• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    HC_
    HC_ --- ---
    odklápěčky :-)

EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: ta zavinovacka je moc hezka, mela bys z ni mit radost! Mozna te uklidni, ze ac jsem si vse pri siti peclive pripravila, tak jsem tam taky mela po prositi tyhle boule krabaty:D
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    EDNA_JEDNA: je pravda, že tu přípravu jsem dost ošulila - látky jsem sice vyžehlila před šitím, ale pak to našpendlila jen na čtyřech místech
    holt flákání se nevyplácí, jenže já jsem typ co se se vším moc crcá a kvůli tomu skoro nic nestíhám a tak se (pár dní před porodem druhýho prcka) snažím spíš učit "žávesit" ale bohužel u něčeho se to nevyplácí - sice je to hotový (když bych čekala až na to budu mít tolik času a klidu kolik bych chtěla, tak to nebude nikdy) ale zase chybí ten pocit dobře udělaný práce :-(

díky všem za reakce - zkusím příště aplikovat vaše tipy

a propos - mám tu další předpřipravenou věc a to je hacka - šil jste někdo? máte zkušenosti, třeba na co si dát pozor a tak? našla jsem v podstatě jeden rozumný návod zde: http://www.modrykonik.cz/fotoblog/ikarkulka/clanek/hacka-navod-na-usiti/ ale příjde mi že bude strašně dlouhá a taky jestli ten půlkruh 23 cm není moc mělký? případně nemáte někdo nějakou originální doma?jaké má míry?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    EDNA_JEDNA: :-D proto nejlip dopadl polstar c.2 a pak pokusny gate, nezehlit, nemerit, jen terapeuticky sesit ;-)...
    a propo, chystam se na nejakou zasterku nebo fleece satecky na doma, tak jsem zvedava... ale to chvili potrva... ted je na rade BLANCHE1: , ne ;-)?
    HC_
    HC_ --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: zkus to fakt ve finale prošívat od prostředka, nenahrne se to tolik
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    HABRENKA: Hehe, ja jsem sila naposled pred Vanocema a mam z toho jeste traumatko:D Hezky prostiranicko, rikam si to je to nejjednodussi na svete, par obdelniku sesiju k sobe;) Nakonec to vypada jak od postizenejch deti, taky jsem to parala (mela jsem tak akorat latky, jinak bych s tim hodila do kouta) a vatelin jsem tam vsivala na hulvata po horni strane:)) Bez spendliku to klouze, o tom zadna:)))
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    EDNA_JEDNA: hele jo, o tom zadna ;-), i kdyz jsem lina jak prase, tak tohle chapu (a desi mne to...)... ale zrovna tady u jesterky to podle mne nebude tim :-(, podle mne to fakt klouze proste, s tim vatelinem vevnitr nic neudelas, pokud to nemas poradne chyceny...

JESTERKA_NA_ZDI: a tohle vypada nahodou dost dobre, myslim, ze trocha latky na kraji se na zavinovacce ztrati, ucel splni a navic je pekna...
    EDNA_JEDNA
    EDNA_JEDNA --- ---
    HABRENKA: ja jeste doporucim nejotravnejsi fintu na svete a to je to priprava materialu - vyprat, vyzehlit a pak strihat a mezitim furt zehlit:D pro me je normalne zehleni sprosty slovo, ale u siti nazhavim od jiste doby vzdycky:)))
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    tak jsem to konečně zvládla vyfotit a nahrát:
    tohle se mi dělá na spodní látce skoro po celém obvodu prošívání:

v důsledku toho je vrchní látky "víc" takže v tom rohu jí najednou taky víc přebývá a udělá se tam ten divný fald

a tohle mi to dělalo na vrchní látce, když jsem se snažila tu přebývající horní látku strkat víc pod patku, abych to celý nehrnula před sebou

no a takhle to vypadá z dálky :-)

je to odstrašující případ, tak prosím přimhuřte oči, ale třeba vaše rady pomůžou i jinému začátečníkovi :-)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    jste skvele! ja zvladam jen medvidky a panenky levandulky..

HC_
    HC_ --- ---
    JANYNA: diky, pak nahod fotky! :)

DALEEN: jeste mam jine nove vzory, to jsem rada, ze se libi
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    HC_: Ty jsou skvělé. Mám od tebe sloníkové a musím říct, že jsou báječné a líbily se i naší pediatře :)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    HC_: Hezký. :-) Taky se chystám na ušití plenkovek, hned co se otřepu z porodu (bude až za chvíli).
    HC_
    HC_ --- ---
    už skoro lezeme:), (teda vyfotit Vojtu v kalhotkách začíná bejt nadlidskej výkon)
    HC_
    HC_ --- ---
    SELLIGAN: nic jineho jsem nevidela, pokud to chces barevnejsi, asi budes muset sesit
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    nevíte kde sehnat látku, kde svrchní vrstva je měkká - bavlna, jemné froté, bambus... a spodní PUL? ja nasla akorat jednu jedinou na http://www.sijemdetem.cz/produkt/bambusov%C3%A1-nepromokav%C3%A1-prost%C4%9Bradlovina

v nejhorsim predpokladam, ze koupim zvlast PUL a zvlast bambus a nejak sesiju :)
    jen jsem chtela neco hezciho a barevnejsiho
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Tak jsem konečně vyfotila ty biobavlněné tepláčky na dětech. Sprostě jsem je vyhnala na dvě minuty ven na sníh, jinak by k tomu asi nikdy nedošlo. :-)) Dcerka má střih mírně do tureckých kalhot, synek normální a oba je mají o něco větší, aby vydržely. Jsou už po několikerém praní a pomalu se chystají na další a látka je pořád jako na začátku. Já a muž máme stejné, akorát větší. Halt když se v zimě topí dřevem, chce to něco trošku teplejšího. :-)

HC_
    HC_ --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: no když to rozmontuješ - když čistíš stroj, tak ty zoubky co podávaj, tak jestli mezi nima něco není, ale spíš si myslím, že tím to nebude. když prošíváš hotový výrobek - tak chápu dobře, že se ti to jako by hrne a když dojedeš nakonec, máš tak jakoby bouli?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: strkat tu latku - pomahat tomu posouvatku... a fakt spendlit, aby ti to drzelo spojeny a netahalo se od sebe, ja takhle sila dceri deku a byl to dost porod, nez mi doslo, ze priste fakt merit, strihat a jeste vic spendlit, je to oser, ale jak se ti na jedny strane utahne jedna vrstva pryc, bude to uz krivy cely...
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    HC_: jak bych zjistila ucpané podávání?normálně to posunuje, ale jak mám dvě látky a vatelín tak hrůza. hodně ručně posunovat - znamená to, že třeba povytahuješ tu spodní látku?já mám pocit, že když se třeba snažím tu vrchní láku víc strkat pod patku tak se mi tam snáz udělá pak takový fald. zkusím to nafotit nevím jak to nějak rozumně popsat

HABRENKA: a "podávat" znamená co přesně? strašně mi chybí, že jsem to neviděla nikoho dělat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam