• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    prosím jak mám postupovat, chci-li ušít dětské šaty, mám o nich přesnou představu a už několik dní nejsem schopná vygooglit jakýkoliv i jen podobný střih s postupem? Máte nějaké osvědčené zdroje kde se dobře hledá, samozřejmě klidně placené? Jde o celkem klasické dvouvrstvé šaty kdy nahoře je krajka, nechci to coby začátečník nějak bastlit a mít to pak ohlodaný, takže zejména ten postup by se mi hodil a nikde nic..
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    HABRENKA: škoda toho druku, jinak dobry, na pyžamo se taky chystám, mám jich nějak nedostatek a na co jsem narazila v obchodě se mi nejak nelíbí
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    REZZZY: je to nejaky rozbity.. ale on to neni zadnej zazrak, uz se urval druk, takze srandy kopec... (patenty z lidlu NEBRAT!!!)

REZZZY
    REZZZY --- ---
    HABRENKA: me se nezobrazuje obrazek at delam co delam :(
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    po delsi dobe jsem se hecla a vyzkousela vanocni darek, pokus Nr1 testovaci pyzamo... blbe foto, ale mam pomerne i radost, vecer vyzkouseno a uz jsem mu ho nechala... jen musim koupit lepsi cvocky, obavam se, ze brzo budu menit lem i patentky...
    DREADZONE1
    DREADZONE1 --- ---
    Tak holky, konečně došito. Na rychlovku spíchnutý tepláčky, zrecyklovaný starý triko a teplákovina, foto dodám, až kluci rozbalej dáreček :)
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    HABRENKA: to stadium chystam taky znam
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    REZZZY: a ja si rikala, ze to jsem dneska uz nekde videla :-D... super, taky se chystam, ale zatim jsem ve stadiu "chystam"...
    REZZZY
    REZZZY --- ---
    Jedna rychlo sukynka, modelka nechtela moc spolupracovat tak aspon takhle

REZZZY
    REZZZY --- ---
    Něco málo ode mě, merino body a kuklička a mikča, potisk trošku rozmazlý ale moc to nevadí

MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    :)) tak jsme si s mužem udělali radost, on stříhal, já kompletovala, třeba poslouží jako inspir pod strom (my to našli na pinterestu)
    https://www.facebook.com/...et/?set=a.330196727183788.1073741837.120583134811816&type=1&l=240f815b73
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    KAIRRA: pokud budeš chtít dělat čistě protisklady bez řasení, tak záleží, jak moc hluboké budou, kdyby byly přeložené tak, aby se jak na líci tak na rubu záhyby dotýkaly, je to trojnásobek výchozího obvodu, pak už záleží, jestli přidáš ještě na řasení nebo naopak ubereš a budeš mít sklady míň hluboké
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    já si to nakonec asi zkusím na nějaké obyč látce předem, ale odhadem - kolik mám na ty sklady přidat? Dvojnásobek obvodu boků asi nebude stačit, spíš 2,5-+3 násobek?
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    MORPED: ne nutně, ono to na tom obrázku vypadá, jako by to byly velké protisklady z už nařasené látky a podle mojí zkušenosti, jak jsou ve hře protisklady, už by to z obdélníku tenhle tvar udělat mohlo, pokud nebude látka příliš objemná
    MORPED
    MORPED --- ---
    KAIRRA: takhle by to vypadalo,kdyby to byl pruh latky http://mariemrnavkova.blogspot.cz/

MORPED
    MORPED --- ---
    KAIRRA: rekla bych,ze to pruh latky nebude,spis neco jako ackova sukne + pridavky na raseni,ale podle me muzes klidne pouzit pruh latky.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    začátečník zdraví, prosím poraďte! Potřebuju si vytvořit střih na tohle http://www.littlemissprincess.com/...christmas-dresses/Burgundy-Red-Velvet-Girls-Christmas-Dress.htm (hledám všude možně a nic). Imho to nebude těžké - vršek je jasnej, jen u té sukně nedokážu odhadnout jestli je z více dílů nebo jen nařasenej obdélník a jak moc je nařasenej (=kolik látky budu potřebovat)..? Spodnička pod to bude zvlášť.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    HABRENKA: zkus ten zadkovy sed. Strih pak fakt lip sedne na zadek a pri drepu to tolik neklouze dolu.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    HABRENKA: nádherně :-) přiznám, že jsem zapomněla uvnitř začistit overlockem jeden šev a ono se vůbec nic nestalo :-) nekrpí se to, neklouže, neutíká zpod ruky. jen na ty dírky si člověk musí dávat majzla
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SKLIBA: jsem uzkostna neuroticka... napjate cekam, dneska vecer je budou snad zkouset... sed priste proste protahu ten zobak, jak rikas, protoze v pase je mista az moc a sirsi nohavice uz vubec nechci, olt to bude chtit trochu vic praxe...
    ale musim rict, ze se z toho sije dost dobre :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam