• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky
    MOTASH
    MOTASH --- ---
    poraďte prosím s výběrem:
    1)potřebuji kameru, která snímá GPS souřadnice. pojedu autem a budu snímat cestu před sebou, následně potřebuji přiřadit souřadnice k určitým momentům (posun mezi umístěním kamery a snímaným terénem zanedbávám) dělaj to kamery se snímačem normálně, nebo třeba jen u fotek, případně začátek a konec záběru?
    potřebuji to kontinuálně.
    2) potřeboval bych jí ovládat z kabiny, ne jí zapnout, spustit snímání a potom nasednout. ideálně i s kontrolou toho, co snímá. možná nějak propojit realtime s kompem v autě.

    vzhledem k umístění venku na autě se nabízí outdoor řešní, ale není podmínkou.

    máte někdo zkušenosti? uvítám i nasměrování, dík

    rozpočet je otevřenej, nejdřív potřebuji najít spolehlivý řešení - ale počítám, že to bude v desítkách tisíc max.

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    tak kdyby nekdo shanel podobnou vec, uz sem mi ji podarilo sehnat.

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    vlastne mi jde o tuhle spojku, ale aby to byla na obou koncich samicka

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    netusite nekdo, jestli existuje nejaka spojka, kterou bych tyhle dve veci spojil? klidne na aliexpres nebo original, je mi to jedno. Nejak nemuzu dohledat. Dik

    EFESH
    EFESH --- ---
    ok, dik
    googlil sem neco malo sam, doufal sem ze tu nekdo bude mit osobni reference...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    EFESH: ja ted nejsem u pocitace, ale dohledal sem ho pres "waterproof gimbals", vyhodilo mi to nejaky srovnavacky a vodeodolej byl jenom jeden + karma grip
    EFESH
    EFESH --- ---
    DRAGON: a kterej konkretne mas na mysli?
    nekdo tady s osobni zkusenosti?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    EFESH: tak to se obavam ze ti zbejvaj jenom dve, jedna asijska verze a Karma
    EFESH
    EFESH --- ---
    DRAGON: tak tak, neco co by sis vzal na snowboard
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    EFESH: jestli ma zvladat hory, tak predpokladam ze ma bejt vodotesnej? (snih? vlhkost?) to do toho vyberu zapocitej
    EFESH
    EFESH --- ---
    koukam do historie a nevidim nic v 2017 ("gimbal")

    co je ted moje nejlepsi varianta na hand held (tycka) gimball pro GP4, idealne aby zvladl hory?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    a ja si pokazdy rikam, jaktoze ty videa maj tak pekny a ono je ti cely gradientni podvod :))
    MINER
    MINER --- ---
    OT_: Ten gradient je skvělý tip! Gradientníma filtrama se ve fotce dá zachránit hodně. Bude challenging sesynchronizovat pohyb gradientu s měnící se scénou, ale myslím, že to pomůže. Dík za tip!
    OT_
    OT_ --- ---
    MINER: můžeš zkusit overlay blend mode, buď s nějakými gradienty, které si vyrobíš nebo místo gradientů můžeš zkusit použít třeba nějaké video mraků. Tutorial zde: https://youtu.be/NlGsGwcMjX8
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    MINER: taky delam podobny kejkle. nastavuju jas a kontrast a k tomu aplikuju tribodovou korekci barev aby mi to nekurvilo barvy. na konci po strihu prejdu k uprave obrazu a v nahledovym okne si pres polovinu pastnu vzorovej klip podle kteryho pak nastavuju ostatni klipy.
    MINER
    MINER --- ---
    Máte nějaké fígle, jak v postprodukci vykroutit z videa pod mrakem hezký obrázek? Difuzní placaté světlo, scéna bez kontrastu, obloha čistě bílá, přepálená, všechno bez barev, málo světla.
    Jediné, na co se zmůžu, je přidat barevnou teplotu, kontrast, malinko barev, aby se na to dalo koukat, posunout expozici. Jsou na to nějaké fígle?
    Z foťáku umím z RAWu vykroutit lecos, ale z videa mi to zatím nejde, a navíc ze Session 5 nemám RAW, takže bílá je prostě bílá...
    Ocením jakékoliv tipy, ještě s tím neumím. Díky.
    RADAK
    RADAK --- ---
    RADAK
    RADAK --- ---
    DRAGON: tak jsem to testnul. kdyz mas video ve 120fps a sekvenci v premiere na 30, tak tam vlozis klip. das time remap, vykouzlis si krivku zpomaleni jakou chces. a prdnes tam 25% zpomaleni. viz.

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JARDAK: proc by to nemelo fungovat? je to uplne normalni vec, vezmes cas A a cas B a mezi tim rozdelis framy tak, aby to na zacatku bylo normal, uprostred zpomaleny a na konci zas normal a mezi tim to krivkou natahnes. Vzdycky to normalne fungovalo, pouzival sem to uplne bezne, ale asi s nastupem novy verze Studia to nejak podelali a hrozne to pada. Aneb takhle to dopada, kdyz ma firma spatny testovaci oddeleni.
    Za tvuj postup diky, kouknu se na to.
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    DRAGON: 1) ano
    2) ok, v tom pripade flux je nejaky typ filmoveho efektu ale bezne se dosahuje spravnym strihem a zpomalenim. jestli to gopro aplikace umi delat automaticky, tak se nedivim ze to nefunguje :) delam ve vegasu, tak to popisu jak to delam tam. mam projekt ve 25 fps. nahodim tam videa ktery jsou natoceny v 50 fps (jedenkrat zpomaleno oproti 25 fps ktere chci jako vysledek). na klipu na timeline zvolim vlastnosti a udelam tohle. https://www.moviestudiozen.com/free-tutorials/sony-vegas-pro/511-how-to-slow-down-go-pro-video - disable resample a nastavim spravnej pomer playback rate (v nasem pripade 0,5 protoze je ten zdroj jednou tak rychlej). na timeline v projektu s 25 fps mam tedy najednou jednou tak delsi klip nez byl puvodne, protoze ted uz se chova jako zpomalenej. vezmu krivku rychlosti a nastavim ji na 200 procent a video je v normalni rychlosti. pak ho muzu znovu pomoci krivky libovolne zpomalovat s tim ze vyuzivam jeho puvodni framerate. chvilku mi trvalo nez jsem prisel jak to delat, ale funguje to.

    takovy veci by se asi mohli resit ve strihovym auditku kde uz se to mozna i resilo..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam