• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    začátečník zdraví, prosím poraďte! Potřebuju si vytvořit střih na tohle http://www.littlemissprincess.com/...christmas-dresses/Burgundy-Red-Velvet-Girls-Christmas-Dress.htm (hledám všude možně a nic). Imho to nebude těžké - vršek je jasnej, jen u té sukně nedokážu odhadnout jestli je z více dílů nebo jen nařasenej obdélník a jak moc je nařasenej (=kolik látky budu potřebovat)..? Spodnička pod to bude zvlášť.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    HABRENKA: zkus ten zadkovy sed. Strih pak fakt lip sedne na zadek a pri drepu to tolik neklouze dolu.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    HABRENKA: nádherně :-) přiznám, že jsem zapomněla uvnitř začistit overlockem jeden šev a ono se vůbec nic nestalo :-) nekrpí se to, neklouže, neutíká zpod ruky. jen na ty dírky si člověk musí dávat majzla
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SKLIBA: jsem uzkostna neuroticka... napjate cekam, dneska vecer je budou snad zkouset... sed priste proste protahu ten zobak, jak rikas, protoze v pase je mista az moc a sirsi nohavice uz vubec nechci, olt to bude chtit trochu vic praxe...
    ale musim rict, ze se z toho sije dost dobre :-)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    HABRENKA: čeče po tvých stížnostech jsem čekala teda úplně jiný výsledek, tohle vypadá výborně. netrpíš ty taky náhodou přehnanou sebekritikou?
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    HABRENKA: hm s mělkým sedem taky pořád bojuju, ale kupodivu u softshellek mi to celkem i vyšlo.
    Někdo zkušenější, jak správně upravit střih aby se prohloubil sed? natáhnout ten "zobáček" na zadním díle? nebo je jednodušší hledat jiný střih/naučit se konstrukci...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    a protoze overlock je mrtvej a dite projevilo prani, tak jedna rychlovka z odstrizku po mame...

ano, asi uz mi jeblo... a ano, ma uzky rukavy, ale narvala jsem to na ni :D (chtela saticky, ruzovy... pomoc...)
    MORPED
    MORPED --- ---
    HABRENKA: si sikovna!
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    HABRENKA: hezky
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    tak predano a uvidime o vikendu, co na to nositelka... nevim, proc mne takovy blbosti tak nervujou :-D
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ZARZAROSA: neee, ja jen jestli myslime to same, diky :-)! uvidime, co nositelka, je u babicky :-)... a nastesti ten soft jde na normalnim stroji sit dobre...

ZABITULKA: jo, to prave chapu, ale zkusenosti chybi... tyhle jsou teda 92-98 na hubeny 2.5-3lety dite, ja ti je vecer vyfotim :-), a uvidime jak budou v praxi... holt se musim trochu obouchat a naucit...
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    HABRENKA: ano, rozumime si... mam to zkusit vyfotit? nebo myslis nejak poslat nejaky strih? s tim by to byla prekerka, ja si strihy vymyslim, resp.obkresluju neumele podle toho, co mym detem sedi...
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    HABRENKA: no jako ja do toho coby nesic nemam co kecat, ale na svem starsim ditku, ktere je hubene jak lunt, taky preferuji od 2 let uzsi strihy. Nevim, jakou velikost jsi to sila, ale 110 uzzsi bych brala hned. treba i jen z tho duvodu, ze ted 110 ma siroke a hned ma ochozene nohavice, bo mu jsou zatim delsi,ale ohrnute to moc nedrzi. a hlavne, i pres utahovani na gumu (takova ta gumovoknoflikova redukce zevnitr kalhot - hehe, me odborne vyjadrovaci schopnosti jsou tez na urovni:-) mu jsou v pase dost volne. takze uzky strih nemusi nutne byt spatne. jasne, na puncochace se to bude oblekat hur, ale na prechodove obdobi, kdy puncochace nejsou potreba, za me by byly supr!
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ZARZAROSA: jo! to vypada jako muj prvni pokus s timhle neoprenem, myslis, ze bych te mohla poprosit o ten "zadkovy klin" - myslis, ehm, takovy ten pasek, co ma strojuhelnik smerem do zadku :D? (ano, odborna terminologie mi jde na jednicku...), tak ten by pripadne jeste opravit jit mohl, kdyby "zakaznici" nebyl... no ja je dosila s tim, ze uvidime... bud ji budou, nebo je zkusim prodat nejakemu mensimu ditku, memu jsou :)... akorat mi zdechl overlock, tak kdyz uz jsem se konecne dokopala k tomu neco delat, tak... mam po pr...srande a aktualne resim, co s tim... konec knourani, dik!
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    HABRENKA: neuklidnila, viď :)) hehe. Tuleni má moc krásný věci prověřený celou smečkou. Ale já Tě uklidnim, každá varianta má svoje plus... Já naopak už ve 2.verzi mám úzké nohavice. Dává se mi to líp do holinek a tak nějak se mi zdá, že to neplandá a holkám se v tom lépe hýbe (paradox? ty volnější střihy mi přišly moc těžké a naopak neohrabané) Jedině že se u toho úzkého střihu musí udělat na zadku ten sedový trojúhleník (třeba jako u džín...) protože jak je to úzké, tak to leze dolu.

Kolínka jsem udělala naopak trochu moc nízko, ale co, jak píšeš, když si klekne, tak to akorát vyjde na tu nejšpinavější část...

HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TULENI: delam je normalne jako dilove s kapsama, zdvojenejma kolenama a pasem a nohavice nasivanejma jeste zvlast, k tomu ve svu reflexky a uchyceni gumicek... takze dalsi upravy budou silene k vzteku, pokud budou nezbytne... proto jsem sila ty testovacky a ty byly navic zuzene a betca silene volne i tak... tady to chtelo fakt hodne pridat proti beznemu strihu :-(, prekvapilo... inu, zkusenost...
    TULENI
    TULENI --- ---
    HABRENKA: no ja teda naopak ty softshellky delam volnejsi, moje deti to maji radsi ze v tom nikde nepnou a muzou se v tom v pohode hejbat vsemi smery :)))) ale nevidim problem v tom prijdat prouzek do svu na bocich, pokud je teda nemas bezesve na bocich jako ja..:)
    Maxik treba tyhle mel o dost vetsi od lonska a letos mu furt supr sedej a myslim ze i pristi rok mu jeste budou...mam rada kdyz tyhle veci vydrzi detem co nejdyl...tohle je fotka z lonska kde mu byly o dost vetsi ale kdyz jsem je usila jakoze na prodej, hned si je privlastnil a zamiloval se do nich tak mu zustaly :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TULENI: no... zkusim je dodelat ( ja kaca to delam zbytecne slozity) a uviidme, poved s emi aspon centak v sedu na kazdy strane zachranit. za tyden si to slecna zkusi a kdyz maly, ak je bud zkusim nekomu prodat na mensi/utlejsi, nebo si je necha moje dite, ktery je hubeny jak lunt, ale to moc nechci, nebo je buduparat a podsivat ty boky klinem no... ale drahe ponauceni, hoavne zemi to prislo porad moc siroky a nakonec jsem to ani nezuzovala a stejne.. holt neopren no :).... ale mohla bys mne z praxe uklidnit, ze maji byt vic na telo ;)???
    TULENI
    TULENI --- ---
    HABRENKA: rozstrihnout v boku a pridat klinek nebo prouzek.latky??
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SKLIBA: no... tak ve finale, co mi prislo, ze bude urcite moc siroky, tak v zimnim softu je dost uzky a nevim, co ted kua s tim a mela jsem jeste rezervu... takze mam asi navic drahy gate pro vyzle :-(, pac sed je proste fakt melkej... do pr...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam