• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    Ráda bych,aby tento klub byl především o sdílení našich výtvorů, střihů a nápadů. A vůbec nevadí, že budou třeba jednoduché, hokus pokus - každý nějak začíná:) Také je zde prostor na různé dotazy ohledně šití, od začátečníků po pokročilé.

NAKUPUJTE U NAŠICH TVOŘILEK!
    Plenky, svrchňáky, rychloprdky, vkládačky apod. http://www.petitlulu.cz Kontakt id Hc_
    Originální pohodlná móda pro děti, rodiče i nerodiče. Šijeme i na zakázku! http://www.facebook.com/pages/Alter-Native-Shop/217701884985387 Kontakt ID Tuleni
    rozbalit záhlaví
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    KAIRRA: OT: četla jsem eshop Dumlátek (jakože dumlátka něco jako dudlíky a říkala jsem si, proboha, co je to zas za hrozný název eshopu) :)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    kopíruju i sem:

zdravím! Nechtěl by někdo odkoupit poukaz do eshopu Dumlatek.cz na 1000,- (s nějakou slevou, nabídněte)
    Momentálně šiju hlavně z úpletů a tam jsou zaměřeni spíš na plátna. Pozor platí už jen měsíc, ale kód můžu poslat i mailem :) poukaz je včetně poštovného, tak mimopražští by to třeba uvítali :)
    MORPED
    MORPED --- ---
    TRISSIE: ja bych rekla,ze moc pekne...az neco takoveho splacam,tak dam vedet...mozna pristi zivot!:-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MORPED: no, takhle pod kontrolou jsem to neměla ani v době, kdy jsem děti neměla žádný :-)

ale abych jen nekrafala, tak jeden finální kostým od nás (bohužel, modelky dnes nespolupracovaly, takže tohle je nejlepší fotka, co mám)

MORPED
    MORPED --- ---
    TRISSIE: hele ona nema tri decka a nejspis je doma,takze ma spoustu casu...takze klid jo!!!Ja dneska chtela usit toaletni tasticku,zkoncila v kosi,nemela jsme chut to ani parat.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MORPED: tak z té mě chytá depka - dokonalé fotky, dokonale uklizeno, dokonale připravená oslava se vším všudy... téhle úrovně domácí bohyně bych strašně ráda dosáhla, ale nemám na to! ale asi si ji taky zařadím na sledované, mám tyhle hobby blogy a hobby diskuse jako povzbuzení pro cokoli, čemu se v tu chvíli věnuju.
    MORPED
    MORPED --- ---
    TRISSIE: dik,kouknu,treba bude nekdy cas sit te moji cacorce. Ja rada sleduju tento http://www.posiegetscozy.com/
    MORPED
    MORPED --- ---
    TRISSIE: ty karovane jsou moc hezke!
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: betka mela cerveno-bile pruhovane a mely na zadech par patentku a nebylo to tak blby ;-), bez spodnicky, tusim ze to byla jakoby nepocesana teplakovina bavlnena a bylo to super... (ale my holt nejsme moc na tu velkou slavu, ale v pripade zajmu nafotim)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HABRENKA: ještě pořád mě může zachránit, jestli najdu něco echt vánočního v obchodech, ale zatím bída bída děs běs.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: :-D dobre ti tak... aspon ze sebe budes mit radost, az si donadavas ;-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HABRENKA: už je to hotové, ve skutečnosti mi ty dvoje šaty zabraly na to našití zipů ani ne hodinu i s páráním (když jsem si přichytla tu spodničku) a ručním zašíváním ohnutých tkanic... jen je ten zip vzadu trochu vidět, kde by neměl.

ale zas, jako, horší než tohle už bude fakt máloco, takže to byla taková terapie na fobii :-) i když, samozřejmě, co mám vybrané jako střih na vánoční šaty pro holky?

ale bojuju, ještě nemám koupenou látku, takže možná příčetnost zvítězí. Taky se mi strašně líbí tyhle:

a ty jsou poněkud příčetnější, i když zase k těm nemám střih a musela bych ho někde sehnat nebo upravit.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: jsi blba masochistka... nemuzes tam dat suchac nebo druky? ja vim, neni to "ono", ale... deti...! a tvoje nervy..
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    může mi někdo vysvětlit, proč, když vím, že mám panickou hrůzu z našívání zipů, si jako první projekt se zipem po deseti letech vyberu šaty s vsazenou nezipovanou spodničkou, u nichž je navíc živůtek jiné barvy než sukně (takže se zip všívá nadvakrát?)

jsem já blbá nebo masochista?

a to už vůbec nemluvím o tom, že až u druhého zipu druhé barvy nitě jsem konečně přišla na to, jak se má správně používat zipová patka... je to strašlivé, ale děti mi mezitím ukradli špulku oranžové nitě a celou ji vymotali, tak to nemůžu opravit, ani kdybych měla morál to udělat, což stejně nemám...
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SKLIBA: Já musím z každé příze se kterou pracuju uháčkovat kousek stejným vzorem, a dát ho dítěti nahraní s jeho oblíbeným zeleným háčkem velikosti 9 :)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    TRISSIE: Anežka zvládla i kruhové. Já teď pletu fikaně v zastoupení, koupila jsem vlnu a dala jí babičce :-P (a mě čeká uháčkovat ještě šálu, co si slečinka vyprosila)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    a vůbec, tohle je k vzteku, zrovna jsem došila pro dceru motýlové pyžamo a nemůžu se pochlubit, protože mi foťák odpochodoval do křemíkového nebe
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SKLIBA: zkus plést na kruhových, hůř se vytahují :-) a dá se na nich plést i nekruhový kus.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    TRISSIE: šiju po nocích a nabírám další a další hodiny spánkového deficitu... nebo přes den, když malej spí za cenu toho, že ostatní prácezůstane ležet... rozešité věci putují sem a tam, ostré věci do výšky mimo dosah sotvachodce, starší naštěstí už ví, že mi do toho nemá sahat... ale aspoň na stroje mám extra stoleček. malej a viklavej, ale lepší než drátem do oka
    TRISSIE: háčkování je bezpečnější, po několikátém vytažení jehlice z práce jsem nad tím zlomila hůl :-D
    MEDOULKA
    MEDOULKA --- ---
    HABRENKA: do konce rijna sem radsi nebudu chodit, pro jistotu!:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam