• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky





    Diskuze o této sportovní kameře, určené především k nátáčení extrémních sportů. Všeobecná diskuze, ukázkové videa, fotky, (nyx gopro users videa a fotky).

    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    INSOMNIA: rozdil mezi 4 a 5 ve spatnejch svetelnejch podminkach je uplne genialni. to samy prechody mezi svetlem a stinem, svetlo neni prepaleny a v tmavejch mistech mas kresbu. verim ze pod vodou to bude asi takovej rozdil jako gopro 2 a 4, velikej.

    tady mas ukazku

    Underwater Test Footage - GoPro Hero 5
    https://www.youtube.com/watch?v=3fcVC0Yby7c


    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    1/ chci vedet, ze GP5 stabilizace funguje dobre i pod vodou
    2/ chci co nejlepsi kameru, protoze si lip poradi se spatnyma svetelnyma podminkama (nebavime se o foceni, ale toceni videa)
    3/ additional housing je samozrejme nutnost, at koupim cokoliv, takze jde jen o to, zda bude v dobe nakupu neco k dispozici
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    btw imho gopro 5 black na toceni tmy ve sto metrech pod vodou fakt nepotrebujes, kdyz si das do 100m housingu cokoliv, tak ti to tu tmu vyfoti taky :) (mrk mrk)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    (protoze jestli ne, tak neni nutny podle toho vybirat, stejne budes kupovat aditional housing za dalsi prachy)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    INSOMNIA: nejaka jina kamera ti nabizi resistanci do 100m v defaultu?
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    DRAGON: no co uz. Nechci koupit neco, co bude pak na hovno a maximum budu tocit pod vodou. Druha vec je uw housing, kterej potrebuju aspon do 100m.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    INSOMNIA: to potrva momentalne hodne dlouho, nez se nekam dostanu, si pockas
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    DRAGON: tak jeste natoc neco z podvody, ja pockam .)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jasny, chapu:) ja sem fakt zvedavej na tu petku az ji vyuziju nejak vic, pac zatim teda pro me osobne kamera zivota :) dali do toho funkce, ktery byly potrebny. jedina vytka je to, ze obcas nereaguje display (vlhkost prstu? mozna) a ze casto spadne spojeni se starym Remote (mam ten s dvema tlacitky, ne tremi, viz obrazek)

    2MEK
    2MEK --- ---
    DRAGON: Bohuzel vubec, maximum, co mi cas dovoli, je vykecavat se na nyxu :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    (ten Blue Hole se skube docela dost, na to aby si to mel stabilizovany cely, bys to musel rozsekat do desitek casti)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    2MEK: a mas nekde ukazku tvyho nestabilizovanyho videa pod vodou? protoze moje podvodni veci na Warpu byly docela ok, jen to ukouslo zbytecne vetsi vyrez.
    2MEK
    2MEK --- ---
    DRAGON: Jak jsem psal jinde, me dodatecna sw stabilizace (Premiere) fungovala vsude, jen pod vodou ne - takze jsem dost zvedavej, jak si s tim poradilo GP.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DRAGON: mi nekdo prosim vysvetlete, jaktoze je ten vystupni obraz na vimeo tak nekvalitni, kdyz to z Gopro Studia mam nastaveny na maximalni encode kvalitu. Fakt nechapu, zadnej video server nema kvalitni kompresi, skoda. Ten obraz je jinak z gopra5 skvelej.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    2MEK: ne, ale na snowboardu jo, jak na helme (coz je bez stabilizace nechvalne znamej pruser) tak v ruce na selfie tycce, oboji velka parada :) takze predpokladam, ze pri potapeni kdyz to budes drzet na tyci, to bude uplne super, neni duvod aby nebylo.
    2MEK
    2MEK --- ---
    DRAGON: Uz jsi tu stabilizaci zkousel pod vodou?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    INSOMNIA: Jasne, HW a SW stabilizace je rozdil. Hlavne v tom, ze SW ti orizne zaber. Ale pokud tocis na 2,7K, vysledny zaber zas tak rozdilny neni. Porad spousta detailu. Prakticky nerozeznatelny od videa bez IS orezu. A algoritmus ma Gopro genialni (nic neplave, neskube se, nepresunuje se, krasa) uploadnul sem moji cestu v aute, na kterym bylo dobre videt, jak velkej rozdil to je (bez stabilizace sem to bohuzel uz smazal, protoze to bylo nekoukatelny) mel sem to pridelany na predni sklo, ta cesta kolem jezera byla plna bouli a hrbolu, auto dost skakalo a ja jel rychle. Vysledek je skvelej.

    GoPro 5 Black Stabilisation Test 2,7K
    https://vimeo.com/196255549
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    DRAGON: Myslel jsem, ze si konecne poridim gopro, celou dobu jsem cekal na hw stabilizaci a oznameni, ze bude sw stabilizace me zklamalo. Mozna svuj postoj jeste prehodnotim. Mas uz nejaky UW zabery se stabilizaci?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    INSOMNIA: jo, to byl nocni preklep, ma sw (ktera funguje naprosto genialne (trosku ale orizne rozliseni a fov, coz treba u 2,7K neni zadnej problem)
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    DRAGON: nema gp5 pouze sw stabilizaci?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jinak musim rict, ze sem podrobil gopro 5 black poradnymu testu (hlavne rychlejm prejezdum ze stinu na svetlo, low light framedrop, hw stabilizaci, raw vystup a vydrz baterky a musim rict, ze sem neskutecne spokojenej. hlavne stabilizace, konecne se ta kamerada pouzit ikdyz natacite za jizdy z ruky.
    proste big up pro vyrobce. ten produkt je genialni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam