• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky
    TOM
    TOM --- ---
    co si myslíte o tomhle?
    AEE MagiCam SD21 – MagiCam HD SOLUTIONS s.r.o.
    http://www.magicam.cz/
    dneska jsem to viděl poprvé, a říkám si... že trvalo docela dlouho, než někdo okopíroval gopro .)
    SKAUTIK
    SKAUTIK --- ---
    Slow mo test Gopro 3

GoPro Hero 3 Black Edition Slow Motion 240fps Test NO TWIXTOR - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=XZf7W8Az9qY&feature=endscreen
    SKAUTIK
    SKAUTIK --- ---
    No Countour je mimo hru ale docela se mi libi obraz u ty sony....

GoPro Hero 3 Black vs Contour+2 vs Sony Action Cam vs Hero 2
    http://vimeo.com/53166657
    BUFO_VIRIDIS
    BUFO_VIRIDIS --- ---
    GoPro Hero2 Outdoor edition nebo GoPro Hero3 White či Silver edition pod stromeček na bika?
    TOM
    TOM --- ---
    HEAVYN: "možná"? jen nezapírej .)
    pokud z toho budeš chtít stříhat video, tak se imho vyplatí to střídat (přímo na prkno, hruď, hlava)
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    TOM: mozna dal nekdo minus proto ze konci, vy jste negativni :)
    kam by jste si pridelali kameru na bezkach? bude nejlepsi ta na prsa?
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    TOM: někdo má potřebu být asi za každou cenu negativní :)
    RONDALUS: no v podstatě pokud člověk nemá prodejnu se sportovními potřebami nebo fotopřístroji, tak má smůlu. Elektra mohou prodávat jen Silver Edition. Taky minimální odber 6 kusu kamer black edition je na pujcku par desitek tisic, nemam na to, zakladal jsem sve podnikani bez pujcek a nehodlam kvuli narizeni z amikova na teto filozofii cokoliv menit. Takze pulroku rozjety projekt jde do kytek.
    TOM
    TOM --- ---
    nechápu ten mínus
    za poselství špatných zpráv, nebo za cenu zbylých kusů?
    to snad nezasluhuje ani za jedno, ne?
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    CLOVICEK: co se posralo? Co koukam na web gohd.cz tak vidim, ze se krapet zmenila sorta ofiko prodejcu.. v podstate je tam jen Datart a Fotolab...
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    Tak přišly nové podmínky prodeje a s GoPro na GoHero.cz končím.
    Mám tady posledních pár kousků skladem, tak kdybyste nekdo chtěli, jsou samozřejmě original zabalene:

1x Dive Housing 1250,-
    2x U-Shot teleskopicka tyc 95cm 650,-
    1x Floaty BackDoor 400,-
    1x HeadStrap 400,-
    1x Tripod Mount 280,-
    1x Nahradni baterie 800,-
    1x Lens Replacement kit 600,-
    1x HD Hero 2 Motosport 7900,-

osobně v Ostravě, nebo při platbě převodem či na dobírku poštou
    PIZI
    PIZI --- ---
    TOM: FULL HD je 2.1Mpix, ale ta kamera má 11Mpix. Volbou formátu se mění algoritmy jakými se z toho vybírá "výřez", ale možná, že na full hd videu budou vybrány trochu jiné pixely, než na třeba 720p. Takže ořezáním full hd nedostaneš to samé jako když to přímo ořezané natočíš. Může různé průměrovat více pixelů, nebo to brát nějak jako ob pixel, apod. Ale nevím, možná tam existuje nějaký převod 1:1.
    TOM
    TOM --- ---
    CLOVICEK: odpověď je, že ... jsem byl obětí optického klamu? :)
    GoPro Hero2 and Hero Comparison HDHero2 2011 - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=urCOky62qPU#t=307s

protože 170° má deformovanou perspektivu (vidíte tu silnici?), ale 127 (anebo spíš narrow) to ořízne (ekvivalent "digitálně zazoomuje") tak, že to v tom měřítku téměř nejde poznat
    am I right? .)

z toho mi taky vyplývá, že pokud nepotřebuju šetřit místo na SDčku, tak můžu pořád točit na 170, protože se to pak dá se stejným výsledkem (jako v případě 127/narrow) oříznout (v sony vegas, etc.)

pořád ale zůstává otázka, co dělá potapěcí rovná čočka
    není to tak, že dokáže "srovnat" 170 tak, aby vypadal jako narrow, ale zachová jeho rozsah? nějakým... zvláštním fyzickým trikem z optiky, který si nedokážu představit? .))
    CLOVICEK
    CLOVICEK --- ---
    TOM: snad ti to dá odpověď :)
    GoPro Hero2 Wide 170, 127 and Narrow Comparison - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?v=LS1-zsWy47U
    PIZI
    PIZI --- ---
    TOM: The GoPro cameras do not have zoom, however you can vary the field of view by changing the resolution settings. At 1080p you will have a 127 degree field of view, while at the other settings you will have a 170 degree field of view.

Frequently Asked Questions About GoPro HD HERO Camera & Accessories
    http://gopro.com/support/faq-hd-hero/#no-zoom
    TOM
    TOM --- ---
    CLOVICEK: možná, že u těch méněširokoúhlých nebude taková deformace perspektivy, nevím

spíš jsem chtěl vědět, jak se chová potapěcí čočka na suchu. protože jak objektiv kamerky tak její kryt mají nějaké zakřivení, tak mě zajímá, jestli to ta rovná čočka nekompezuje optickými vlastnostmi = nesnižuje úhel 170° na něco menšího
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    MAESTRO_007: 30
    PAN_X: taky nic... on je ten problem v ty my stary bedne... ale tak nak jsem si s tim poradil do ted, tak se s tim budu prat dal...
    PAN_X
    PAN_X --- ---
    SARKUF: a co si treba ten nahled dat na draft? v afterech i v premiere se mi to zrychly nekolikanasobne ale teda taky nemam uplne spatnej procesor - na editaci videa rozhodne intel - nejlepe i7 + min 6gb ram
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    SARKUF: kolik fps? :)
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    RESCAPE: hm toho jsem se bal...

jo jasne ze podle krivky, ale proste krivka nekrivka musim videt nejakej náhled... ono zjistit, ze po x hodinach prace je to rozhazeny je na smycku. Ta krivka mi nestaci.) ale tak evidentne s tim nic nenadelam...
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    SARKUF: myslim ze problem bude v bedne, jestli strihas full hd tak to chce poradnej stroj. mam core quad 2,3 od intelu, 6GB ram a taky se mi to zasekava obcas (sony vegas).
    btw hudbu synchonizujes na zaklade screenu a krivky hlasitosti, tzn vizualne, na to by zasekavani pri prehravani problem byt nemel.. nebo sem te nepochopil
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam