• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    NECECHJedovatá literární kritika
    Tento klub má sloužit především jako místo pro výlevy negativních emocí spojených se soudobou internetovou poezii. Tímto způsobem má zamezit tvorbě flejmu v klubech jako Autorská poezie nebo Poesie bez pranic a tkanic.

Takže, když vás nějaká báseň nebo nějaký autor vysloveně sere: Tohle je správné místo, abyste o tom psali. Můžete psát krutě, drsně, nefér - jakkoliv chcete. Zde prosím vylévejte všechny vaše negativní emoce, abyste v jiných literárních klubech mohli kritizovat zásadně konstruktivně.

Konstruktivní kritika se vyznačuje tím, že není odmítavá, ale zdůrazňuje pozitivní kvality daného díla a vše ostatní nechává stranou. Kritik si v jejím rámci nesmí dovolit vůči autorovi mít negativní emoce, nebo jen velmi sublimovaně. Když kritik velmi opatrně vytýká nějaký nedostatek, hlavně nevytýká všechny nedostatky, a vždy jen za předpokladu, že navrhne nějaké konkrétní zlepšení.

Díky!
    Váš B.M.I. Nečech
    rozbalit záhlaví
    NECECH
    NECECH --- ---
    BUBLINKY: aha, tak je to mily starik, moderni autor, ale nechapu podstatu toho klubu o nem - jsou tam nejake basnicky, ty jsou jeho? predpokladam, ze ne - proc jsou v klubu o nem? to je nejaka jeho specialni metoda skladby?
    NECECH
    NECECH --- ---
    „Jako všechno umění je i poezie v podstatě tajemství.“ -- Jan Skácel

Navic to vnimam jako prazdny vyrok. Pojem "tajemstvi" zde nevysvetluje nic, ba naopak vytvari zbytecnou esoterickou auru. UMENI JE TAJEMSTVI. Bez se vycpat, Skacele!

NECECH
    NECECH --- ---
    BARBANEK: Cetl jsem dost dobrych veci v nemcine, anglictine a rustine. A samozrejme taky v cestine. Donutili me pri studiu bohemistiky. Na zadneho Skacela si pritom nevzpominam. Sorry! Ale nejakeho Skacela nevnimam jako autoritu. Mozna, az se s jeho texty seznamim bliz, tak zjistim, ze je fakt dobry. Ale rozhodne nehraje v prvni lize svetove literatury.
    BARBANEK
    BARBANEK --- ---
    KONZUM23: To bylo pouhé konstatování a nemám potřebu to jakkoli vysvětlovat, jen je to jednomu k údivu. ;)
    BARBANEK
    BARBANEK --- ---
    NECECH: Tím se asi spousta věcí vysvětluje...
    NECECH
    NECECH --- ---
    Dnes o nem slysim poprve. Vite, me zajima vic ta svetova literatura nez ta ceska. :D
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NECECH: Jo, ty mamrde... :P
    BARBANEK
    BARBANEK --- ---
    NECECH: Četl jsi někdy Skácela?
    NECECH
    NECECH --- ---
    TOMASZ: to ma byt nejaka vyssi autorita?
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NECECH --- --- 8:21:02 10.6.2012
    NATASHA: Svetu, do kterych nemuzu, je spousta. Nevadi mi to a ani tam nechci. Mam rad ten svet, ve kterem ziju, a zcela mi staci v tuto chvili.

Ve tvem textu Tajemstvi vidim docela vyrazny kontrast mezi svetem povinnosti, ktery JE (uz zitra), a svetem Tajemstvi, ktery prevazne NENI. Svet povinnost je nudny, svet Tajemstvi je blaznivy a pripomina mi Alice in Wonderland. Svet Tajemstvi licis jako ten zajimavejsi a svym zpusobem opravdovejsi z obou svetu. Prinejmensim lyricky subjekt vice proziva Tajemstvi, nez obycejny svet. No a "bílé otvírání kůže" vidim jako metaforu pro (prvni) pohlavni styk, ktery zjevne patri do sveta Tajemstvi.

Ja se s timto postojem neztotoznuji. Z meho hlediska ve svete Tajemstvi zijou predevsim ruzne druhy blaznu. Fetaci, schizofrenici, manicky despresivni jedinci. Me vic zajima svet povinnosti, se svymi tvrdymi kazdodennimi ritualy, fyzikalnimi a mravnimi zakony. O nem a jenom o nem pisu sva haiku.

_____

„Jako všechno umění je i poezie v podstatě tajemství.“ -- Jan Skácel

Pyčo! ;)
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NECECH: Ghostbusters? :D :D :D
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    TOMASZ: Á, nebyl jsem pochopen: to mělo být: Nápad není špatný. Tak do toho! Umři pako... ;)
    NECECH
    NECECH --- ---
    Jinak mam radost, ze tahle diskuse od zacatku funguje, jak ma, a nasava vsechno zlo, ktere do jinych klubu o poezii nepatri.
    NECECH
    NECECH --- ---
    TOMASZ: pozitivni kritiky tady nechceme, budu mazat :D
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    KONZUM23 --- --- 11:49:56 11.6.2012 --- 00:26 :: diskuze :: I felch young boys (+3)
    Rozhodl jsem se umřít.

A proto dávám své tělo všanc divokým psům z předměstí,
    kalhoty a košili do armády spásy,
    popsané sešity rozpáleným kamnům a
    pozdravy všem špatným básníkům.

Kdokoliv by chtěl vzpomínat a to v jakémkoliv smyslu
    ať se taky umlčí a sejdeme
    se na věčnosti, v pekle nebo jinde,
    jisté je ale jedno,
    mně všude bude stejně.

/z cyklu "Loučení"/

Nápad není špatný. Tak do toho! :)
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    KONZUM23: Ale mé okolí to hodnotilo z pozice lidí, kteří udání obvykle nepíšou. Tys máš jiné zkušenosti? Konzum je krycí jméno agenta STB?
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    KONZUM23: Nakopíroval jsem to z Tvého příspěvku přesně, jak to tam bylo... :P
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    KONZUM23 --- --- 16:16:25 12.6.2012 --- 01:14 :: Anální sex
    Pro všechny co se mají rádi

V noci mívám zvláštní bázeň,
    proto s kalkulačkou píši báseň.
    Na pomoc si vezmu pravidla, /Finovy texty/

rozvířím vody, až zvednu stavidla. /Nejhorší poezie ve vesmíru/

Harpunou házím z mého vratkavého člunu - /Těžký život básníkův/

chtěl bych mít nápady a trochu umu.
    Hryžu na tužce gumu. /Autorská poezie/

Pánové,

SRAČKA!

;)
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    KONZUM23: No to je právě otázka, kde máme tu hranici. Za mých mladých let se obecně soudilo, že ten, kdo si plete mě/mně, by neměl psát ani udání, natož knihu... :D
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NECECH: Nečechu, poslyš, to jsem Ti chtěl ještě říct: Když neumíš psát, tak nepiš! ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam