• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    MORPED
    MORPED --- ---
    HABRENKA: jak to davas s dvema detma,mam jedno a su schopna tak akorat prisit knoflik!
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    kdyz jsme u te bavlny... mam tu 4 druhy a premyslim, co s ni... tak zatim dvouvecerni terapie mezi chrchlanim deti... chybi zasit diru a nakreslit oko... mozna si ho necham :-)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MADE: vsechno krom rucniku peru na 40, jednou pliny na 90... staci to :)
    MADE
    MADE --- ---
    Ještě jeden praktický dotaz - všude jsem našla, že fleece by se měl prát do 60 stupňů. Ale u těch miminkovskejch věcí to často nestačí. Na kolik to perete, případně co se stane, když se pere na víc?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MADE: jj, o tom zadna, to je fleece zbytecny, protoze na podzim bude zbytecna pomalu i ta zavinovacka, bavlna postaci bohate... ja to mam prave presne proto, dobre se v tom prenasi bez tepelne ztraty, polozim a mam ho rovnou na "dece", nemusim nic moc resit... jinak kalcu i mraz maj tedka naskladneno docela pekne, minimalne teda mraz v sazavsky mel ted pekny bavlny...
    MADE
    MADE --- ---
    LAURA: to mi připomněla - včera se mi do ruky připletlo pyžamko, které nosila dcerka... bylo s kapucou - taky dobrej výmysl na blicí děti:)
    LAURA
    LAURA --- ---
    TRISSIE: jj, u blicích mimin by péřová asi neprošla.. já peru zavinovačku každej den, protože ty kreace mého mladšího plína pod hlavou nemá šanci vykrejt.
    MADE
    MADE --- ---
    QUAACA: já našla tento návod: http://zuzkasim.blogspot.cz/2012/03/zavinovacka-pro-miminko-fotonavod.html - jsou to zavinovačky do porodnic, takže malá velikost a s těma pruhama

TRISSIE: já měla první dítě dost blicí, takže potřebuju taky něco praktického, pro sichr...

HABRENKA: já čekám miminko v červenci, takže myslim, že fleece je asi zbytečný. Mám doma dvě zavinovačky takovýty, co zabalí dítě úplně napevno, aby se uklidnilo, takže tu rychlozavinovačku jsem myslela jako aby se třeba dítě dalo dobře chovat a bylo trochu foremnější:)

Objevila jsem skvělou malou galanterii, tak jsem tam rovnou koupila jednu z látek, ale druhou bych chtěla nějakou se vzorem - puntíky nebo něco takového. Našla jsem na fleru jednu prodejkyni, která děla supr barevný kombinace zavinovaček: http://www.fler.cz/zbozi?uid=34181. Nemáte někdo tip, kde by se v Praze našel kamenný obchod s velkým výběrem hezkých bavlněných látek? Nebo kupujete na internetu? Já se trochu bojim, že se seknu odstínem nebo velikostí vzoru... Mám zálusk na tento obchod v žitný: http://www.kalcu.cz/, ale posledně jsem tam nakupovala jen galanterii a látky jsem zahlédla jen z dálky...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MADE: ja sila ted, chtela jsem trochu teplejsi a mam prijemny fleece, vatelin, latkovou plenu a tenky prijemny uplet, na suchac. s tim, ze ten spodni cip miva nezabaleny, ale moje modely zavinuti nesnasi (a to jsem stejne u prvniho resila plinou, nez mi doslo, ze to fakt nema rada...), mam to spis jako deku, co si nezkopne no... mne to vyhovuje, ze je to i jako pevna deka. jinak peri je fajn, ale to je lepsi usit jen bavlnenou zavinovacku na snurky, tu klasickou, do ktery jde dite i pevneji zavazat a jakoby "polstarovou" - ze si do ni das napln dle rocni doby (a lepe se to pere a pod...), at uz peri, vlnu nebo decku (nebo nic...)
    MORPED
    MORPED --- ---
    TRISSIE: tak me nastesti stacila plenka pod hlavu a maly se nikdy neprocural!Ja to pak prala s tenisakem a susicku nemam,coz je skoda,to je pak jednodussi. Ja musela ruzne natripat a prevracet tu kouli mokreho peri.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MORPED: a co údržba? Já zavinovačky prala prakticky obden, i když měly děti plínky pod hlavou, tak to nepomohlo... problité, občas pročůrané, když jsem přebalovala v posteli... jak by se peří popralo s pračkou a sušičkou?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    MORPED
    MORPED --- ---
    MADE: no prave v lete je to dobre,bo se v tom dite nepoti,tak jako v umelych vlaknech.
    MADE
    MADE --- ---
    QUAACA: a ještě jsem někde viděla návod na rychlozavinovačku se sucháček, ale i s dvěma pruhama látky na svázání... to by nebylo řešení?
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    a já doporučuju nešít rychlozavinovačku, ale klasickou zavinovačku. do tý rychlozavinovačky se nedá dítě pořádně utáhnout, plandá na něm a kouká mu z ní půl těla. ;)
    MADE
    MADE --- ---
    MORPED: hm, to je zajímavý, to bych do peří neřekla:) Vlastně ale nepotřebuju, aby byla nějak ultra teplá, budu ji potřebovat na léto.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    já doporučuju nacpat tam vlnu, v ovčí zavinovačce se oběma dětem dařilo skvěle :)
    MORPED
    MORPED --- ---
    MADE: mam ji ja i par mych kamaradek a jsme vsechny spokojene a zadna alergie se nevyskytla.
    MORPED
    MORPED --- ---
    MADE: no bylo mi receno,ze s alergii na peri se deti nerodi. Ja mam perovou zavinovacku i z duteho vlaknaa je tisickrat lepsi nez ta z duteho vlakna,dite se v nem nepoti a to i v lete a v zime krasne hreje (je to prirodni material). Je v ni krasne zabaleny jako v brichu.
    MADE
    MADE --- ---
    MORPED: čtu správně peří? Na novorozence? To zní trochu alergenně, ne...?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam