• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARKYTKAKAKCE PRO DĚTI - Ať se doma nenudíme a také něco ušetříme

Tipy pro rodiče s dětmi na různé společenské akce, divadélka, tipy co s dětmi aktuálně podniknout, zajímavé programy, výlety, tábory, ale i tipy na výhodné nákupy dětského zboží. Prostě vše co by se rodičům a dětem mohlo líbit a hodit.
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    připojuju se k ALDEMIK s nadšenou recenzí na výstavu Zámecké imaginárium v Roztokách.
    Výstava končí 11. února, takže neváhejte!

Absolvovala jsem sama s hyperaktivním šestiletým, skoro pětiletými dvojčaty a miminem (pozor, s kočárkem se dovnitř nedostanete, chce to nosítko) a zvládli jsme to na výbornou - děti se perfektně zabavily, jak se na všechno může sahat a prakticky vše snese i ne-úplně něžné zacházení, tak jsem pro jednou neměla pocit, že bych se měla rozčtvrtit, abych mohla hlídat každé dítě zvlášť, aby něco neprovedlo.

Muzeum je hned vedle vlakového nádraží, autobusové zastávky a odstavného parkoviště, takže velmi dobře dopravně dostupné.
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    V Roztokách u Prahy aktuálně je (a ještě chvíli bude) výstava bratří Formanů Imaginárium. Je tam spousta objektů z nichž s většinou jde nějak pohybovat - různé dřevěné hejblata, milion hýblohledů, takových krabiček, do kterých se díváte a přitom točíte klikou a uvnitř jsou nějaké zpřevodované loutky a dělá to různé pohyby a scény... Je tam nástěnné námořnické pexeso, dáma, obrovská peřina, různé části kulis... je to narvané ve dvou výstavních síních a zahuštěné co to jde. Já tam byla se čtyřleťákem, co normálně běhá a je k nezastavení, tady se nemohl vynadívat (akorát jsem ho musela k hýblohledům často přizvedávat), a s ročním batoletem, co si tam prostě nějak lezlo a nemělo tam moc co zničit, což bylo super. Byli jsme dost rychlí, v podstatě jsme to proletěli, a bylo to tak na hodinku.
    Dá se navázat procházkou Tichým údolím na Suchdol nebo do Únětic nebo se jenom blomcnout v zámeckém parku.
    Výstavy & expozice & aktuality | Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy
    https://www.muzeum-roztoky.cz/aktu.php#1506002246
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Znám, a teď už můžu s klidným svědomím říct, ŘADU dětí po první třídě, které sice číst fakticky umí, ale dobrovolně to moc nedělají. Nápisy ignorují, tváří se, jako by jim nerozuměly, a skutečně číst začínají, až když mají obrovskou motivaci nebo na pokyn "čti". Jakkkoli to nechápu, musím s tím pracovat. A dovedu si představit, že právě na čtení by jejich nadšení konkrétní akcí mohlo ztroskovat :-(
    FIFI
    FIFI --- ---
    JAVESEU: muj syn nastoupil do prvni tridy v zari a pak v prosinci mu bylo 8 let. Mel odklad.
    Problem byl v zari te prvni tridy na krouzku sachu, jak neumel psat, neumel si zapisovat tahy.
    QUAACA
    QUAACA --- ---
    Muzeum technických hraček (Děkanský dvůr, Třebízského náměstí 273 24 Velvary)
    ne 15.10. - 10-17 hod
    Den železničních hraček u příležitosti 135. výročí železniční trati z Kralup nad Vltavou předměstí do Velvar oslaví otevření nové interaktivní expozice "ŽELEZNIČNÍ HRAČKY Z LET 1920–1960". Komentovanými prohlídkami Vás budou provázet autoři výstavy a sběratelé hraček v historických uniformách železničářů. Nejmenší návštěvníky jistě potěší naučné dopravní hry a oblíbené pohádky o mašinkách.
    Po celý den bude v provozu velké elektrifikované kolejiště o rozchodu kolejí „0“ (32 mm) s historickými plechovými vláčky, elektromagnetickými signály a návěstidly, budovami nádraží, osvětlenými nástupišti, železničními mosty, přejezdy, tunely a s mnoha dalšími stavbami. Návštěvníci si odnesou pamětní listy s výročním razítkem. Nebudou chybět ani horké párky, pivo a limonáda!
    Děti si zkusí spustit přejezd, návěstidlo, případně telefonovat, zvedat návěstní páky, točit elektromechanickým zabezpečovacím zařízením, orazit jízdenku atd.
    Dozvíte se mnoho zajímavostí o historii železniční dopravy od doby Rakousko-Uherska až po šedesátá léta 20. století. Výstavní prostory se proměnily v historické nádraží, v němž si návštěvníci bez rozdílu věku mohou hrát na železniční personál nebo cestující a připomenout si časy parostrojní železnice.
    Vstupné je dobrovolné.

https://www.facebook.com/...%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A[]%7D]%22%2C%22has_source%22%3Atrue%7D
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    JAVESEU: V pohodě, já jen fakt nevěděla, jak to myslíš. Dost možná kde taky o úroveň abstraktního myšlení, takže proto je to od osmi let - myslím, ze pro ty osmi až desetileté je to ideální, už tak nezapasi se čtením, ovládají klávesnici, ví, na co je prave tlačítko na myši a pak je to proste pro ne jednodušší a můžou si to víc užit a dostat z toho víc. Nicméně já to měla i pracovně a přišlo mi lepší tam vzít prvnaka než tam sedět jen tak a koukat
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    JAVESEU: stava se to malo, ale dite, ktere je narozene v zari - jedno zari mu je sest, ale jde az za rok, protoze zapis plati pro deti, kterym je sest do 31.8. Pak se treba z logopedickeho hlediska nebo jineho rozhodne o odkladu, takze dite nejde ani v sedmi. Do osmi let musi nastoupit prvni tridu ze zakona, tak asi takhle to bylo mysleno.
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    SINSEMILLA: Neber to prosím špatně, jen jsem chtěl poukázat na požadavky (min. 8 let), protože si nedovedu představit že někdo neumí v 8mi letech číst, když většina dětí už základní slova čte na konci MŠ. Nenapadlo mě že tam někdo půjde se 6ti letým programátorem ;)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    JAVESEU: tak my tam byli s čerstvým prvňákem a to čtení by to chtělo, ale dalo se to i tak. i tak si to užil. a nějak úplně nevím, na jakou vazbu mezi programováním a čtením narážíš, bohužel asi neznám tolik dětí do deseti let, abych si myslela, že se naučili číst díky/kvůli programování
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    SINSEMILLA: To by me zajimalo, ktere dite se vztahem k programovani v 8mi letech, neumi cist.. ;))
    NANNY
    NANNY --- ---
    Kdo ještě nebyl, tak doporučuji výstavu

Krištof Kintera: Nervous Trees | Galerie Rudolfinum
    http://www.galerierudolfinum.cz/cs/exhibition/kristof-kintera-nervous-trees
    je tam hromada polystyrenu dětem k dispozici, tak se tam fakt vyblbnou, navíc artpark taky dobrej!
    Moc jsme si tam užili i s dvouleťákem
    A je to zadarmo ,)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    Kdo to četli vedle, tak se omlouvám, ale zajímavá akce pro rodiče a děti se vztahem k programování. Městská knihovna v Praze (Ústřední knihovna na Mariánském náměstí) pořádá Codeweek pro děti od osmi let (měly by umět číst). Účast je zdarma a ještě jsou volná místa.

https://www.mlp.cz/cz/novinky/1839-codeweek-2017/?knihovna=&knihovna=0
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HUJERKA: díky, vrátné snad přežijem, chci tam s dvouletou dcerou, tak to zní dobře.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    ANNAWA: Jo jo, fajn, určitě zase půjdeme. Byl to celkem hukot tehdy s rok a půl starým synem, hodně dětí na docela velkém prostoru, ale teď už by to bylo s dvouleťákem o fous lepší :-) A pozor na nerudné vrátné, jsou nervózní z pobíhajících na všechno sahajících dětí :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HUJERKA: myslim, diky. A bylo to fajn?
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    ANNAWA: Myslíš Herny v Národní galerii? My tam byli s kamarádkami bez rezervace a myslím, že i ostatní.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Ahoj, chci jít s dcerou na výtvarnou dílnu do veletržáku, ale nemůžu nikde najít, zda je nutná rezervace nebo ne, nevíte?
    MONI
    MONI --- ---
    Kdo máte školáky v Praze v okolí Míráku, tak tento týden 5.-8.9. rozdávají před Vinohradským parlamentem svačinky zdarma, ráno 7-8h.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    BONEMINA: Skoda, ze to začíná až ve dvě, šla bych spis dopo, ale ještě zvážím, díky za sdílení
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam