• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUMIDayZ Standalone/Mod Tactically Significant Carps
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    L4MA: na gondolích se to imho hraje jednoduše proto, že to tam je nový a řada konzolovejch hráčů ani nezná ty anabáze kolem...Takže jim to asi přijde jako běžná, zabugovaná hra.

A ne, na páčkách si to neumim představit, ale já na konzoli střílečky nehraju, moje maximum je RDR2 což je spíš akční adventura.
    L4MA
    L4MA --- ---
    btw ve svetle tohoto titulku:

DayZ se už více hraje na konzolích než na PC • Eurogamer.cz
    https://www.eurogamer.cz/articles/2019-06-20-dayz-se-u-vice-hraje-na-konzolich-ne-na-pc

mate nekdo osobni zkusenost na konzoli? to musi bejt vylozene surealnej zazitek ne? :)
    MAOR
    MAOR --- ---
    L4MA: díky němu aspon víme, že hra stále žije, i když slovo "žije" mi nepřijde moc vhodné :D

REDSNAKE: dobré optimalizace jsem si fakt posledně nevšiml. nicméně pořád nechápu, jak můžou jiné společnosti dokázat udělat své hry funkční, ale bohemka prostě ne
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    L4MA: to jsem rád, občas dostanu hroznou chuť si to zahrát a pak se z toho potřebuju vždycky terapeuticky vypsat :D
    L4MA
    L4MA --- ---
    REDSNAKE: REDSNAKE: jen kvuli tvejm "navratum do hry" ma cenu to tu porad sledovat. :) jako bych u toho byl...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    To znovu zapnu, zahraju si před spaním, myslím si... Tak se naloaduju do hry, tma jak v prdeli, ani hvězdička na nebi, prostě černočerná tma. Aha, noc! Vím, že jsem v lese, tak sekeru do ruky, poslepu doběhnu k prvnímu stromu, pokácím, vycraftím ohniště, vykraftím kit na rozdělávání ohně, zapálím ohniště. Všechno po slepu, jediný náznak, jak říkám, tma jak v tulení prdeli.

A když zapálím oheň stane se co? Tma jak v prdeli dál, jen oheň mě zraňuje, protože zřejmě stojím přímo v něm, světlo z něj nejde, jen zvuk praskání ohně.

No prostě lol. A už dám pokoj, protože to zas chvíli hrát nemusím.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    nicméně jsem si dal lesní kill, týpek mi běžel přes cestu lesíkem, tak jsem se na něj napojil, sledoval ho od stromku ke stromku jak béčkovej predátor, v rukou škorpíka s plným zásobníkem a tlumičem. Nakonec mě asi uslyšel a už si tomu jen přišel naproti. Úkol zněl jasně, dvě dávky.

Jako jo, když to funguje, furt tam ten adrenalin je. A rozhodně za co si zaslouží pochválit, tak zřejmě opět zapracovali na optimalizaci. Běží mi to parádně.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Loool a ted mam prodlouzeny nacitani serveru na 75 sekund protoze jsem si dovolil hru restartovat a zkusit tim vyresit svou chybu:-D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Rudolfeee, kde seš? Potřebuju abys mi na tom našel zas něco pozitivního. Iterativní proces? Nebo jak tomu humpoláctví říkáš?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Jsem si říkal, že to zas zapnu a dobře jsem udělal. Když jsem si dal vyfiltrovat servery kompatibní s mou verzí, nic to nenašlo. Ok, ověření integrity souborů, stáhla se nějaká aktualizace (proč ne automaticky?) a po opětovném spuštění mi to již servery našlo.

Tak se připojím na server kde je populace podle výpisu serveru "střední". 28 v pořadí. Okey, říkám si, počkám.

Čekám, čekám, docela to odsejpá, sedím u toho loadingu jen asi pět minut, pak teda naskočí hláška, že hra bude za 15 s načtena a běží odpočet. Chmm, na tom zapracovali, říkám si, je to takové zajímavější, hezčí, pořád se někde něco odpočítává aspoň, když už se u toho člověk nudí. Fajn.

Naloaduju se do hry a wtf? Mám výpis serverů přes pohled? Jsem ve hře, můžu se pohybovat a přes obraz je prostě výpis serveru.

Co by člověk chtěl od hry v alfě a experimentalní verze.

Oh, wait! Já vlastně hraju hru v plném releasu a stable verzi!

ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    https://dayz.com/article/game-update/pc-stable-update-1-04

DayZ Stable Update 1.04 - Highlights
    https://www.youtube.com/watch?v=Ar9nvfdLELU

Stabilní update 1.04:

- možnost nosit přes rameno 2 dlouhé palné zbraně nebo 2 zbraně na blízko
    - výstřely jsou slyšet až 3 km daleko
    - zombíci mohou spawnovat s pokrývkou hlavy, vestou nebo batohem
    - oddělená experimentální verze na Steamu, kterou je možné stáhnout zvlášť
    - řešení skákání ze serveru na server: hráč se nespawnuje na místě, kde se naposledy odpojil
    - granáty je možné zavěsit na vesty
    - vysílačku je možné zavěsit na batoh Courier Bag
    - různé ikony pro odlišení typu munice
    - horečka zvyšuje žízeň
    - epinefrin doplňuje výdrž postavy
    - kodein zmírňuje po omezenou dobu bolest při zranění
    - morfium zastavuje po omezenou dobu bolest při zranění
    - živočišné uhlí může vyléčit salmonelózu
    - gesto zvracení
    - při měření pulsu se zobrazuje krevní tlak a nepravidelný srdeční tep
    - boty se postupně opotřebovávají
    - zobrazení módů v hlavním menu
    - hudba v hlavním menu
    - návody a tipy ve hře
    - nové zvuky a efekty

VRÁCENO DO HRY
    - útočná puška AK-74 (přejmenováno na KA-74)
    - útočná puška AK-101 (KA-101)
    - puškohled Kaštan (P1-87-L)
    - náboje ráže 5,45×39 mm
    - házení předmětů (podržením výchozí klávesy G)
    - tříštivé granáty M67 (6-M7) a RGD-5 (EGD-5)
    - dýmové granáty M18 (1-M8) a RGD-2 (EGD-2)
    - zábleskové granáty flashbang M84 (8-M4)
    - možnost vyhodit benzinovou pumpu do povětří
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Scouting some gunshots and then.. : dayz
    https://www.reddit.com/r/dayz/comments/c5308b/scouting_some_gunshots_and_then/

Experimental Update 1.04.151974 - Experimental Patch Discussion - DayZ Forums
    https://forums.dayz.com/topic/244969-experimental-update-104151974/
    XYNDLL_2Q3F
    XYNDLL_2Q3F --- ---
    Jen pro zajímavost... SCUM... 10 měsíční práce cca 22 lidí. Auta, Base building etc.
    https://www.youtube.com/watch?v=WwWPzYhMXqw
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    RUDOLF: To ses ale sikovnej kluk Rudolfe!
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    MAOR: těžko říct, já to celkem hraju a na tohle jsem nenarazil ani nepamatuji.

REDSNAKE: vidíš, já na to přišel napoprvé..

Experimental Update 1.04.151959 - Experimental Patch Discussion - DayZ Forums
    https://forums.dayz.com/topic/244957-experimental-update-104151959/
    REESHA
    REESHA --- ---
    DESTROYER: Fun fact... někde tady jsem cca před 4 roky předpovídal, že to nebude hotový ani až budu táta. Tak to už je vyrešený... tak teď slavnostně předpovídám, že to nebude hotový abi až budu mít druhý :)
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    REDSNAKE: Nextgen experience, enfusion best engine in the world.. 6+let vyvoje. :)
    BURKE
    BURKE --- ---
    REDSNAKE: Co jsem pochopil s tím vrháním (rozumí se ne-blití), tak první zmáčkneš to levé tlačítko myši (zamíříš) a až pak G pro hození předmětu. Mě spíš pobavilo,jak ty granáty levitují ve vzduchu, místo aby je postava držela v ruce.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Btw. zaujalo mě to vrhání granátů a předmětů celkově. Nainstaluju tu exp. verzi a zkouším vrhat. Světlice v ruce, podržím G a nic. Zmáčknu G a postava si mrdne světlici pod nohy. Aha, ještě že jsem to nezkoušel s granátem. Testuju různé předměty a zjišťuju že některé objekty nejde stisknout klávesou F, přestože po najetí na ně to kontextová nabídka zdůrazňuje, že tady ta možnost je. Chm..

Vypínám hru. Posléze se dozvídám, že člověk musí držet G a pak se ještě levým myšítkem napřáhnout nebo co. Vážně? Jako opravdu? Hrál někdo z nich nějakou hru? Co na to Jan Tleskač? Proč?
    BURKE
    BURKE --- ---
    MAOR: Nextgen, asi taky iterativni proces vyvoje boje nebo co.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam