• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    Ráda bych,aby tento klub byl především o sdílení našich výtvorů, střihů a nápadů. A vůbec nevadí, že budou třeba jednoduché, hokus pokus - každý nějak začíná:) Také je zde prostor na různé dotazy ohledně šití, od začátečníků po pokročilé.

NAKUPUJTE U NAŠICH TVOŘILEK!
    Plenky, svrchňáky, rychloprdky, vkládačky apod. http://www.petitlulu.cz Kontakt id Hc_
    Originální pohodlná móda pro děti, rodiče i nerodiče. Šijeme i na zakázku! http://www.facebook.com/pages/Alter-Native-Shop/217701884985387 Kontakt ID Tuleni
    rozbalit záhlaví
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KAIRRA: tak tohle jsem ulovila na jare, po peti eurech za metr, jsou to kusy rovnou uz nastrihane po metru... upletu tedy nespocet, za ceny jako u nas, neco levnejsi. krasne lny, tam jsem hodne vahala a za libovou cenu. a pro patchworkare teda uz uplnej ulet, ale to mne nastesti miji, stejne tak galanterie (pradlove pruzenky a pod...)

KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    HABRENKA: jj přesně na úplety si pomýšlím, tady je to buď hnusný nebo megadrahý a už i veselajehlicka.cz doprodala lillestoff (a i ten byl hrozně drahej, ale aspoň fairtrade)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    KAIRRA: ceny stejne, lepsi i vyssi, chce to trochu aspon tusit, kolik tu stoji to, co se ti libi... vyber nesrovnatelny (vetsi...). ja tam na jare poridila po peti eurech za metr uplety na leginy a super...
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    HABRENKA: jaké jsou tam ceny? Stejné a lepší výběr nebo i výhodnější?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    milé dámy, minule jsem tu dostala vynadáno, že by někdo jel a nemůže, tak jen hlásím, že 31.10.(sobota) jsou opět trhy s látkami v drážďanech a silně váhám, zda tam nezajet, což by znamenalo zatím volná místa v autě (z Prahy či po trase... tak kdyby náhodou, možnost je to reálná...
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TAPINA: letos ma doma zimni kabatek... jako by nestacilo, ze jeji otec uz roky casto vypada jako terorista :-D, chudak dite... ale jinak teda kukla sedi lepe, nez lonsky prvni model, takze po tehle strance, krom toho, ze vepredu mi sesiti ujelo, jsem spokojena :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HABRENKA: Ale tak když k tomu bude mít sportovní bundu a ne dlouhej kabát, tak by to mohlo jít :o)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TAPINA: ona je z ni nadsena... docela prekerka :-D
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    HABRENKA: Ano, vypadá :D Když jsem tu fotku viděla v náhledu v nejnovějších příspěvcích, tak si říkám "ježiš kde zas probíraj imigranty" :D
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    nase dcerunka si porucila kuklu v odstinech modre (!), takze jsem po mesicich nakopla stroj a nevim nevim... vypada v tom pomerne... imigrovane :-D
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    dcérenka si dnes poručila tašku :-P je trochu šejdrem, ale vejde se do ní fůůůůra kostiček

DALEEN
    DALEEN --- ---
    ANNNA: Vím, že se ptáš na něco jiného. Ale fakt dobrou zkušenost mám se softshelovým oblečením značky Fantom.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    SKLIBA: Já jsem dost levá a softshell je dost drahej :-) Pokus a omyl si nechám na recy-materiály. A vzhledem k časovým možnostem asi na důchod.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    ANNNA: Kdo by usil neporadim, ale skvelou zkusenost mam s detskym oblecenim Fantom.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    jo... princeznové šatičky mě taky budou letos čekat... ánto madam chce bejt "cezna"...
    DALEEN:
    TRISSIE:
    to přijde na taft a použití, já bych si ho představit dovedla

ANNNA: na metodě pokus omyl není nic špatného :-D
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Snad neurazím otázkou...

Vyhodnotila jsem, že nástup do lesní školky si žádá softshellky a že jsem příliš levá, abych se do toho pouštěla metodou pokus-omyl. Mohla bych poprosit o nějaký osvědčený typ, na koho se obrátit? Díky moc!

Kdyžtak pošta...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    TRISSIE: Šla bych do kombinace satén a organza, případně šifon. Taft mi na malou princeznu přijde moc hutný, těžký, takový "starý".
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    D_RIM: mas hezka tricka ;) nevim nevim, jestli bych taková přenechala potomkovi...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    chjo... jsem zhnusena nabídkou princeznovských šatů v obchodě (při pohledu na ty polyesterové podšívkoviny se mi kroutí i prsty u nohou, navíc bych tomu dala tak deset minut, než se to rozerve, což za ty ceny je trochu smutné) a zdá se, že nezbyde než vytáhnout šicí stroj.

Líbí se mi tenhle střih:
    ,

ovšem váhám nad tím, jaká kombinace látek by byla nejlepší? Satén nebo taft? a nahoru asi organza?

Vzhledem k očekávanému způsobu užití a vzhledem k tomu, že do roka z toho vyrostou, se mi do látek jako hedvábí investovat nechce, tak max ještě bavlněný satén.
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    ADELA_INA: na fleru sezenes např. něco ma i stoklasa v Praze.
    plst a stroj naprosto v pohodě.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    D_RIM: to je super!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam