MARUCHA: v žádným případě nechci dělat chytrou, takže se ráda podělim, ale nejsem profík, tak to berte s rezervou! já jsem inspiraci nabrala zde:
http://ekozahrada.blog.cz/1209/vesticka
Nakonec jsem měla smůlu, když jsem si napsala o střih, zrovna byla paní nemocná, takže si nevšimla. Já na to pospíchala (měla jsem to blbě naplánovaný), navíc jsem chtěla, aby to měly holky víc ke krku, tak jsem podle svý bundy nakreslila ten střih a zmenšila podle velikosti mikiny, co holkám zrovna je. Jinak rady jsem v podstatě převzala tamtéž,(jsem té paní dost vděčná) teď jsem akorát odepsala do pošty toto: když se to stříhá, tak to hrozně pouští chlupy. Takže jsem stříhla, okamžitě očistila ten okraj (jako rukou "oškubala" co šlo), podle rad na netu jsem měla nachystaný vysavač, což se hodí. Ale jakmile to jednou oškubeš, už to nechlupatí.
Šije se to celkem dobře, pruží to do jednoho směru, ale všechno jsem šila rovnym stehem (overlock nemám) a nejde to skoro párat (jak píše caramilla na tom svym blogu) takže jsem podle její rady šila barevnou nití, kdyby náhodou, aby se aspoň ten šev našel. Jinak se to netřepí, nemusíš to začišťovat... pro mně dobrý :)
Co se vesty týče, klidně přenechám střih na cca 86 (obkreslila jsem z 92 next)+doplnila tu kapucu. Jen jsem nevěděla, co s vnitřkem kapucy, byl tam vidět ten šev, tak jsem tam jen do kapucy udělala jakože podšívku z jinýho materiálu a ztratí to hned na hřejivosti.. tak nevim, jestli bych to doporučila. na fotce to skoro neni vidět, kdyby o ty detaily byl zájem, nafotim, ale nechci tady tapetovat... mám tu další kousek-softshellové kalhoty- Musím doporučit, krásně se to šije! taky rovný steh. a je to fakt easy!