• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    HC_
    HC_ --- ---
    už skoro lezeme:), (teda vyfotit Vojtu v kalhotkách začíná bejt nadlidskej výkon)
    HC_
    HC_ --- ---
    SELLIGAN: nic jineho jsem nevidela, pokud to chces barevnejsi, asi budes muset sesit
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    nevíte kde sehnat látku, kde svrchní vrstva je měkká - bavlna, jemné froté, bambus... a spodní PUL? ja nasla akorat jednu jedinou na http://www.sijemdetem.cz/produkt/bambusov%C3%A1-nepromokav%C3%A1-prost%C4%9Bradlovina

v nejhorsim predpokladam, ze koupim zvlast PUL a zvlast bambus a nejak sesiju :)
    jen jsem chtela neco hezciho a barevnejsiho
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Tak jsem konečně vyfotila ty biobavlněné tepláčky na dětech. Sprostě jsem je vyhnala na dvě minuty ven na sníh, jinak by k tomu asi nikdy nedošlo. :-)) Dcerka má střih mírně do tureckých kalhot, synek normální a oba je mají o něco větší, aby vydržely. Jsou už po několikerém praní a pomalu se chystají na další a látka je pořád jako na začátku. Já a muž máme stejné, akorát větší. Halt když se v zimě topí dřevem, chce to něco trošku teplejšího. :-)

HC_
    HC_ --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: no když to rozmontuješ - když čistíš stroj, tak ty zoubky co podávaj, tak jestli mezi nima něco není, ale spíš si myslím, že tím to nebude. když prošíváš hotový výrobek - tak chápu dobře, že se ti to jako by hrne a když dojedeš nakonec, máš tak jakoby bouli?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: strkat tu latku - pomahat tomu posouvatku... a fakt spendlit, aby ti to drzelo spojeny a netahalo se od sebe, ja takhle sila dceri deku a byl to dost porod, nez mi doslo, ze priste fakt merit, strihat a jeste vic spendlit, je to oser, ale jak se ti na jedny strane utahne jedna vrstva pryc, bude to uz krivy cely...
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    HC_: jak bych zjistila ucpané podávání?normálně to posunuje, ale jak mám dvě látky a vatelín tak hrůza. hodně ručně posunovat - znamená to, že třeba povytahuješ tu spodní látku?já mám pocit, že když se třeba snažím tu vrchní láku víc strkat pod patku tak se mi tam snáz udělá pak takový fald. zkusím to nafotit nevím jak to nějak rozumně popsat

HABRENKA: a "podávat" znamená co přesně? strašně mi chybí, že jsem to neviděla nikoho dělat
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: spendlit jak debil a sit pomalu a "podavat"... pak mi to slo, jinak des
    HC_
    HC_ --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: nemáš ucpané podávání? někdy je dobré nezačínat šít od kraje, ale od prostředka, nesesune se to tak, ale také jsem s tím měla problém, chce to hodně ručně posunovat
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    mám dotaz - právě jsem došila jednu rychlozavinovačku - člověk by si řekl co se na tom dá zkazit, ale já prostě nezvládám prošívání na stroji - je na to nějaký fígl, aby se to nekrabatilo, pořád při šití nepřebývala ta vrchní látka? šila jsem to s nejmenším přítlakem na nejdelší steh a prostě délka stehu je nevyrovnaná jak se mi to různě posunovalo a tak. Už jsem takhle prošívala mantinel a jednu lezoucí deku a u všeho stejný problém - látka se hrne a krabatí - výsledek hrůza. :-(
    TULENI
    TULENI --- ---
    HABRENKA: hele esli te to uklidni tak ja zehlicku vubec nevlastnim :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TULENI:
    HC_: mno, je to by oko a jak rikam, jsou uzky a nizzi, mely byt na vetsi dite :-D, takze jsem ji je zkratila a dala ted, na chvili ji budou a pak holt smula a ze zbytku kratasy nebo sukne :D, jako prototyp dobre, ten potisk je prisernej, parodie na maskovani, jsou to nejaky kytary, ale latka neuveritelne prijemna... aspon vim, jak fungujou kalhoty ;-), a ze to jde na "obyc" stroji... a jsem prase, ani jednou jsem nevytahla zehlicku, to by se asi priste stat nemelo ;-), mela jsem dost stesti... jeste mam do budoucna manzestr O:-)
    ale diky za povzbuzeni, mit cas, tak asi vim, cim se bude behavioralne uklidnovat (a nadavat...)
    HC_
    HC_ --- ---
    HABRENKA: náhodou stylový!:)
    TULENI
    TULENI --- ---
    HABRENKA: bezva! vypadaj uplne ok! a i kdyby tak jak se rika - chybama se clovek uci :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    tak... jsem se hecla, samozrejme jsem to posrala, ale beru to jako cennou zkusenost... aspon uz vim, ze musi byt sirsi a sed trochu vic do siroka na plinu... tak jsem je rovnou zkratila a ma je na "ted"...
    tedy prvni (po)kus obleceni, z cisty vody narychlo:
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    TULENI: myslim, ze todle by bylo uzasne pyzamko i pro mne :)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    HABRENKA: A propos, když o tom tak přemýšlím, udělala bych totéž a divila bych se a špačkovala úplně stejně... :-)
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    HABRENKA: To je sladký... Ale musela jsem to přečíst 2x, abych pochopila, jsem fakt šitím nedotčená. Ale láká mě to a to je hlavní.
    Tak dost keců, jak dorazím domů, tak taky něco zkusím a pak budu zas dodávat sílu a sebevědomí já vám, to mi teda věřte...
    HC_
    HC_ --- ---
    HABRENKA: hehe, potesim te, tohle se mi v zacatcich taky stalo, a i ted nekdy param
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    inu... mlade mi tu rve vedle hlavy, ze chce spat, ale nechce spat, idealni cas na historku, kterak jsem zacala sit... je strucna a jednoducha, nebojte... koupila jsem prijemny uplet smetanove barvy... jemnounky fleece... a doprostred ze dam vatelin, aby mela betka prijemnou deku, pod sebe na navstevy, na sebe do kocarku, proste paradu, ktera bude prijemna a hezka, na tom prece neni co zkazit ne (myslela si naivni zacatecnice, nehledajic rady u zkusenejsich...)
    inu, nacrtla jsem obdelniky, vystrihla... licem k sobe sespendlila a mezi latka vlozila vatelin, ze to jako sesiju, obratim naruby a bude videt jen 5-10cm svu... pocitam, ze modri uz vedi :-D... jojo... ja si libovala, ze i pres typ materialu a "vysku" se mi to krasne sije, jaky rovny steh... no jasne... sesila jsem to cely a chtela obratit a kdo by to byl rekl, vatelin zustal tim padem na povrchu... chvili jsem si nadavala do krav, jak tohle muze nekdo... no, pak jsem to ostrihala, sespendlila znovu a "normalne" s tim, ze holt svy budou videt... jenze tim to nekoncilo, blbe jsem to na sebe polozila, takze tu neco prebyvalo, tu chybelo, plus co je to za debilni napad, na normalnim stroji sesivat k sobe dva uplety a mezi nima vatelin navic, svine klouzavy... no vylezl z toho naprosto krivy paskvil a velke pouceni, ze nemam spolehat na svuj driv dobry logicky usudek a nebyt tak silene lina (kdybych nebyla, takova blbost by mne nenapadla a normalne bych si to sespendlila a zlozila dovnitr a sesila... ale ne, tohle prece bylo rychlejsi a chytrejsi ;)... tak deka neni na paradu, ale je z ni dost prijemna perinka...
    myslim, ze nejlepsi fotka by byl muj vyraz, kdyz jsem nadsene zacala obracet po tom prvnim sesiti a doslo mi, jak priserne jsem blba :-D
    tedy, BLANCHE1: obavam se, ze i kdybys sila poslepu a jednou rukou, horsi to nebude :-D, jen do toho!...
    ted je cilem dat gumu kalhot a dal uvidim... jsem nedisciplinovana a to je bohuzel u siti dost problem... mam tu pekny uplet a fleece, ehm, na "jarni" fusak do kocarku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam