• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky





    Diskuze o této sportovní kameře, určené především k nátáčení extrémních sportů. Všeobecná diskuze, ukázkové videa, fotky, (nyx gopro users videa a fotky).

    rozbalit záhlaví
    WIN_KLO
    WIN_KLO --- ---
    DEFECTED: A přesně tohle udělat vzadu nemůžu :-(
    DEFECTED
    DEFECTED --- ---
    WIN_KLO: ..moja poistka je šnúrka (ktorá sa použivala v nedávnej dobe i na mobily) s patentom. Mám tento sicher hlavne na SNB prilbe :)

    TRUBKYN
    TRUBKYN --- ---
    Kdyby nekdo potkal nekde na internetech nahradni cocku na Magicam S70, dejte sim vedet, klidne do posty ;) bohuzel pouzdro nevydrzelo pri paintu a mam trosku to vzalo i kameru...
    WIN_KLO
    WIN_KLO --- ---
    TURBO: Jenomže já mám strach právě z tohohle:


    A tohle u mý verze nejde:

    TURBO
    TURBO --- ---
    WIN_KLO: nicméně u mně zatim vyhrává typ řadící lanko z kola, na jednom konci malý očko, který dáš pěkně mezi šroub housingu a housing a s druhym koncem už si uděláš co potřebuješ :).



    TURBO
    TURBO --- ---
    WIN_KLO: viděl bych to třeba jako liščí smyčku za šroub housingu. A osobně bych použil to samý na druhý straně, mít takovejhle sichr zase přes další lepítko, byť třeba 3M, přišel bych si jako že to je tak napůl ;). I když ty 3M držej dobře, ale i tak.

    Jinak mám z DX chestmount a redukci na stativ + nějaký další redukce - kus plastu jako kus plastu. Já s tim problém neměl žádnej.
    WIN_KLO
    WIN_KLO --- ---
    DEFECTED CRABSNACK: Díky :) No, stejně se toho trošku bojím. Ale z toho oni těžej :D

    Jakou máte kdo zkušenost s tetheringem - s pojistnými poutky na GoPro? Já vůbec nevím, kam to na H3+S mám přidělat.
    TURBO
    TURBO --- ---
    NEX28XZ: zajímavá věc, díky za tip! Nicméně na kameře s plnou automatikou (nevim, jestli se na tý kamerce co máš dá zamknout ISO/expozice) se mi používání nějakýho "calibration targetu" zdá přinejmenším podivný - pokud je kamera v automatice, tak budeš mít úplně jiný úrovně šumu z tý kalibrace a z natáčený scény (musel bys mít stejnej jas toho targetu i natáčený scény). A jelikož čas závěrky zůstává stejnej (odvíjí se od framerate) tak se ti bude hejbat akorát ISO a to je zrovna to největší zlo :).

    Co jsem si tak prošel manuál Neat Video, tak všude se mluví jen o nabírání vzorků šumu z natáčený scény a ne odjinud :). Odjinud to půjde jen s plně manuálním nastavením.

    K tomu testu cos postnul - upřímně, ta vstupní kvalita je až tak strašně špatná, že i rozpitej výsledek se slitejma hranama, ale hlavně bez šumu, bude vypadat líp :).

    Ale super, na kamery s možností manuálního točení paráda!
    DEFECTED
    DEFECTED --- ---
    WIN_KLO: Plast ako plast,konštrukcia rovnaká. Akurát mi prišli s DX, test na vikend :)
    CRABSNACK
    CRABSNACK --- ---
    WIN_KLO: Mám od kamaráda půjčený právě adaptér na stativ a úplně v pohodě sedí s hdhero 3+ :) Takže by neměl být problém
    WIN_KLO
    WIN_KLO --- ---
    Máte někdo zkušenosti s mountama z Číny? Je mezi nima a originálníma GoPro mountama velkej rozdíl? Zatím jsem si objednal adaptér na stativ, ale přemýšlím o dalších. Díky moc.
    NEX28XZ
    NEX28XZ --- ---
    JARDAK: To after video by mohlo bejt ještě světlejší ale já sem si tam hejbal ještě s barevností tak aby se to líbilo mě.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    NEX28XZ: fakt dobry. je tam teda jeste vetsi tma nez v ty hospode, vysledek peknej..
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    NEX28XZ: tyjo to je zajimavy..
    NEX28XZ
    NEX28XZ --- ---
    No tak jsem se nesmířil s tim že v horších světelnejch podmínkách to bude takhle zlý, takže jsem jako řešení našel Neat Video který z toho dostane fakt dokonalost.
    Vytisknul jsem si calibration target ve formátu A6, zalaminoval matnou laminací a když teda budu vědět že budu natáčet v shit podmínkách tak pár sekund před natočim v těch podmínkách target a pak šum odfiltruju.
    TURBO
    TURBO --- ---
    BENDA23: na FF čipu mě absence čumu s takovým ISO nijak nepřekvapuje a asi by mě s daným ani moc nepřekvapila na APS-C. Až se podaří tohle vybojovat i u menších čipů, bude to super :). + to trochu shazuje 8bit, ten je už "pár let" překonanej (10bit a víc umí i Magic Lantern prakticky na čemkoliv, na čem běží).

    Ale to už je fakt do úplně jiný diskuze, nemotal bych těmahle věcma zdejší hlavy :). Končim s OT.
    TURBO
    TURBO --- ---
    JARDAK: jo i ne, je to věc volby. S normálním jenom roztočením videa neuděláš to, co ti vytvoří závěrka kamery + řádkovej scan snímacího čipu :). I když je možnost simulace reálný kamery v nějakym kompo/post softu, ale v tomhle případě spíš asi fakt vyhrává jednoduchost SGNLRova nápadu :).
    MLICKO
    MLICKO --- ---
    BENDA23: To mě víc zajímá ten novej ribcage kit na Gopro4 https://www.youtube.com/watch?v=bCWY_gEdm74 Uvažoal jsem že ten starší napasuju na 3jku ale nakonec jsem ji pridelal na Phantoma :)
    RESCAPE
    RESCAPE --- ---
    SGNLR: jsem zvědavej na vrtačku :)
    ZKAZENYHLEMYZD
    ZKAZENYHLEMYZD --- ---
    NEX28XZ: zkus netočit na nejvyšší kvalitu, nastav třebas 1080x720 a 25fps jestli to tam jde, xavc-s 50 60 nevim co znamená..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam