• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    HC_: jo, jeste cena-zda se prizniva, bylo to myslim cca 300kč/m ale šířka 2m. a nebo se dá vlastně koupit chránička matrací :) to je totéž.
    HC_
    HC_ --- ---
    ZARZAROSA: v praze uz par let nebydlim, diky za nabidku, kdyztak se ozvu, kdybych to nesehnala jinde, nebo sme do phy nejeli...hehe uz vidim manzela jak sili, kdyz budem v pze obchazet jen latky, je to mor :D
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    HC_: ja jsem z prahy, kupovala jsem to frote s igelitem na budejovicke v latkach Miros (nebo tak nejak se to jmenuje, je to v DBK) kdybys nebyla z Prahy a nesehnala to, tak ti to klidne koupim a poslu postou :)

    TERRYNKA: tak tyhle hracky jsou boží!
    HC_
    HC_ --- ---
    NIENNA: hele mam to uplne stejne, jsem schopna max. neco malo poupravit podle sebe, ale zadnej velkej original z toho nikdy nekouka, ale bavi me to :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TERRYNKA: To mě trošku uklidnilo....ale stejně vás obdivuju... :-)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    NIENNA: taky se bez střihu povede jedna z dvaceti věcí, že jo :-)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TERRYNKA: Jééé, díky moc, už to tisknu...
    TO jsi fakt vymyslela ?!?!? (to není zpochybnění tvrzení, jen obdiv a úžas) Já nikdy nic nevymyslím :-( Nejsem na to dost kreativní.... udělat to jo, podle návodu... Někdy to vypadá jako originální výmysl, ale to jen proto, že zkombinuju několik návodů a nebo se mi to nepovede uplně podle návodu...Ale teda před váma fakt smekám MOC...
    HC_
    HC_ --- ---
    TERRYNKA: vostrý kočky, originalni
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    NIENNA: Mic střih v pdf

    Na Haf nemám, ten byl z hlavy :-)

    Děkuju !!
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TERRYNKA: Krásný....MIC a HAF mě nadchlo....ty jsou úžasný... (zbylé číči taky super....)...., ale prostě ta první a poslední...úžasný.... :-)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    HC_: no z jedné strany je PUL, z druhé strany je to bavlna :-)


    Ad šití - většinou šiju hračky, když si Janek vzpomene, že potřebuje kočičku, ptáčka a tak :-)
    Mic, Mic 2, Mic 3, Haf. Ptáčky mám jen v příšerné kvalitě, můžu je vyfotit až je dodělám komplet.
    HC_
    HC_ --- ---
    TERRYNKA: uka, ja rucni siti obdivuju, nemela bych na to trpelivost
    a tim PULem si normale otirala pusu, neni to prece ani trochu same ani extra jemne?
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Aby nedošlo k mýlce - já moc nešiju, sem chodím jen nakukovat, protože s emi moc líbí věci, které šijete :-)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    HC_: Měla jsem, nic hi-tech :-) Koupila jsem si od kamarádky tu sovičkovou látku, protože se mi moc líbila a zrobila jsem z toho jednoduchý bryndák, jak mi jen ruční šití (neměla jsem stroj) dovolilo. Ale je pravda, že jsem řešila jen nepromokavost na oblečení a možnost zároveň tím otřít pusu, ne nutnost omyvatelnosti celého, tedy i vrchní strany. (Protože i ty šusťákové bryndáky, co prodává Ikea, jsem radši házela do pračky, než otírala :-) )
    HC_
    HC_ --- ---
    TULENI: no my tam vetsinou neprespavame, takze to bude asi fakt jen na otocku, rychle stihnout, spis v lete, by to slo na navstevu:)


    ZARZAROSA: to mas pravdu ty ubrusy by taky mohly bejt dobry, zkusim neco zpatlat..asi zkusim neco z toho, a to frote by taky nemuselo bejt marny - kde se to da sehnat vis? urcite prispivej, rada si z toho neco vezmu, a nejen ja, doufam, ze to tu cte vic lidi :) a koukej vyrobky nafotit :)


    TERRYNKA: Pul je taky varianta, ale ne uplne nejlevnejsi, sila sem z toho prvni bryndak, podsity pulem vespod a v kapse viz tady http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/540449_3542639683322_2142637596_n.jpg zepredu si to uplne neumim predstavit, muselo by se to necim prosit, mne slo hlavne o tu omyvatelnost. a ten pul zepredu nema a ani se s nim neda otrit pusa...ty mas z toho bryndaky? jakou mas zkusenost

    ja prave nevim, ktery zvolit, mozna nejlepsi uplne bude to frote, ale zas si rikam mit nakej ubrusak a jen ho oplachnout pod vodou by taky nebylo spatny :)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    TERRYNKA: není to ideální fotka, ale pro ilustraci - sovičky a příšerky jsou látka s PUL zátěrem z Mum_and_me
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    ZARZAROSA: PUL zátěr. Moc hezké látky tohoto druhu prodává kamarádka.
    Teď zrovna jsou stránky v údržbě, ovšem doporučuju zkusit později. http://mum-and-me.cz/
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    HC_: ahoj, ja tedy neporadim potisteny igelit, ale jedine, co mne napada, jsou takove ty igelitove ubrusy-ty jsou nekdy docela dobre potistene-ja si koupila puntikovane a je to docela hezky. Jeden zeleny a jeden pruhledny mam. Sije se s tim docela v pohode, jen samozrejme v miste svu je to prosekane, tim padem portekajici. Ja zvolila co nejdelsi sev a mene utazenou nit.
    konkretne mam tenhle zeleny: http://www.dumlatek.cz/ubrusovina-pvc/4860-ubrusovina-pvc-tmave-cervena-s-hvezdami.html
    ten průhledný nemůžu najít, ale je to fakt jen puntíkovaný igelit.

    Co se ale zajímavých nepromokavých látek týká, tak jsem objevila skvělou věc: takový to froté, zespodu igelit, je to nepropustné a přitom to dýchá-používá se to jako chráničky matrací a třeba ve zdravotnictví to mají na nemocniční lehátka-proto se taky prodává v šíři 2m (jakože na délku postele). Měli tedy jen bílou, asi bych ani jinou nečekala, ale zeshora je to opravdu froté, příjemné. Já si z toho ušila prací přebalovací podložku. Ach jo, třeba najdu v pátek čas a vyfotím zase své výrobky a hodím sem.
    Jinak bryndáky co teď používáme při jídle kašiček, tak stejně preferuju takové, které jsou "shora"příjemné a dá se tím třeba otřít pusa. Látka totíž většinu nasákne a už se to dál nerozpatlává, jako když máš igelit. Jeden z mých oblíbených bryndáků je dokonce dvouvrstvý: shora tenké froté(ale to je jedno, to může být jakákoliv normální látka) a zespoda takový tenký igelit, dohromady je to sešité po okraji šikmým proužkem (lemovkou).

    sorry, že jsem se tak rozepsala. Ale spoustu věcí, kdybych věděla dopředu, jak fungujou, tak bych si taky ušila a nekupovala. Tak se ráda podělim a ty si z toho buď něco vezmeš, nebo nic. že.
    TULENI
    TULENI --- ---
    HC_: tak az, tak dej vedet ;)
    HC_
    HC_ --- ---
    TULENI: to je dobrej napad, asi budu muset do phy:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam