- ---
      základy umíme? ton půlton oktávy intervaly akordy apod? mě v tom dost pomohl tuten článek

FFFILM: Hudebním skladatelem snadno a rychle
      http://www.fffilm.name/2012/02/hudebnim-skladatelem-snadno-rychle.html

je to podaný dost jednoduše a srozumitelně oproti standartnímu hudebnímu názvosloví
      ANDY_WARHOL
      ANDY_WARHOL --- ---
      jeste jsem se zde nezapojil, protoze zatim nemam k tematu moc co rict (zalozil jsem hlavne za ucelem se neco o tom dozvedet). mam objednane nejake knizky na teorii, takze az se tim prokousam, tak zacnu zavadet do tvorby elektronicke muziky a budu zde vice prispivat.
      RAAJA
      RAAJA --- ---
      pěkněěě
      SHEALA
      SHEALA --- ---
      husty tohle mi tu chybelo.
      OTZ
      OTZ --- ---
      OWECK: H bych zaměnil za B jako to mají v USA nebo kde. je to pak ještě jednodušší (abeceda:)
      HAFRAN_POWL
      HAFRAN_POWL --- ---
      prvnim klikem na sapmle preview, nebo odměnou za dobre provedenou nevirtuální činnost a pak podle fantazie obvykle , nechávam se unášet přítomnym okamžikem
      OWECK
      OWECK --- ---
      Takže C, D, E, F, G, A, H, C..na prstoklad Ti jebu bo mám MIDI :)) nake tema? Volne pokracovani z Tvorby? Čím to začíná obvykle?
      PIFKO
      PIFKO --- ---
      tak co bude?
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam