• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    Ráda bych,aby tento klub byl především o sdílení našich výtvorů, střihů a nápadů. A vůbec nevadí, že budou třeba jednoduché, hokus pokus - každý nějak začíná:) Také je zde prostor na různé dotazy ohledně šití, od začátečníků po pokročilé.

NAKUPUJTE U NAŠICH TVOŘILEK!
    Plenky, svrchňáky, rychloprdky, vkládačky apod. http://www.petitlulu.cz Kontakt id Hc_
    Originální pohodlná móda pro děti, rodiče i nerodiče. Šijeme i na zakázku! http://www.facebook.com/pages/Alter-Native-Shop/217701884985387 Kontakt ID Tuleni
    rozbalit záhlaví
    DUFFKA
    DUFFKA --- ---
    D_RIM: krasa!!! taky by me zajimaly strihy na hracky... ;)
    MORPED
    MORPED --- ---
    D_RIM: uzasne!Muzu se zeptat podle ceho si sila tu hracku?
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    D_RIM: krásná práce:)
    D_RIM
    D_RIM --- ---
    ...druhy pokus

usito jiz pred casem, ale modelka mi dorostla az ted ;o)

a jeste neco na hrani

D_RIM
    D_RIM --- ---
    FKA82:
    ZABITULKA: ksakru, dropbox... :o( neco s tim zkusim udelat
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    FKA82: ani ja ne
    FKA82
    FKA82 --- ---
    D_RIM:
    D_RIM: Nevím jestli je chyba na mém příjmači, ale ani jedno nevidím :(
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ZARZAROSA: ja jsem pro podsiti, protoze jsem ludra a neni mi fleece na telo prijemny, ale u teplaku bych to na zmolky videla temer stopro, ale to ostrihas ;-)
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    HABRENKA: díky :) já se totiž urychleně chystám na fleecové tepláčky..
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ZARZAROSA: fleece z mraze (dumlatek.cz) s vytlacenymi medvidky, byl kdysi v nejaky slusny akci, jeste jsem to neprala usite. podsite upletem 100%bavlna, aby to bylo pevnejsi a teply, ten khaki je sice stejna latka, ale je slabsi a tahavejsi nez oranz. na protizmolkovaci upravu neverim, ale mel by to byt on a nakrcniky z jinyho drzej dobre, tak u tohohle uvidime. mne teda kazdy fleece drive ci pozdeji zmolky dela, tak uvidime.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    HABRENKA: a to je z fleecu? jaký kupuješ? případně kde... opravdu je ta protižmolková úprava znát?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    jen mazla vesta ze zkousky, pro starsi chci taky udelat, ale na zapinani a porad jeste nevim, jak zrobim to deleni barev, jestli taky pruhy, nebo nejaky vykroje jen... tak mam zasek :-(
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Sil ste někdo šátek/slintacek? Jaký to ma mít rozměr? A co tvar? Ma byt ta strana trojuhelniku kolem krku zaoblena nebo může byt rovna?
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    dárek naší skřítkové ke druhým narozeninám... ten druhý je neteřinky... jen ještě dodám, že je ušitý z její staré mikiny a šatečků... prorto ty švy na nečekaných místech :)

ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    další sukýnky - příprava na léto, nebo na doma:

FKA82
    FKA82 --- ---
    První softshellové kalhoty. Šité podle ekozahrady, má to své mouchy, ale jsem na sebe pyšná, příště už třeba i trefím ty zdvojené kolena opravdu na kolena :)
    Barvy jsou ve skutečnosti živější.

JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    ZARZAROSA: super. dík
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: presne jak pises. Bud najdes nekde navod, nebo zaexperimentuješ, jako já. Já postupovala tak:
    1) spodní lem - sešít spodní okraj podšívky k nařasenému spodnímu okraji šedivé látky. Pak otočit,
    2) sešít horní okraj podšívky a sukně a teprv pak
    3) našít ten pružný pás nebo gumu nebo cokoliv.
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    ZARZAROSA: díky za tipy. ta kolovka vypadá taky snadně. ještě jsem sukně nešila.
    a chápu to dobře, že ta balónovka je vlastně pružný pás + pruh látky kratší sešitý do tunelu a přes to kolovka delší podhrnutá přišitá k tomu tunelu? nebo je to složitější?
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    JESTERKA_NA_ZDI: noo zas tak moc se netočí, anžto to vlastně zespoda drží na té podšívce (to zelené) a taky je těžší, než třeba jedna vrstva látky. Ale na točení kolová: http://www.thisheartofmineblog.com/2012/03/21/spring-fling-with-you-mie/, nebo tadyta se zipem: http://madamezsazsa.blogspot.cz/2010/03/het-patroonloze-plooirokje.html

(tu šedivou jsem šila podle mojí balonové sukně, co mám doma)
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    ZARZAROSA: mi to tak zaujalo, že jsem úplně zapomněla Ti napsat, že vypadá moc pěkně právě
    JESTERKA_NA_ZDI
    JESTERKA_NA_ZDI --- ---
    a točí se?Pokud ano, šila jsi podle nějakého konkrétního návodu?Materiál bych tu nějaký našla. Dcérka má teď točící období a my jsme zoufale nevybavený. Obcházím sekáče, ale všude mají hlavně kombinézy :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam