• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    SKLIBA:
    ZARZAROSA: diky za nakopnuti, nakonec se svatba nekonala, bo dcera ochorela, ale zato jsem vzala kus te odstrizene zaclony a spichla v ruce tu tutu sukynku sama. s vysledkem jem na domaci pouziti prevelice spokojena. a ten pocit z vlastnorucne udelane prace, ten je k nezaplaceni:-)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    pokus patecni noci... neni prostor, ale "the winter is comming" :D (a potrebovala jsem chvili "vypnout")
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    ZARZAROSA: tu verzi bez šití jsem zrovna chtěla nadhodit :-) elegantní a jednoduché
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    ZABITULKA: úplně v pohodě zvládneš v ruce. sešiješ jen ten jeden lem-uděláš "tunel".... a když to bude jen na doma nebo převlečení, tak nemusíš ani šít nahoře ten tunýlek v pase na gumu. Prostě jen protáhneš gumu (nebo gumičku) zaclonou tam a zpátky (viš co myslim... nejsem moc dobrá v tom popisu). Ušetříš si tím kilometry šití.

Pak je ještě varianta úplně bez šití. já to teda nezkoušela, ale viděla jsem na to spoustu návodů... zkus toto:
    TUTU sukýnka BEZ ŠITÍ
    http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=8273
    nebo
    www.manga4teen.estranky.cz - Lolity <3 - Tutu sukně (tylová) návod
    http://www.manga4teen.estranky.cz/clanky/lolity--3/tutu-sukne--tylova--navod.html
    (zadala jsem do googlu "tutu sukynka bez šití") předpokládám, že tyl není podmínkou a dá se použít nějaký kousky záclony :)) asi je to možná pracnější, ale nevypadá to zle. podle fotek...
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    ZARZAROSA: tyjo, to je vlastne super napad! vzdyt mam doma zbytek zaclony! zvladnu to usit v ruce? stroj nemam. sice jsem uz uplnou nahodou sehnala satky pujcene, ale na prevleceni a doma na hrani (Nat je hrozna paradnice) by byla sukynka super!
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    ZABITULKA: já jsem na svatbu koupila zbytek zaclony, prelozila na 4x a v pase natahla gumu... to bys zvladla i doma, což? Mohu Tě navést, když budeš chtít, nějakým tutoriálem, máš-li chuť zkusit sama. Nebo Ti za poštovné pošlu svůj produkt:

dvě holčičky-dvě různé délky. k tomu bílé body a růžový svetřík a bylo to.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    ahoj, neni tu nahodou nekdo z brna a okoli, kdo by mi zvladnul usit tutu sukynku pro dceru nejlepe bilozelenou do pristiho patku? Shanim zurive neco pekneho na svatbu v bile/zelene/hnede a nemuzu nic najit (ani saty, ani sukynku, nic, tak uz se uchyluji k tutu sukynce, kterou by pak i unosila pozdeji). Dcera ma velikost 86. Dekuji!
    WERCA23
    WERCA23 --- ---
    Ahoj, sháním šikovnou švadlenu nejlépe z Prahy, co by uměla ušít zástěnu - kapsář za dětskou postýlku, dle mého přání.
    Pište do pošty. Dík
    HC_
    HC_ --- ---
    ANNNA: já doporučuji Brother 3034D, je jedním z nejlepších z těch domácích, začínala jsem na něm, nyní máme Sirubu (ale to už je průmyslák a ten je dokonalej:))
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    HABRENKA: Teď budou mít ten obyč šicí stroj, a mám pocit, že loni to bylo blízko u sebe. Tak to budu napjatě vyhlížet :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ANNNA: tak ja na nem zatim usila diteti mikinu a sobe polotovar, mackovi jedny zkusebni teplaky a dobry :D... takze to by mel prezit... byva dvakrat az trikrat rocne v akci kolem 4tisic...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    HABRENKA: No tak babička nám ušije dvakrát do roka nějaký tepláky, takže to extra zatížený nebude :) Díky za tip
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ANNNA: mam ten singer z lidlu a zatim jsem spokojena... ale jede obcas, na poradnou zatezovku porad ceka... ale pomerem cena/vykon rozhodne vyhral, kolegyne ma dva roky a spokojena...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Když jsme u overlocku - přemýšlím, že bych svojí mamince k nějakým Vánocům/narozeninám pořídila overlock. Vůbec netuším, jaké typy a v jaké cenové hladině má cenu se pohybovat. Sama nešiju a netuším, co od toho chtít. Ona overlock nikdy neměla, zájem projevila, ale v technických aspektech mi taky neporadí.

Nemáte nějaké konkrétní doporučení na domácí nezávazné šití? :)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    DALEEN: jak říkají ostatní, nech na zimu a když to nepůjde, tak se ozvi, overlock mám
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    DALEEN: jedno byhc neresila, ja bete nechavam i kdyz je nenosi, na zimu se bude podle e hodit... na obyc stroji jen tak bych to radeji ja (amater samoakter) nedelala, neco jako... svine tahavy!
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    HABRENKA: To je ten drobný problém, ani overlock ani dvojjehlu :) Nejsem si úplně jistá, jestli syn body ještě snese, když je bez plen.... No, nejdřív to vyzkouším tak jak to je a pak uvidím.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    DALEEN: jo... a jestli je jen jedno, nechala bych mu ho na zimu ;)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    DALEEN: no... jediny problem, co tusim, je tahavost = krabaceni - mas overlock nebo dvojjehlu?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Měla bych dotaz. Dá se nějak jednoduše udělat z body tričko? Mám tu jedno, které jsem v nějakém záchvatu synovi koupila a on už dost dlouho body nenosí. Představu tedy mám....prostě ustřihnu ten spodek a zaobroubím. Problém je, že jsem šicí antitalent :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam