• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARKYTKAKAKCE PRO DĚTI - Ať se doma nenudíme a také něco ušetříme


    Tipy pro rodiče s dětmi na různé společenské akce, divadélka, tipy co s dětmi aktuálně podniknout, zajímavé programy, výlety, tábory, ale i tipy na výhodné nákupy dětského zboží. Prostě vše co by se rodičům a dětem mohlo líbit a hodit.
    rozbalit záhlaví
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    JELLYBEAN: ale stejně je řeč o věcech z druhé ruky? ty sháním též ale jen jako 50% šatníku ( dnes tedy už jen přes facebook neb tam mám zase k dispozici fotogalerii )
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    VERONIKA22: jarní + letní burza a podzimní + zimní burza
    V kazdem meste se jich na podzim a na jare vyroji nekolik. Poradaji vetsinou Materska centra, ruzne kluby pro deti, Farní charity a tak. Prodava se jak sezonni obleceni, tak napr sezonni sportovni potreby. Muzes prodat svoje veci a muzes si i vyhodne nakoupit.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    TRISSIE: uf, jak sem ráda, že mám přehnaně aktivní matku v městečku u hranic a ta si moc ráda nechala tuhle akci zadat. jen mi teda hlásila, že bunda a čepice sou nekvalitní a tak je nevzala. na boty, kalhoty a rukavice se celkem těším - mně teď jedna burza díky viróze utekla a přece jen, flákat se tam se dvěma torpédama (4 a 2) není med ani pro zdravýho tvora :)
    VERONIKA22: třeba http://scontent-b-cdg.xx.fbcdn.net/...os-prn2/q77/s720x720/1374903_10151716795703981_681367031_n.jpg nebo http://www.ulita.cz/dospeli/akce/3500/0/1398
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    JELLYBEAN: já přiznávám, že peníze na tchibo nemám a kvalita z jiných obchodů mě neuspokojuje tak jako z Lidla. a co dělat když obchod není spotřební a tím pádem nepotravinového zboží mají jen 5-10ks od každého
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    JELLYBEAN: můžu se zeptat co znamená sézonní burzy? fakt nevím co si představit?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    TRISSIE: naštěstí u nás si každý bral jen 1-2ks. ale 3/4 parkoviště plného jsem ještě nikdy neviděla. a tím jak jsem tam byla mezi prvníma tak hlásím, že chlupaté dívčí boty vel. 27 vůůůůbec neměli.
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    TRISSIE: jasne, tak to uplne chapu.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JELLYBEAN: jenže spolehnout se na to, že tam bude to, co potřebuju, moc nejde, navíc tam dost těžko bude dostatečná zásoba, takže jsme zase u toho, že bych na takovou burzu musela vyrážet hned na začátek - no to už mám opravdu jednodušší prostě vyrazit se zárukou na sedmou ráno, kdy děti pohlídá manžel, o půl osmé být zpátky doma a mít klid.
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    TRISSIE: Ja jsem vetsinou sezonni veci na deti nakupovala na lokalnich burzach. Vetsinou jsou terminove presne jak clovek potrebuje a cenove uplna pohadka. Daji se na nich sehnat velmi kvalitni a neznicene obleceni za velmi priznive ceny.
    Na druhou stranu je ale pravda, ze obuv deti dědily po sobe, ale nikdy jsem ji nenakupovala po nekom cizim ani si nebrala napr. od kamaradek.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    JELLYBEAN: já bych si klidně připlatila, kdybych mohla nakoupit nějak civilizovaněji a přitom podobně dostupně - jenže s třema dětma a bydlištěm mimo Prahu prostě nemám čas ani možnost obrážet obchody a zjišťovat, kde by tak asi mohli mít věci typu zateplené nebo pogumované kalhoty (což je pro batolata oblečení dost klíčové a mimo akce v Lidlu a Tchibu se shání dost blbě).

    Ono stačilo, když jsem kvůli pobytu v nemocnici na jaře všechny tyhle akce prošvihla a pak měsíc sháněla lehkou bundu pro mladýho - obešla jsem x obchodů, o peníze už fakt nešlo, ale sehnat v květnu nepromokavou bundu ve velikosti 98 bylo prakticky nemožné. a ani v eshopech už skoro nic nebylo.
    JELLYBEAN
    JELLYBEAN --- ---
    holky, nic ve zlem, ale nepripadate si pri tech bojich v Lidlu jako duchodci, co se rvou v Kauflandu o mliko v akci?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    pravidelné hlášení z Lidlu Horoměřice: PEKLO!
    V 7:05 ráno (Kačenka na nákupu spolupracovala a abych náhodou nezaspala, vstávala pro jistotu už v 5:55) mi trvalo 5 minut, než jsem se dočkala místa na parkování! Vevnitř tradičně hlava na hlavě, ale zboží bylo dost.
    Ovšem buď má půlka matek doma paterčata, nebo s tím prachsprostě kšeftujou. Jinak si potřebu koupit 10 párů růžových rukavic a plný vozík zateplených kalhot moc vysvětlit neumím.
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    KRKA: chapu. nase deti nosi ted kozene kotnikovky. dcerce jsem dnes obula kotnikovky s koziskem, jen uz jsou po synovi, tak to v nich prezije do prvnich mraziku a pak nasadim ty zimni. synovi teplou fusekli :)
    kazdopadne i v detske specialce, v obuvi, kde nakupujeme pravidelne uz maji nejvetsi zasilku zimniho zbozi vybalenou a doplnovat budou uz jen po kusech..
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    ja bych také řekla, že už další zimní nebude. take mám za to, že byla loni jen jedna akce
    KRKA
    KRKA --- ---
    VERONIKA22: ok, diky :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KRKA: nene řekla bych, že nebude v kalendáři mám napsáno, že zimní věci byly jen v 09/2012 letos naštěstí i něco 10/2013.
    oni mají vše s předstihem a na poslední chvíli v chladném období už nic moc
    KRKA
    KRKA --- ---
    FILOMENA: no ja koupila v te predchozi akci ty jakoby podzimni/zimni a ty nosi ted uz rano treba, kdyz je zima, ale tyhle co ted budou mi prijdou vylozene zimni a hodne vysoky.. a ty bych mu ted jeste asi nedavala teda :-) a pres leto mu vyrostla noha o dve cisla, takze nerada kupuju boty dopredu
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    KRKA: a promin, abych odpovedela na dotaz...myslim, ze je tohle zimni obleceni v nabidce jen jednou. vloni jsem nakupovala vicero veci a nevybavuju si, ze by se ta akce opakovala..
    FILOMENA
    FILOMENA --- ---
    KRKA: za necely mesic tu mame Martina, loni padal snich i o neco drive. vcera po dvou hodinach na hristi (obe deti v podzimnich botech)...obe deti studene nohy po prichodu domu. myslim, ze neni na co cekat. nebo myslis, ze za mesic noha vyroste nejak markantne? jestli tem lidlovskym botam jde vyndat vnitrni stelka, tak je jednoduche dite na ni postavit a koupit takove, co maji 11mm nadmerek (tak je to dle doporuceni). ja koupila vcera starsakovi superfity s nadmerkem jeste o kousicek vetsim. a mam od toho klid.
    KRKA
    KRKA --- ---
    koukam, ze od zitra bude zase nalet matek na lidl :-)) nicmene mam dotaz (protoze jsem tam nikdy predtim nic na dite nekupovala), myslite, ze se do zimy jeste bude podobna akce opakovat? Nevite jak to bylo vloni? Zimni boty bych mu koupila, ale fakt nevim, jak mu vyroste noha ... a ted se mi jeste vylozene zimni boty kupovat nechce
    MARKYTKAK
    MARKYTKAK --- ---
    Živý Kaleidoskop
    so 19. 10. 2013 od 15:00 Praha 1 - Image Theatre, Pařížská 4
    Black Theatre IMAGE Prague | Představení pro DĚTI
    http://www.imagetheatre.cz/prodeti/

    byla jsem loni s detmi (1,5 a 3,5) a oboum se to moc libilo. A nám také :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam