• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    KAIRRA
    KAIRRA --- ---
    zdravím! nepomohl by mi někdo v pátrání po téhle konkrétní látce? http://cdn.dumlatek.cz/53838-thickbox_default/popelin-s-tiskem.jpg (výrobce, název)
    google reverse search totálně selhal, tagy Indiánský a spol, taky.. kdyby někdo tušil :)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    SOLEI: nelituj a kup. Já už ji ze stroje skoro nesundávám. I když přidává na hlučnosti
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    TRISSIE: no jasně, pořádnou pánskou a k tomu čepičku s bambulí ;-) jako král Já První
    TULENI
    TULENI --- ---
    uz jsem sem dlouho nic nedala...tak kdyz se sejdou tri cacorky v satech odeme :)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    TRISSIE: už nějakou chvíli lituju, že jsem si kráčející pátku nekoupila​.

Díky za rady.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SOLEI: tak v tom případě úzkým entlem, experimentovat s nastavením šířky a délky stehu, a s napětím nitě... prý dost pomáhá i kráčející patka.

Jinak vedle někdo doporučoval tenhle článek: http://www.modnipeklo.cz/clanky/jak-si-usit-tricko/ - postup bez overlocku, nečetla jsem, ale mělo by to být dobré.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Mám Singer 4210, uplne jednoduchý stroj, z toho co máš ty na obrázku má číslo, 07, 08 , 10 a 11
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DAGLU: hlavně to šij z něčeho, co rychle schne, nasákavá bavlna v tomto případě není dobrá volba :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SOLEI: jaký máš stroj? Má nějaké elastické stehy?
    já mám sice overlock, ale kde potřebuju něco ušít na normálním stroji (jako našívání lemovacích proužků), používám steh číslo čtyři:

a pružné je to dost. A na lemy mě ségra naučila místo dvojjehly to nejdřív začistit (to teda na overlocku, ale šlo by i na normálním stroji), ohnout do rubu a přichytit širokým entlem :-)

klasické elastické stehy, co jsem měla na starém stroji, mi přišly strašně humpolácké...
    a jinak doporučuju pořídit jehlu na úplety.
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    Dneska jsem se nechala unest predstavou ušité knížky pro miminko. Nikdy jsem nic podobného nešila. Má tu někdo zkušenosti, rada čeho se vyvyrovat by se šikla. Mělo by to být pro kojence, výukovou až později. A ani nevím pohlaví miminka.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Jak se šije z pružných látek na obyčejném stroji? Pyzamko vlastní výroby by pídí chtěl. Mám tu žralokovou látku, moc se mu líbí a domáhá se.
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    TRISSIE: Taky jsem pod stromeček nadělila synovi pyžamo vlastní výroby, nejdříve se koukal nedůvěřivě, ale ted ho má furt, takže velká radost. Dcera dostala jen látku, s tím, že si pak řekne jak to chce ušít, dodneška ho nemá ušité :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    tak mladej dostal na vyzkoušení tričko od pyžama a nevím nevím, jestli se to někdy dožije pyžamovosti, neb ho odmítá vrátit zpátky (ještě z toho místy trčí nezapošité nitě) a běhá v něm po zahradě :-)
    no, já se úplně nedivím, je to fakt krásná klučičí látka :-)

NIENNA
    NIENNA --- ---
    TRISSIE: Tak ušij pyžamko a uvidíš, jestli to vezme jako kus za kus nebo jestli bude stále toužit po košili... :-)
    Kdyby o ni stál, tak bych mu ji ušila...
    Táta je pro něj obr vzor (a právem), a tím že ji má, tak věřím, že mladej po ní bude toužit o to víc, ale taky že si to ve školce ustojí... :-)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    TRISSIE: rozhodně :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MORPED: no rozhodně dostane pyžamo s pirátama, na to už tu mám látku, akorát jdu stříhat :-)

ale dobře, koupím mu i na košili :-)
    MORPED
    MORPED --- ---
    TRISSIE: usij...jinak by byl asi smutny,ze mu mamka nechce usit kosili,jako segram!
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: ano
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ušily byste šestiletému klukovi noční košili, když po ní touží?
    samozřejmě v klučičích barvách a v klučičím střihu, ne růžovou s mašličkama :-)
    teď jsem došila košile pro holky a syn se dožaduje taky... a výmluva, že kluci noční košile nenosí, jaksi padá na tom, že jeho otec ode mě jednu pánskou noční košili dostal před lety k výročí a velmi si ji na spaní oblíbil.

já bych s tím šitím neměla problém, ale aby si z něj pak třeba neutahovaly děti ve školce, kdyby to zmínil?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam