• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky

Diskuze o této sportovní kameře, určené především k nátáčení extrémních sportů. Všeobecná diskuze, ukázkové videa, fotky, (nyx gopro users videa a fotky).

rozbalit záhlaví
    BASIK
    BASIK --- ---
    SYPFX: Za osm tisic pro me jasna volba :) a hlavne 720p@120fps.
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    BASIK: chce to hned updatnout firmware to je na 5 minut operace. Pak uz to nezamrza. Já to udělal hned po rozbalení a zadnej problém.
    Zvážil bych ted i gopro2 v případe že by cena brutálně spadla dolu jinak go3 je ok.
    BASIK
    BASIK --- ---
    WERT: Jasny, s tim problem nemam, ja spis aby to nebyly nejaky HW chyby :)
    WERT
    WERT --- ---
    BASIK: Id Houba s tim mel problem s prvnim firmwarem, chce to updatovat ... No
    BASIK
    BASIK --- ---
    Taky mam moznost si nechat privizt Hero3 z US, jen me teda mirne odrazujou ty spatny zkusenosti s nabijenim/zamrzanim/etc. Zazil jste nekdo neco takovyho? Stejne do ni asi pujdu, pac kdyz to jede, tak je ten vystup bezkonkurencni :)
    TULEN
    TULEN --- ---
    SYPFX: nn ohnsotroje me, myslel jsem zonglovani v noci s ohnema
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    TULEN: co ti myslis fireshow - myslis jako ohnostroj?
    Ja jsem ted zkousel na silvestra natocit par zaberu ohnistroje a docela to slo zkusim neco pastnout na ytube.
    SUPERWEB
    SUPERWEB --- ---
    K tem modum..nejsem zadny superkameraman, ale co jsem slysel tak ty ntsc/pal mody(30/25fps a 50/60fps) nejak souvisi i s frekvenci v elektricke siti(tusim ze v Evrope mame 50hz, zatimco USA 60hz) pri nataceni pod umelym osvetlenim..ale presne si ten vliv a vztahy nepamatuju.
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    TULEN: Taky sem se tu na to ptal, na netu nic moc nenašel. Ale stejnak si tu 3ku Blacka koupím :D takže si pak počkej :)
    TULEN
    TULEN --- ---
    nemate nekdo zkusenosti s natacenim fireshow s magic cam nebo hdgo pro hero2?

z go pro sem nejaka videa nasel, ale popravde se mi ten zaznam moc nelibil, ale buh vi jak to ty lidi meli nastaveny. z magicam se mi nepodarilo najit zadne video fireshow.

budu rad za jakykoliv zkusenosti s temato kamerama na toto tema.
    WERT
    WERT --- ---
    MAESTRO_007: udelej vyzkum nebo google... ale asi bych se spsi drzel PALu ... jde o to taky mit stejnej mod i s kamosema... aby se to cely nerozesralo pri strihani.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    a vadi kvalite obrazu kdyz vsechno tocim na 60fps (720p)? :) ..nebo prave naopak ji to prospiva? :)
    SILENCE
    SILENCE --- ---
    25fps je standardni TV format, 24fps je standardni kino format. proto bych rek ze je lepsi tocit 25 pripadne 30fps.
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    WERT: to by me take zajimalo jestli kdyz to natocim 1440p a pak prekonvertuju na 1080p jestli to bude kvalitnejsi nez kdyz to rovnou natocim do 1080p.

Ten vetsi frame rate urcite na zpomalovacky to bych videl jako dost dulezity. Trosku me stve ze to menu v GOPRO je takovy dementni. Mnohem lepsi se me to nastavuje pres mobil.

Chtel bych treba vetsinu casu natacet 1080 24f a obcas kdyz jdu natacet nejaky potencialni zpomalovacky tak rychle prepnout na vyssi framerate a pak to zas vratit.

Za me zatim jsem nevyuzil 1140p nebo 4k ale budu rad kdyz nekdo prijde s nejakym napadem.

WERT
    WERT --- ---
    RESCAPE: no jedno to uplne asi nebude protoze pokud to ukladas do neceho jinyho nez v cem to bylo natoceny, tak se musej prepocitavat snimky tzn. to degraduje nebo to zbytecne dlouho trva...
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    WERT: ja to neresim, tocim jen na net a myslim ze ty rozdily v fps budou "jen cisla", rekl bych ze kvalita o obou norem bude stejna.
    Pokud mi to nekdo vyrati budu jen rad pac sem to taky zezacatku resil..
    WERT
    WERT --- ---
    ted jeste otazka do pranice...

ma smysl drzet se: 1080 / 24 framu, resp 48 framu
    nebo na to srat a tocit na 1080 / 30 / 60?

pouziti stejnak jenom na net...
    Asi je teda blbost tocit na 50 framu aby se to nemuselo pak prepocitavat / degradovat...
    Prijde mi rozumny drzet 24/48 framu.

a co na to rozliseni: 1440p ??? :)))

a kdyz budu chtit vic zpomaleny zabery... 720p tak tocit na PAL 100 fps, nebo radeji na NTSC 120 fps???

ma to nekdo zmaknuty???
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    WERT: pokud si s tim budes hrat tak pak nahod co z toho leze at uz to vypada jakkoliv :)
    SARKUF
    SARKUF --- ---
    Kdo ma znameho, ktery se cirou nahodou chysta z USA do CR a vzal by mi jedno Black, byl bych vdecny.)

nj tak jsem to zkusil...
    WERT
    WERT --- ---
    SYPFX: no nevim ja to minimalne testnu, v zakladu z toho lezou hnusy to je jasny... ale prave jsem ukrad ty mnou zmineny filtry/efekty do FCPX... tak tomu dam sanci. Beztak jsem fanda dobarvovani kazdyho zaberu takze pro me je to asi plus pokud mam vetsi kontrolu nad tim co a jak zaostrit nezaostrit.

a kartu jsem si koupil 64 GB... takze misto me netlaci.
    SYPFX
    SYPFX --- ---
    PIZI: rekl bych ze protune bude vyhradne pro profiky a vetsina amateru to ani nijak nevyuzije. Uz jen to ze ten protune straslive zere pametovou kartu. Ono se da postprodukcne upravovat uz ten mp4 vystup a to pro me a rekl bych i vetsinu populace staci..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam