• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HC_Šijeme dětem
    ADD
    ADD --- ---
    SOLEI: Nemecky Tedy a Kik. :-)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ADD: Aliexpress?
    ADD
    ADD --- ---
    SOLEI: Čepice a rukavice kupuju po sezoně za deset centů kus/pár. :-D
    A právě proto, že se ztrácí, bych do nich vlastní práci neinvestovala. To dělám jen tam, kde se věc opravdu užije.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    ADD: a čepice, ty se ztrácí.
    PETUL_KA
    PETUL_KA --- ---
    PISISKVOR: vyplati se to, kdyz chces nejakej konkretni material, ja jsem sila zatim jen merinovy kukly a softshellovy teplaky s pruznym pasem a koupila jsem nakej prodysnejsi softshell. kukly na bazaru zas skoro nikdy nejsou v barve, velikosti a tloustce jakou zrovna potrebuju. pak mam uchylku na nakup obrazkovejch upletu, z kterejch chci nekdy usit detem tricka...
    ADD
    ADD --- ---
    PISISKVOR: Podle me se nevyplati sit nic - vsechno existuje na skale cen od superlevneho po extraznackove, vsechno jde sehnat mirne pouzite za cenu mnohem nizsi, nez te vyjde pouhy material. Sit detem ma smysl pro radost, abys mela treba sladene deti a sebe nebo usila si nejakou super vychytavku ze super materialu (co ja vim, treba spacacek ze stareho merinoveho svetru). Financne se na tom vydelat neda.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MORPED: šít bundu je hrozná práva, přiznám se, že já jsem repasovala sekacove dospelacke. Stydím se.
    MORPED
    MORPED --- ---
    PISISKVOR: na overall bych se vy...Ja sílu softshelove gate i bundu, to pořád vynde levněji,než to kupovat. Jeste siju male sukne,saty,...apod,ale jen proto,ze me to bavi!
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    PISISKVOR: mno a nebo přejdi na pyžama, při velikosti 24 m už je dítě dost velké, když mu bude zima tak si deku přitáhne a už neroste tak rychle takže ti chvíli vydrží a pokud začnete trénovat záchod tak je dvoudílné pyžamo lepší. A navíc se líp šíje, šít overal by se mi fakt nechtělo.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    SOLEI: no ja ty overaly doted kupovala v tesku, 3 kusy za asi 300,- , nebo tak nejak. jenze batoleci overaly tam konci na velikosti 18-24, a obecne ty vetsi, kdyz jsou levnejsi, nemaji to propinani dolu do nohy (takze dite je ve spanku neprebalitelne). ty propinaci jsem pak nasla za cenu nejmene 300,-/kus, coz mne prijde jako docela vrazda. mozna jsem spatne hledala, dala jsem tomu teda tak deset minut plus jedna navsteva obchodu, kouknu jeste. jako jasny, muzu koupit levnejsi nepropinaci overal a tu nohu rozparat a hodim tam dva tri druky, to me doposud nejak nenapadlo. premyslela jsem spis ve smeru toho siti.
    jinak jasny, chapu, diky.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    PISISKVOR: myslím že je to o tom do čeho se ti chce, overal na spaní nemusí stát tři stovky, dá se koupit mnohem levněji.
    Ani softshellovy overal nepotřebuješ. Ale pokud máš softshell za dobrou cenu tak můžeš ušít třeba několikerý kalhoty a koupit jenom bundu.....
    Finančně si moc nepomůžeš protože určitě budeš na síti vybírat tak aby se to to líbilo a skončíš v cenách vyšších než to rovnou koupit.
    Jestli ale máš doma látky pro případ že by bylo potřeba něco ušít tak se některé kousky vyplatí například ty kalhoty. Nebo lehkou letní deku/zavinovacku do kočárku. To jsem teď síla já, tak mne štvalo že mi deka s kočáru padá, že jsem včera ušila letní fusak z kusu flisu a plátna co jsem tu jen tak měla doma.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    dost mi vrta hlavou, zda nektere veci se vubec vyplati sit nebo je jednodussi to koupit (protoze to ve vysledku vyjde bud uplne stejne nebo pravdepodobne i levneji).
    pokud jsou tu matky, co to maji v oku (jakoze predpokladam ze jo:), prosim o vas nazor: resim takove prkotiny jako bavlneny spaci overal pro batole (druky od krku az po nohy, aby se dalo snadno prebalovat i v noci) nebo softshell. kombinezu.
    totiz zprvu me zarazilo, ze ty overaly ve vetsich velikostech (98/104) jsou dost drahe, okolo 350-450 za kus. chci koupit treba 4 a pyzamka za 1500, co vydrzi chvili, to jako zdarec zejo.
    zas ale pokud si vezmu, ze te latky na to stejne musim koupit vic, plus postovne nebo benzin, plus ten cas, co na tom musim stravit...prijde mne, ze bych za veskerou snahu byla "zaplacena" dost levne, ze to nema vyznam. usetreny cas ma pro me vetsi hodnotu nez par stovek (par jako par, ne treba litr a tak:)
    pletu se?
    (jinak jako ja nesiju a sit neumim, mam doma novej overlock od Lady, na kterej mne uspesne seda prach, a bohuzel se k tomu porad nemuzu dostat, tak hledam vetsi motivaci proc jo.)

pak treba ten softshell. overal, koukam treba z Lidlu za 369,- (kvalita nevim, cumim na eshop), jinak gugl namatkove kolem tisicovky, dvanactiset.
    napocitam-li ten Lidl, kde se to nejspis vyplati urcite (z Lidlu mam na decko vicero obleceni a zatim me nic vyrazne nezklamalo), tak existuje nejaka pravdepodobnost vetsi uspory, kdyz si takovej overal usiju sama, nez kdyz ho koupim za cenu okolo tisicovky?

za pripadnou odpoved dekuji, rada bych si ujasnila zda ma vyznam se timto smerem ubirat nebo si to rovnou muzu odskrknout.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Ahoj, nemáte někdo střih na obyčejný tričko s krátkým rukávem?
    Klasický, nic speciálního, velikost 86, 92? :) Už to googlim asi 30 minut a furt samý blbosti.
    VVENDY
    VVENDY --- ---
    SOLEI: treba Manduca prodava takovy jako nastavec. Takze asi ty kridla, jak pises, budou neco podobneho.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Jak postupovat, když budu chtít rozsirit nosítko na dítě? Mám Marsupi a chci si ho nechat jako pohotovostní nosítko, ale už není od kolene ke kolenu. Stačí prostě jen pridat z boku křídlo? Nebo je tam nějaká zrada?
    TULENI
    TULENI --- ---
    Pristi vikend latky v Drazdanech! Ja, jako uz tradicne, jedu - a mam jeste misto v aute kdyby se chtel nekdo pridat piste do posty :)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Já něco vyrobíme děkuji za tipy
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    SOLEI: nevim jestli ti to pomuze, ale ja rozstrihala pliny na ctvrtinovy ctverce a ty strkam malymu za vystrih. pliny o mensi gramazi jsem udelala dvojity, aby to vic salo
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SOLEI: Měla jsem origo slintáky (byly v akci zdarma k nosítku) a bylo to z takového jemného froté, 2 vrstvy. Klidně bych to ušila třeba ze starého ručníku. A bylo to na sucháč, aby to šlo snadno sundat a vyprat.
    ADD
    ADD --- ---
    SOLEI: Ja slintaky nikdy nepouzivala, tak nevim. Davala jsem slozeny satek pres cely vystrih. Jak si to predstavuju, dala bych flis a na to nejakou prirodni vrstvu. Merino/hedvabi/len podle toho, co konkretni dite nejlip snasi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam