• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANDY_WARHOLKompozice, skladba, hudebni teorie: elektronicka hudba
    OTZ
    OTZ --- ---
    ANDY_WARHOL: viz OTZ

třeba Mozartovi to už rovnou při psaní hrálo v hlavě. většinou je to tak, že zaznamenáváš nápad a ne že se snažíš mechanicky něco vypotit, ne?:) já si prostě hraju, dokud se mi to nelíbí
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    OTZ: ja to taky tak nejak pytlikuju, ale chci to proste posoupnout dal
    porad slysim v hlave nejaky symfonie, jak se tam ty nastroje prolinaji, kazdy hraje trochu neco jinyho a je to tak neuveritelne kosaty
    OTZ
    OTZ --- ---
    ANDY_WARHOL: mno tak pokud chceš, aby to ladilo, tak používej osvědčenou tercii, kvintu a oktávu:) tzv. libozvučný akordy. jinak já to dělám podle ucha s tou trochou teorie a docela to jde. třeba basu si uděláš základ na C5 podladěnou o dvě oktávy (teda vlastně C3) a vyšší synth taky na C5 nadladěnej o oktávu (teda C6). a pak si s tím hrát dokud nelíbí..chce to teda trochu citu a toho sluchu
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    predstav si jak takovy profesinalni skladatel symfonie rozepisoval partitury pro jednotlive nastroje, prece to nedelal takhle. na to musi byt jina metoda.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    PROTEKTIK: ano tak to delam dotedka, udelam si agordy a pak "vyzobam" z tech akordu jine melodie, ale rikam si ze na tohle musi byt nejaka primejsi cesta, to si prave chci precist v tech knihach
    PROTEKTIK
    PROTEKTIK --- ---
    ANDY_WARHOL: "aby to vzajeme pekne ladilo, mohlo se to libovolne prolinat" ...se mi zdá, že bys musel postavit ty melodie na stejnejch akordech, jinak se nechytáš a vzorec na to neexistuje, ale o hud. teorii vim prd, vyveďte mě z omylu..
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ANDY_WARHOL: a aby ty melodie zaroven byly jiny.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    OTZ: tyhle veci sou hodne dulezity.
    ale tohle by mel mit kazdy zmaknuty a neni na tom co vymejslet, akord ti navic udela z jednoho tonu kazdej lepsi daw na dve kliknuti.
    ale co me zajima je jak dostanu z melodie A melodii B (C, D, E) aby to vzajeme pekne ladilo, mohlo se to libovolne prolinat a podobne.
    OTZ
    OTZ --- ---
    je tam ještě druhej kus
    OTZ
    OTZ --- ---
    základy umíme? ton půlton oktávy intervaly akordy apod? mě v tom dost pomohl tuten článek

FFFILM: Hudebním skladatelem snadno a rychle
    http://www.fffilm.name/2012/02/hudebnim-skladatelem-snadno-rychle.html

je to podaný dost jednoduše a srozumitelně oproti standartnímu hudebnímu názvosloví
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    jeste jsem se zde nezapojil, protoze zatim nemam k tematu moc co rict (zalozil jsem hlavne za ucelem se neco o tom dozvedet). mam objednane nejake knizky na teorii, takze az se tim prokousam, tak zacnu zavadet do tvorby elektronicke muziky a budu zde vice prispivat.
    RAAJA
    RAAJA --- ---
    pěkněěě
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    husty tohle mi tu chybelo.
    OTZ
    OTZ --- ---
    OWECK: H bych zaměnil za B jako to mají v USA nebo kde. je to pak ještě jednodušší (abeceda:)
    HAFRAN_POWL
    HAFRAN_POWL --- ---
    prvnim klikem na sapmle preview, nebo odměnou za dobre provedenou nevirtuální činnost a pak podle fantazie obvykle , nechávam se unášet přítomnym okamžikem
    OWECK
    OWECK --- ---
    Takže C, D, E, F, G, A, H, C..na prstoklad Ti jebu bo mám MIDI :)) nake tema? Volne pokracovani z Tvorby? Čím to začíná obvykle?
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    tak co bude?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam