• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tak teda náš finiš... mám teď fakt hodně šicí náladu, začala jsem stříhat včera po obědě a v deslet večer bylo hotovo (k večeři byly rohlíky... ale plánovaně, to je u nás každou sobotu :-)

na základě Pavlova přání mají kalhoty fakt hodně kapsiček - sedlové boční, patkové na nohavicích a jedna nakládaná na zadku (je rovnoběžná se středovým švem, což na těch kostkách vypadá trochu divně, ale co už).

po ódě na šikmé proužky s pončama tohle byla óda na kapsičky, ale aspoň jsem se zas naučila nové techniky, že :-) (a taky jak (ne)pracovat s kostkovanou látkou :-)

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mám další finiš, ale už je mi to trochu trapný, nahoďte taky někdo něco (Inushka má bod, že přerušila moji winning streak :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Konečně (po dvou měsících nebo kolika) jsem se dostala k došití Malvíniných softshellových kalhot. Jsou to moje první kalhoty klasického střihu (se sedem) ever. Navíc s kapsami. Takže jsem na ně náležitě hrdá, přestože je na nich spousta chyb. Měla by následovat ještě bunda a druhé kalhoty na střídání, tak snad se dokopu dřív než za další dva měsíce.

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Další finiš! Teda... one down, two to go, že... mít tři děti má i svoje nevýhody :-)

povšimněte si prosím, jaká je to óda na šikmé proužky - 3,5 metru pro velikost 98/104 a 3,75 metru pro velikost 110/116. Nebýt dneska všude zavřeno, tak už jedu pro zakladač!

ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    TRISSIE: ten střih je parádní, mně se teda moc líbí.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    prosím kam pro károvaný flanel nebo tenkou vlnu? flextex teď velmi zklamal, lžou o složení a navíc vzory takové moc strojové... potřebuju spíš skotské káro, dítě jede na tábor á la Kelti :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    další finiš! Ne teda během posledního týdne (zas takovej expert nejsem) - začala jsem na nich pracovat někdy v dubnu, ale protože jsem po došití prvních zjistila, že jsem někam zašantročila knoflíčky, tak jsem se rovnou pustila do druhých stejných pro druhou holčičku. Mezitím jsem našla i knoflíčky, takže zítra bude další finiš, ale bez fotky, protože by na ní byla stejná holčička ve stejných šatech a nikdo by mi nevěřil, že to je ta druhá :-)

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DAGLU: to by byl býval daleko rozumnější nápad, ale zas tak si nevěřím, takže jsem prolistovala archiv Burdy (krom dospělých pravidelně kupuju i dětské) a ušila tohle:
    http://www.burdastyle.de/burda-style/kinder/sommerkleid-maedchen-kleider_pid_765_5867.html (protože že jo, když má člověk strašně málo času, tak je nejlepší si vybrat střih, který oplývá detaily jako rukávové rozparky s knoflíčky - no místo knoflíčků jsem tam v okamžiku, kdy se už syn v přízemí obouval, rychle našila spoň gumičky, aby ty rozparky držely u sebe a šlo to sundávat :-)

ale vykopírovaný střih si nechám, není to úplně špatné, kdyby to bylo ze splývavějšího materiálu, tak to bude hezoučká halenka.
    Akorát teď, jak koukám do anotace, tak jsou v burdě pěkní šmejdi, protože očividně do dětských speciálů recyklují střihy z normální burdy - u tohohle mají uvedeno 5/2011 a já to mám ze speciálu 2012.
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    TRISSIE: krásný a byl střih, nebo jsi to střihla od oka, podle trika?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    magor jsem, nefalšovanej magor!
    Rytířská košile v pirátském stylingu (včera měli ve školce noční výlet na hrad v kostýmech) - k šití jsem se dostala (po dvou týdnech šíleného zápřahu v práci) včera v poledne a v šest měly děti být ve školce, navečeřené, vykoupané a okostýmované.
    No, aspoň jsem si vyzkoušela, jak se šije bez zbytečného stehování a preciznosti, a že to taky jde :-) (ale na oblečení "na normální nošení" to asi stejně nebudu praktikovat).

ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    SIHAJA: rozkošné! oboje, kluk i gatě
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    ZARZAROSA: až budu předávat, tak vyfotím na modelovy a postnu.
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    SIHAJA: ty jsou super! neukázala bys na fotce, jak to vypadá oblečené? mám teď hezkou látku na kluka a přemýšlím, co zvolit za střih... ale je to trochu řízek, tak mu ty volnější věci zas tak nesluší...
    SIHAJA
    SIHAJA --- ---
    piratske kalhoty

MORPED
    MORPED --- ---
    MORPED: se divam,ze mam zatapny fotak.....no nic,omluvte kvalitu!
    MORPED
    MORPED --- ---
    ZARZAROSA: diky za ten strih,sedi to paradne
    MORPED
    MORPED --- ---
    TULENI
    TULENI --- ---
    teda, uz jsou oboje prodany, ale tentokrat to bylo hodne tezky ji je nenechat :)*

CHANA
    CHANA --- ---
    Prosím, poraďte mi nějaký jednoduchý střih na družičkovské šaty vel. 110 a 128, který vyrobím jako začátečník (bez overlocku) z hedvábí. Ta látka vypadá jako šantung, ale spíš tipuji:
    http://www.edelweisspatterns.com/...wp-content/uploads/2011/11/silk-dupioni-versus-silk-shantung.jpg
    Děkuji, svatba se blíží a stále se mi nedaří vygooglit něco použitelného.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam