• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    Ráda bych,aby tento klub byl především o sdílení našich výtvorů, střihů a nápadů. A vůbec nevadí, že budou třeba jednoduché, hokus pokus - každý nějak začíná:) Také je zde prostor na různé dotazy ohledně šití, od začátečníků po pokročilé.

NAKUPUJTE U NAŠICH TVOŘILEK!
    Plenky, svrchňáky, rychloprdky, vkládačky apod. http://www.petitlulu.cz Kontakt id Hc_
    Originální pohodlná móda pro děti, rodiče i nerodiče. Šijeme i na zakázku! http://www.facebook.com/pages/Alter-Native-Shop/217701884985387 Kontakt ID Tuleni
    rozbalit záhlaví
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    jo... princeznové šatičky mě taky budou letos čekat... ánto madam chce bejt "cezna"...
    DALEEN:
    TRISSIE:
    to přijde na taft a použití, já bych si ho představit dovedla

ANNNA: na metodě pokus omyl není nic špatného :-D
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRISSIE: Šla bych do kombinace satén a organza, případně šifon. Taft mi na malou princeznu přijde moc hutný, těžký, takový "starý".
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    D_RIM: mas hezka tricka ;) nevim nevim, jestli bych taková přenechala potomkovi...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    chjo... jsem zhnusena nabídkou princeznovských šatů v obchodě (při pohledu na ty polyesterové podšívkoviny se mi kroutí i prsty u nohou, navíc bych tomu dala tak deset minut, než se to rozerve, což za ty ceny je trochu smutné) a zdá se, že nezbyde než vytáhnout šicí stroj.

Líbí se mi tenhle střih:
    ,

ovšem váhám nad tím, jaká kombinace látek by byla nejlepší? Satén nebo taft? a nahoru asi organza?

Vzhledem k očekávanému způsobu užití a vzhledem k tomu, že do roka z toho vyrostou, se mi do látek jako hedvábí investovat nechce, tak max ještě bavlněný satén.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ADELA_INA: na fleru sezenes např. něco ma i stoklasa v Praze.
    plst a stroj naprosto v pohodě.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    D_RIM: to je super!
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    ADELA_INA: v Brne je tovarna a vim, ze sestrenka tam vysekavane tvary z plsti shanela. mrkni sem: http://eshop.tovarna-plsti.cz/vyrobky/dekorace-nejen-pro-deti/
    ADELA_INA
    ADELA_INA --- ---
    zkoušel jste tu někdo quiet book... nevíte dají se někde sehnat už hotová plstěná zvířátka? - či jiné motivy z plsti... dost by mi to urychlilo práci... a zkušenosti s plstí na stroji, máte tu někdo?
    D_RIM
    D_RIM --- ---
    ja si zase dovolim neco ze sve zahradky... bylo mi lito vyhodit ma starsi trika, ktera uz jsem nenosila, tak jsem na nich alespon odzkousela strihy ;o)

2x recykl_leginy

recykl_pyzamko

HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    MEDOULKA: no... kdyz mi treba i pres naspendleni utece vrstva k sesiti, tak to nasere, ale stane se... ale kdyz prisiju dvakrat (!!!) lem rubem na lic... tak mi to dalo fakt docela zabrat... ale tak nejak jsem to jakztakz zachranila, i kdyz o vsem vim... ale slecince dost slusi... podobne budu sit dceri, tak uz ted se bojim :D, ale ta to taky neresi... dik...
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    HABRENKA: nebud na sebe oskliva, sbirani zkusenosti je sice obcas k vzteku, ale za par let se pochychtnes:) me se moc libi, je to totitz HAND MADE:)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    HABRENKA: ale ta tunicka je bozi! ja bych byla spokojenou matkou male majitelky, kdyby ma dcera toto mela dostat!
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    tak tak jako tohle jsem snad jeste nic neposrala... nemuset to dnes odevzdat a nemit pocit, ze nemuzu vyhodit latku, protoze nemam dost na nahradu a nebyla zadarmo... hodim to do kose asi tricetkrat... na prvni pohled to nevypada, ale lem u krku presivany, pasek pod prsama? strihany, protoze jsem KRAVA a to sama jsem udelala pro zmenu i s dolnim lemem (proste jsem ho nasila opacne...), vypadlo mi naraseni na dvou mistech, jedne rukav ma trochu sirsi lem nez druhy a vubec.. jsem nasrana... ale snad to projde a u siti druheho modelu pro svoje dite uz neudelam tolik kiksu. znacka "nikdy uz nesij s detma pod nohama, ty blba blba ambiciozni kravo!!!"
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    HABRENKA: nic se neděje, já bych to stejně neřešila teď hned (ale fajn o nich vědět)

mimochodem - ono to teda není tak docela pro děti jako spíš pro rodiče, ale došila jsem dnes onbag a je to supr vychytávka. Inspirovala jsem se tady http://backontrees.blogspot.cz/2015/04/onbag-genialni-batohotaska.html
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    HABRENKA: tak bohuzel, uz expedovali... ale maji uchazejici postovne i ceny...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SKLIBA: http://www.engross.cz/ ted jsem tam objednavala, pokud to jeste neposlali, muzu rozsirit objednavku za jedno postovny...
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    HABRENKA: hele, prosím tě, kde kupuješ ty reflexní výseky? Takový hezký výběr jsem v kamenných obchodech neviděla
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ZARZAROSA: ja naplet nechtela, chyta to vodu strasne... do zimnich pak mozna vsiju dovnitr kousek vys, aby nefoukalo a zaroven aby nesaklo... tady jsem chtela puvodne gumicku, ale jak jsem si prekombinovala strih (proc nemuzu usit obycejny????), tak by to nebylo hezky... ale tunel to ma pristupny, kdyby bylo potreba :-), tak snad ji do skolky vydrzej...
    FKA82
    FKA82 --- ---
    HABRENKA: Na jedny jsem dala dolu úplet a druhé jsem jen olemovala lemovací gumičkou.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    HABRENKA: ja nechavam delsi, takhle zakoncene, jak to mas. ale mam uzke, takze to stejne pres botu nepada. ID Tuleni dává dolu náplet, je to moc hezký a prý praktický.
    A za sebe musim říct, že se stejně gatě ošoupaly a "okoukaly" a když holky poporostly, byla jsem ráda, že jim můžu ušít nový ;) úchylka. a teď budu muset jít někam koupit ten letní softshell, když jsou ty bouřky.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    tak jsem je proste zalozila a nechala jsem tam dirku na pripadne vlozeni gumicky... jeden fail jsem udelala, ale to je holt to moje (ne)mereni a pak se divim, ze pul cm staci :D... (jen jsem prosila jedno bocni poutko, neb je niz, nez na druhe strane... co uz...)
    a muzeme na "dovolenou"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam