• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky





    Diskuze o této sportovní kameře, určené především k nátáčení extrémních sportů. Všeobecná diskuze, ukázkové videa, fotky, (nyx gopro users videa a fotky).

    rozbalit záhlaví
    TURBO
    TURBO --- ---
    DOKKTOR: u trojky je myslim možnost ladit nastavení bílý nebo se pletu?

    Zavděčit se všem stejně nejde, někdo radši videa studený (do modrozelena), někdo zase teplý (do červenohněda), čili mě osobně je stejně jedno, jak to točí co se barev týče, protože se v tom vždycky beztak vrtám :)

    Ad Mobius - cena myslim bude asi vypovídající.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    nemá nekdo osobní zkušenost s mobius?
    RESCAPE: jinak ze všech tech videí, co sem viděl, se mě zdá, že hlavně ta nová gopro de strašně dohněda.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    TURBO: já bych byl spíš pro aby se výrobci prezentovali tím, "no tak jsem zase trochu blíž kvalitě Gopro :)" Což je nereálný ale reálný je, že GoPro má nejlepší obraz a proto by se s ní mělo porovnávat a v surových stopách, což taky nikdo logicky dělat nebude že jo :)
    TURBO
    TURBO --- ---
    RESCAPE: mě to zajímá taky a jistě nejsme sami :) Jedna věc je pěkný zpostprocesovaný vyleštěný video, který lze ale těžko použít jako srovnávací a druhá věc je surovej zdroj. Mě se líbí, jak všichni výrobci machrujou, ale že by někdo z nich udělal srovnávací videa a pak prostě jenom suše oznámil "tady vidíte, že naše kamera je TOP", to ne, asi by totiž vyšlo najevo, že je to prostě furt stejná Čína s rozdílnejma cenama za logo, čili na to prostě nikdo z nich nemá koule a jako bonus vycházej tiskový zprávy o novejch kamerách, kde neni ani jediná ukázka ;)
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    SUPERWEB: Pokud podělali postprodukci tak je to taky nepochopitelný, protože tyhle vymazlený videa prodávaj tu kameru víš jak :) a nemyslím že by pustili do světa špatně vyrenderovaný video.
    Ideální by bylo kdyby si hodil odkaz na nějaký surový video aby šlo vidět reálnou kvalitu.
    Jen pro upřesnění nejdu po tobě jen mě to opravdu zajímá :)
    TURBO
    TURBO --- ---
    OT_: to je divný, nebolelo tě za krkem z něčeho jinýho? :) Tohle jsem nikdy nezažil ani nikdy neslyšel. Ale může to bejt taky tim, že když na kilovou integrálu dám čtvrtkilovou kamerku, že už je to mýmu krku stejně jedno :)

    P.S.: odkaz na tuhle celkem vágní tiskovku/oznámení tu byl před pár dny :) viz TOM
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    OT_: tohle mi teda prijde krajne neprakticke. pokud si budes chtit sundat helmu, tak to musis rozpojit a pokud si budes chtit sundat batoh, tak to taky budes muset rozpojit (jestli to vubec jde). navic jsou to dva kusy a muzes rozsekat bud jeden nebo druhej. a kabel po case prestane fungovat jako kazdej kabel.
    a ja teda jezdim se starym gopro na helme celej den a za krkem me neboli. netrci mi to teda nahoru ale mam to na strane, tak tam asi nepusobi tak velka setrvacna sila..
    OT_
    OT_ --- ---
    Čím dál víc se mi líbí tohle řešení: http://www.dpreview.com/...campaign=internal-link&utm_source=news-list&utm_medium=text&ref=title_0_6

    - někdy loni jsem jezdil na kole Marikovský trail a měl jsem na helmě asi pět hodin Gopro a pak mě týden bolel krk (brrrrr), takže se mi tohle dost zamlouvá. A člověk aspoň nevypadá jak Teletubbie. Ale zase přichytávat třeba na fošnu nebo na surf 2 krabičky místo jedné bude opruz, wtz.
    SUPERWEB
    SUPERWEB --- ---
    RESCAPE: to si nemyslim..prave je otazka jestli u toho cinskeho videa to nepodelali postprodukci. Treba to s tim potapecem nebo to srovnani je celkem vypovidajici - i kdyz porad vsechno youtube.
    Vsichni kdo meli tu kameru v ruce tak ji chvalili, nase videa budou snad brzo, strihac je nejak zaneprazdnenej
    Ono je to hardwarove prakticky totozny s gp black+, prototyp mame uz nejakyho pul roku, do ted se jen ladil firmware aby se to nekousalo apod. Jediny rozdil by mel byt v tom, ze to neumi 4k rozliseni - na tom uz pracuji taky, jeste se nevi jestli to bude jen fw update nebo hw zmena v kamere.
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    SUPERWEB: otázka je co je primární jestli kvalita videa nebo postprodukce aby to vypadalo dobře. Mě tohle zklamalo protože AEE měla ke kvalitě GoPro nejblíž.. Videa co jsi sem dával dřív u těch předešlých verzí AEE vypadaly líp než u téhle novinky. To nějak nechápu..
    TURBO
    TURBO --- ---
    SUPERWEB: AEE má obraz víc šoupnutej do studena (zelená), viz tyrkysová obloha apod., ale jinak rozdíly minimální, nejspíš i díky YT ;)
    SUPERWEB
    SUPERWEB --- ---
    Moc rozdílů tam nevidím..ale vimeo nebo download full kvalitka by byla lepší
    Экшн камера АЕЕ S70, сравнение с GoPro Hero3 +
    https://www.youtube.com/watch?v=O7034iC1HHc
    SUPERWEB
    SUPERWEB --- ---
    Oni nejsou cinani moc sbehly v tvorbe promo materialu..ale dost se zlepsili za posledni roky. Nase videa jeste dodelavame
    Tohle mi prijde barevne povedenejsi..
    AEE S70
    https://www.youtube.com/watch?v=IskXdX0f4z8
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    SUPERWEB: Nezdá se ti to nějaký vybledlý? chybí mi tam barvy a celkově jestli tohle je ofiko video od AEE tak to na mě nepůsobí moc lákavě abych pravdu řekl..
    SUPERWEB
    SUPERWEB --- ---
    MagiCam S70 1080p/60fps nejspíš už koncem příštího týdne..
    АЕЕ S70
    https://www.youtube.com/watch?v=5-9DTVNcbcU
    TURBO
    TURBO --- ---
    GARDENROUTE: těžko říct, to bude spíš nějaká momentální dysfunkce v komunikaci Nyx - externí odkaz, jinak to normálně funguje. Ono se to sem tam děje obecně u vkládanejch odkazů, obvykle je to korektně i s automaticky doplněným tučnym textem (názvem webu, videa atd.), ale někdy to zahapruje a vloží se čistě jen odkaz.

    Já si vždycky, když mám pocit, že to blbne, zkusím ten odkaz vložit sám sobě do pošty, abych viděl, jak se zobrazí :) Tvůj odkaz mi funguje korektně co jsem teď takhle zkusil. Můžeš taky zkusit vkládat "sdílecí" odkaz z YT (ten co je pod videem) namísto klasicky web adresy z prohlížeče.
    GARDENROUTE
    GARDENROUTE --- ---
    Může mě admin poradit, proč se mě link na Y.T. nezobrazuje jako Y.T. okno, ale jen jako link, může mě to opravit? Díky
    GARDENROUTE
    GARDENROUTE --- ---
    Go Africa 2013 - Na okraji věčnosti - Fish River Canyon, Namibie
    (pokračování leteckých videklipů z Expedice Go Africa 2013 - natočeno z multi-rotoru Phantom 1 Antigravity! Edit. s kamerou GoPro3 B.E.)
    Závěrečné africké létání s mou quadkoptérou Phantom 1 Antigravity! mě čekalo na konci namibijské části naší expedice, před tím, než jsme se vydali na cca 1.500 km dlouhý nonstop přejezd domů, do Pretorie v provincii Gauteng v jižní Africe. Jak už jsem úplně na začátku předeslal, start i cíl naší cesty měly být oba na dvou největších světových kaňonech. Ten první v Jižní Africe, Blyde River Canyon jste již viděli v prvním videu, finále nás čekalo na Fish River Canyonu, druhém největším kaňonu této planety. Už jen cesta ke kaňonu je dost obtížná záležitost, kaňon se nachází ve zcela odlehlé pouštní oblasti jižní Namibie, bez uzardění na konci světa. Jen z poslední odbočky té běžné namibijské "gravel road" to bylo ještě cca 70 km tak šílenou cestou, že místy spíše připomínala vyschlé a kamenité koryto nějakého potoka, velmi často z ničeho nic uzavřené farmářskou branou. Tu bylo potřeba otevřít, projet a za sebou opět zavřít. Po cestě jsme jsme zabloudili (mapy a GPS k ničemu), což nás ve výsledku stálo asi 200 km (!) zajížďky a mnoho, mnoho hodin času. V namibijských poměrech to ovšem nic neznamenalo, ale příjezd ke kaňonu byl opravdu až před západem slunce.

    My jsme ke kaňonu přijeli na jedno z opravdu neuvěřitelných míst, mající v podtitulu slogan "On the Edge of Eternity". Představte si, že se vyhoupnete z pouštní pláně, kde pořád nic nevidíte, místy spíše tušíte, občas zahlédnete nějakou velkou průrvu do země, přejedete přes najednou jako z divného filmu působící pouštní airstrip (patřící k lodge), a najednou se ocitnete před opravdu super dírou. Před cca 15 lety jsme se ženou a synem projeli mj. i Grand Canyon ve Státech, je to plně srovnatelné. Není sice tak hluboký, dno bývá "jen" kolem 500-600 metrů hluboko, ale z jeho gigantických rozměrů (přes 160 km dlouhý a široký bývá i 20-30 km) se Vám opravdu zatají dech. Kaňon je asi 550 miliónů let starý, a vznikl jako následek titánských pohybů zemské kůry, a později i eroze řeky Fish River, která jím (při deštích) protéká.
    Je to absolutně opuštěné a vzdálené místo, takřka bez turistů, s několika osamělými kempy/lodge pro ubytování, bez civilizace, teploty v létě dosahují 48°C ve dne, 30°C v noci. Přesto je to velmi přísně kontrolované území, a vstup do něj je pouze na zvláštní permit.

    A teď přijde ta pecka, přímo na jeho kraji, , a tím myslím skutečně několik (!) metrů od cca 80 m kolmého srázu, který dále přechází v méně kolmý další svah padající až do nějakých 300-400 metrů je postavena šňůrka pěkných bungalovů, a hlavní budova celé Fish River Lodge s bazénem (!) nad tou hlubinou. Výhled neuvěřitelný, vpravo západ slunce, vlevo východ slunce, dole superdíra.

    A tak jsme po celodenních útrapách cesty hupli do toho neskutečného bazénu, fotili, natáčeli a nakonec i ve velkém větru 2x zalétali s Phantomem. Mimochodem, foukalo tam ve výšce tak, že jsem myslel, že nepoletím. Tak jak motory za letu naříkaly, jsem je ještě nikdy předtím neslyšel, když se Phantom vracel z výletu nad superdírou, tak pořád na plný plyn, a chvílemi jsem myslel, že to nedá (!)...
    Místo je tak odlehlé, že zde není elektřina (lodge má vlastní generátor), žádné mobilní, ani normální telefonní spojení. Kupodivu elektřina běžela ještě dlouho do noci, a velmi pomalu se dalo připojit i k Internetu - lodge má Inmarsat satelitní konektivitu pro data, a pro telefon a fax na recepci. V té souvislosti byla pecka, když v obchodě se suvenýry akceptovali i plastik...


    Z tohoto místa na "okraji věčnosti" jsme opravdu odjížděli velmi neradi, snad Vám to těch pár obrázků a hlavně video z letu nad místem trochu přiblíží.
    Enjoy It!

    ... Létání s Phantomem v Africe...
    (doporučuji full screen, zvuk a HD rozlišení 720p/1080p)
    http://www.youtube.com/watch?v=aVkB-B3S7g0
    TURBO
    TURBO --- ---
    TOM: super jak se v tom PR oznámení ani nenamáhaj dát nějakej výstup k okoštování, hlavně jejich Stunning 4K results by mě zajímaly, teda jenom statický frejmy, protože video ve 4K si nepřehraju, natož abych ho stříhal :)

    Nevim proč, ale mám takovej divnej pocit, že to bude něco jako snímač s FullHD výstupem, kterej je upscalovanej na 4K, ale snad ne, i když dneska v rámci byznysu je možný všechno :)
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    TOM: mám svůj tip ale třeba překvapí, jak už víme, rozlišení není vše
    TOM
    TOM --- ---
    Panasonic Introduces World’s First 4K 25p Wearable Camcorder – ... - Panasonic UK
    http://news.panasonic.co.uk/...nic-introduces-world-s-first-4k-25p-wearable-camcorder-hx-a500-975848
    Co myslite, bude mit sanci konkurovat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam