• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MORPED: poslední týden vařím jen ty nejjednodušší jídla a spím ještě míň, než obvykle :-)
    MORPED
    MORPED --- ---
    TRISSIE: toz borka...a rekni mi,kde beres jeste na totok cas???
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    už pomalu finišuju! Ještě našít zipy a udělat délku sukní - dole je barevná tylová spodnička, tak chci, aby tak 10 čísel koukalo.
    A klobouky. Ale ty už jsou taky skoro hotové, jen sesadit a sešít.

LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TULENI: u nas je uz 8+, ale nepredpokladam, ze by se letos podarilo pac jsou jine vydaje.

Nejsem si ale moc jista, jak bude sit stroj na baterky ( jestli bude mit dostatecnou silu)
    TULENI
    TULENI --- ---
    LADY_MYSKA: a pro jak stary dite to chces? ty my je teprve sest....a teda moje stroje jsou moje nejoblibenejsi hracky :)))
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TULENI: tohle mi prijde jako hracka.
    Ja dite chci primo naucit, ze sici stroj NENI hracka. U toho Janome je nejaka specialni patka, aby se diteti nedostali prsty pod jehlu ( mozna ze se ani patka nezvedne tak vysoko).
    TULENI
    TULENI --- ---
    tohle je o neco levnejsi a mozna i lepsi varianta s tim chranenim prstiku u jehly...kdyby si moje mama kdysi neprosila prst asi by me to nenapadlo resit...:)
    Klein Šicí stroj | Hry na profese | Maxíkovy hračky
    http://www.maxikovy-hracky.cz/katalog/hry-na-profese/klein-sici-stroj
    TULENI
    TULENI --- ---
    LADY_MYSKA: aj aj aj!! ten je bozi a navic stejna znacka co mam i ja...ach...doufam ze si to o tom stroji napise i do dopisu jeziskovi :) a pak ji akorat budu muset u sebe v mikrodilnicce udelat nejaky prostor :)
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    neeee:)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    tenhle vypada krasne
    Dětský šicí stroj | Sběratelský antikvariát Smetana Brno
    http://www.s-antikvariat.cz/stare-hracky/hracky/22891-detsky-sici-stroj-20738.html
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    TULENI: pro dite mam vybrany tenhle sici stroj
    JANOME SEW MINI šicí stroj pro děti | Multifunkční šicí stroje
    http://www.sicistroje-shop.cz/janome-sew-mini-sijaci-stroj-pre-deti
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TULENI: Já jako malá měla šicí stroj, co opravdu sešíval. To ti teď asi moc s nákupem nepomůže, ale existuje to :-)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    btw kdyby nahodou, tak tady je to vzdycky hodne rychle pryc, ale postovne za hubicku a ... ted to tam nasypali
    VŠE ZA 55,-Kč/m | Unuodesign, Prodej látek pro děti
    http://www.unuodesign.cz/unuodesign/eshop/21-1-VSE-ZA-55-Kc-m
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TRISSIE: jj. pletení a háčkování je v pohodě, právě proto že se dá vytáhnout na deset minut, to u šití moc nejde. Jenže já u pletení začínala a co jsem objevila šití, tak mi to připadá ukrutně zdlouhavý, než něco reálně vznikne (což je samozřejmě iluze, protože někdy než se dostanu k šití, tak bych měla upleteno...). A taky je tam horší poměr náklady/výsledek, což taky bohužel hraje roli
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MORPED, HABRENKA, KAIRRA, TULENI: ale je to svým způsobem uklidňující, vědět, že je to všude stejné - a že i když je to všude stejné, tak to jde! :-)

já vcelku s překvapením zjistila, že s dětmi se dá plést. Jako jo, občas mi vytáhnou půl jehlice (fakt si musím už pořídit nějaké zarážky!), ale jinak mám nahozené no-brainer šaty (lícový žerzej na kruhových jehlicích, dírkovaný vzor se opakuje v každé 2. a 4. řadě a v každé sedmé se ubírá - netřeba mít po ruce návod) a vytáhnu to klidně i ve chvíli, kdy já už mám večeři dojedenou a děti ještě dojídají (což je klidně dalších deset minut, kdy je ale někdo musí hlídat, protože jinak to dopadne tragicky). Před rokem jsem tvrdila, že to by s našimi dětmi nikdy nešlo, ale už to jde!
    TULENI
    TULENI --- ---
    HABRENKA: u nas na jidelnim stole (nastesti mame fakt obrovskej) a jedne zidli jsou uz asi tyden a pul roztahany moje latky....:) teda prubezne se ruzne menej podle toho jaky delam zakazky....ale taky me to stve...sici koutek jsem si vydupala aspon se zavesem..tje dobry....soupaci dvere mi neprosly...ty by byly jeste o nekolik levlu lepsi.
    ale siti s detma nejak jit muselo vzdycky...v nejhorsich obdobich holt v noci a kdyz spali nebo byli u babicky...ted uz pohoda, ja jsou tri, casto kdyz potrebuju fakt delat a jsou doma tak se zabavi sami....no a svete div se, Ericka si preje k vanocum sici stroj :))))) musim vyzkoumat jestli existuje nejakej co nebude jen hracka ale bude fakt sesivat...to by bylo terno :) a ten nejmensi obcas sije se mnou kdyz je nejhur :) fotku mam ale jen s Macou nekdy predloni touhle dobou..
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: blbe... obcas se podari, ze mi treba "pomaha" (ale to jde jen u neceho), jinak kdyz spi/maji zajimavou pohadku. strihy jedine vecer, ale celkove cim dal mene, nemam sve misto zatim a to sibani se vsim mne nebavi, takze jsem lina a hniju. to jsi asi nechtela slyset :-)
    MORPED
    MORPED --- ---
    TRISSIE: to by me taky zajimalo!resim stejny problem.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KAIRRA: já mám pracovnu taky, ale tam se reálně pracuje (aka vydělává, takže tam mám rozložený počítač, šanony a papíry do práce). Ale sním o tom, že bychom přestavěli pokoj pro hosty a já si tam udělala šicí kout!
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TRISSIE: hraběcí odpověď - mám pracovnu. Takže tam se válí cca pět rozdělaných věcí klidně půl roku, zavřu (v horším zamknu) a je to. Ale teď toho taky moc nenašiju, šlo to s věčně spícím miminkem, teď ten čas musím využívat jinak, takže spíš když něco konkrétního fakt chci - jeden večer nachystat střih, druhej večer nastříhat a spol, další večery šít, vždycky je to tak hodina a půl :( navíc jsem pořád greenhorn, takže mi všechno trvá a všechno vymejšlím pokaždý znova..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam