• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    Ráda bych,aby tento klub byl především o sdílení našich výtvorů, střihů a nápadů. A vůbec nevadí, že budou třeba jednoduché, hokus pokus - každý nějak začíná:) Také je zde prostor na různé dotazy ohledně šití, od začátečníků po pokročilé.

NAKUPUJTE U NAŠICH TVOŘILEK!
    Plenky, svrchňáky, rychloprdky, vkládačky apod. http://www.petitlulu.cz Kontakt id Hc_
    Originální pohodlná móda pro děti, rodiče i nerodiče. Šijeme i na zakázku! http://www.facebook.com/pages/Alter-Native-Shop/217701884985387 Kontakt ID Tuleni
    rozbalit záhlaví
    MORPED
    MORPED --- ---
    TRISSIE: Beztak si hrdinka!At je svatba skvela!
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    volán říkáte? Jen obentlovat tu mizernou zvlněnou věc mi trvalo mi deset minut, stroj na nejvyšší rychlost a pedál sešlápnutý až k podlaze, jako když v kopci ve favoritu předjíždíte kamion!
    ale už je vsazený... one down, one to go! Na to, že svatba je v pátek a já se zítra ke stroji nedostanu ani na minutu... ale ty druhé šaty jsou sesazené, jen našít zip a ušít volán, tak snad je nebudu v pátek nad ránem sušit fénem (přeprat je bude nutnost).

mimochodem, drobná rada: když se při špendlení sněhobílých šatů píchnete blbě do prstu, fakt si dojděte pro náplast! :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TRISSIE: A bude pod nimi i ta spodnička? Jestli jo, dala bych i volán. Jestli ne, nechala bych je takhle hladké.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    KAIRRA: Taky mi to k těm rukávkům přijde takové pěkné, ukončené..nebo nevím, jak to říct....

A šila jsem sukni ze zbytků po kostýmu...a říkala jsem si, jaká je to škoda, že tam musím narvat volán neb by jinak byla krátká....a jen jsem žasla, jak jí ten volán nakonec pomohl....a celkově tu sukni vylepšil...fakt jsem to nečekala....přišlo mi to bez toho super.... :-)
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    TRISSIE: já bych ho tam dala, že bude hezky doplňovat ty rukávky :)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: za mne je tam zbytecny
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    nyx poll needed - šiju družičkovské šaty, střih je tento (prostřední šaty)

správně má být dole volán.

Momentálně mám ušité šaty jako takové, zkoušela jsem je na Terezce a nevím, jestli tam ten volán vůbec dávat nebo ne? Co myslíte?

HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    D_RIM: je to produktservis (http://www.produktservis.cz/katalog/upletove-materialy/oboulicni-uplet-potisteny), preprodava to mimo jine treba unuodesign.cz jako "wendy" uplety, tohle tam stopro meli, ale meni se to, jeste mam smetanovy podklad, preprodavaji to take ruzne skupiny na fb a mmb pocitam, daji se tam asi sehnat i neaktualni vzory (ale sloni jsou ted :- ). Je to tedy 100% ba oboulic, trochu to zmolkuje, ale sije se z toho dobre, na deti idealni.
    D_RIM
    D_RIM --- ---
    HABRENKA: krasna latka se sloniky, muzu se zeptat odkud?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ja nejak nemam kdy sit, navic mam rozbity normalni stroj (aniz bych na nej ja sahla :-D ).
    ale dneska jsem se hecla a usila darek kamradcine dcerce (kazdy rok ji siju neco k narozeninam...) a svezla na tom konecne i miminakovi neco. jak jsem tomu "bez strihu" bez sedu neverila, tak sedi krasne a mam radost (pritom je to tak primitivni blbost, nevim, proc jsem to nezkousela driv...)
    kamaradcine dcerce triko, nasi miminove kratasky na ted...

MORPED
    MORPED --- ---
    TRISSIE: ja ted moc detem nesiju,maji hader az az,ale usila jsem z meho stareho tricka,ktere jsem potiskla, Amalce satek

DAGLU
    DAGLU --- ---
    Pridavam bocni kapsy, jinak do gumy, kalhoty na volny cas, pohodlí je základ.

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tak teda náš finiš... mám teď fakt hodně šicí náladu, začala jsem stříhat včera po obědě a v deslet večer bylo hotovo (k večeři byly rohlíky... ale plánovaně, to je u nás každou sobotu :-)

na základě Pavlova přání mají kalhoty fakt hodně kapsiček - sedlové boční, patkové na nohavicích a jedna nakládaná na zadku (je rovnoběžná se středovým švem, což na těch kostkách vypadá trochu divně, ale co už).

po ódě na šikmé proužky s pončama tohle byla óda na kapsičky, ale aspoň jsem se zas naučila nové techniky, že :-) (a taky jak (ne)pracovat s kostkovanou látkou :-)

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    mám další finiš, ale už je mi to trochu trapný, nahoďte taky někdo něco (Inushka má bod, že přerušila moji winning streak :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Konečně (po dvou měsících nebo kolika) jsem se dostala k došití Malvíniných softshellových kalhot. Jsou to moje první kalhoty klasického střihu (se sedem) ever. Navíc s kapsami. Takže jsem na ně náležitě hrdá, přestože je na nich spousta chyb. Měla by následovat ještě bunda a druhé kalhoty na střídání, tak snad se dokopu dřív než za další dva měsíce.

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Další finiš! Teda... one down, two to go, že... mít tři děti má i svoje nevýhody :-)

povšimněte si prosím, jaká je to óda na šikmé proužky - 3,5 metru pro velikost 98/104 a 3,75 metru pro velikost 110/116. Nebýt dneska všude zavřeno, tak už jedu pro zakladač!

ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    TRISSIE: ten střih je parádní, mně se teda moc líbí.
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    prosím kam pro károvaný flanel nebo tenkou vlnu? flextex teď velmi zklamal, lžou o složení a navíc vzory takové moc strojové... potřebuju spíš skotské káro, dítě jede na tábor á la Kelti :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    další finiš! Ne teda během posledního týdne (zas takovej expert nejsem) - začala jsem na nich pracovat někdy v dubnu, ale protože jsem po došití prvních zjistila, že jsem někam zašantročila knoflíčky, tak jsem se rovnou pustila do druhých stejných pro druhou holčičku. Mezitím jsem našla i knoflíčky, takže zítra bude další finiš, ale bez fotky, protože by na ní byla stejná holčička ve stejných šatech a nikdo by mi nevěřil, že to je ta druhá :-)

TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DAGLU: to by byl býval daleko rozumnější nápad, ale zas tak si nevěřím, takže jsem prolistovala archiv Burdy (krom dospělých pravidelně kupuju i dětské) a ušila tohle:
    http://www.burdastyle.de/burda-style/kinder/sommerkleid-maedchen-kleider_pid_765_5867.html (protože že jo, když má člověk strašně málo času, tak je nejlepší si vybrat střih, který oplývá detaily jako rukávové rozparky s knoflíčky - no místo knoflíčků jsem tam v okamžiku, kdy se už syn v přízemí obouval, rychle našila spoň gumičky, aby ty rozparky držely u sebe a šlo to sundávat :-)

ale vykopírovaný střih si nechám, není to úplně špatné, kdyby to bylo ze splývavějšího materiálu, tak to bude hezoučká halenka.
    Akorát teď, jak koukám do anotace, tak jsou v burdě pěkní šmejdi, protože očividně do dětských speciálů recyklují střihy z normální burdy - u tohohle mají uvedeno 5/2011 a já to mám ze speciálu 2012.
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    TRISSIE: krásný a byl střih, nebo jsi to střihla od oka, podle trika?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam