• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECECHJedovatá literární kritika
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    Chce se mi zařvat: Ježíši Kriste, to je ale imbecil! :D A nebo se s Nečechem domluvili a zkoušej to na příčetnější část populace... :P

[ LOUISDEFUMES @ Poesie bez pranic a tkanic ]

LOUISDEFUMES --- --- 3:41:10 20.6.2012
    2 odpovědi
    NECECH: hnidopišství.Já jsem se již před pár lety rozhodl, že nepůjdu po gramatice, ale po obsahu, ale pokud moje děravá paměť slouží pamatuji si, že když je vícenásobný podnět a složený ze zástupců mužského i ženského rody, ženský má přednost, proto ta koncovka, ale vážně si nevybavuji jestli to náhodou není u slovesa pít jinak.
    NECECH
    NECECH --- ---
    Zítra příjde NEČECHOVA VÝZVA!
    NECECH
    NECECH --- ---
    Za 2 dny a přijde NEČECHOVA VÝZVA.
    NECECH
    NECECH --- ---
    Za 5 dní příjde NEČECHOVA VÝZVA

Sice amatérští poeté nyní zvolili novou strategii kolektivního mlčení, ale tuto výzvu těžko mohou ignorovat, aniž by tím přiznali, že se jí bojí.

Muahahahaha
    NECECH
    NECECH --- ---
    Clovece, mohl bys to podavat kreativneji, prosim? Takhle tvy hlasky jsou strasna nuda...
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NECECH, NECECH, NECECH, NECECH: Ale my už víme, že seš debil, Nečechu. Netřeba nás o tom znovu a znovu přesvědčovat... :D
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NECECH --- --- 13:21:03 13.6.2012 --- 08:42 :: diskuze :: Nové Internetové Humory (╮°-°)╮┳━┳... (╯
    TOMASZ: tak jo, uplne vazne se nad tim zamyslim, takhle pojato je to zajimavy experiment, nicmene jeden rozdil tam minimalne je: ze me ta diskuse bavi tady stejne jako v AP

a neni to jenom radost z provokace, ale z presvedceni, ze pravda neni zjevna na prvni pohled a clovek k ni dochazi predevsim tim zpusobem, ze zdanlive samozrejmosti zpochybnuje

_____

Tedy, dost dobře nechápu, jak se takto hluboce pravdivá myšlenka mohla vylíhnout v jinak tak tupém a omezeném mozku... ;)
    NECECH
    NECECH --- ---
    Jinak vrchol gramaticko-nacistickeho mytu o bilem a cistem jazyce je nasledny citat, ktery jsem nasel na pismackym strankam Natashi. Uplne ziram, ale pak si rikam: Nojo, stary Schopenhauer. To je dalsi blazen, ktery si libuje ve svete TAJEMSTVI...

"Píše-li někdo nedbale, především tím přiznává, že svým myšlenkám sám nepřikládá velkou hodnotu. Neboť jen z přesvědčení o pravdivosti a důležitosti našich myšlenek pramení nadšení, jehož je zapotřebí, abychom s neúnavnou vytrvalostí usilovali všude o co nejzřetelnější, nejkrásnější a nejsilnější výraz těchto myšlenek - tak, jako se jen svátosti nebo nadmíru cenná umělecká díla ukládají do stříbrných nebo zlatých schrán."
    (Arthur Schopenhauer - O spisovatelství a stylu, Hynek 1994)
    NECECH
    NECECH --- ---
    BUBLINKY: tak diky za odkaz, ten sonet se mi konkretne vubec nelibi (zase takovy bullshit o nicem), ale napriklad ty studankovy veci o neco niz maji dobrou uroven, nic extra uchvatneho, ale da se to cist, neurazi me to
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    NECECH: Ale jistě, jsou jeho.
    NECECH
    NECECH --- ---
    BUBLINKY: aha, tak je to mily starik, moderni autor, ale nechapu podstatu toho klubu o nem - jsou tam nejake basnicky, ty jsou jeho? predpokladam, ze ne - proc jsou v klubu o nem? to je nejaka jeho specialni metoda skladby?
    NECECH
    NECECH --- ---
    „Jako všechno umění je i poezie v podstatě tajemství.“ -- Jan Skácel

Navic to vnimam jako prazdny vyrok. Pojem "tajemstvi" zde nevysvetluje nic, ba naopak vytvari zbytecnou esoterickou auru. UMENI JE TAJEMSTVI. Bez se vycpat, Skacele!

NECECH
    NECECH --- ---
    BARBANEK: Cetl jsem dost dobrych veci v nemcine, anglictine a rustine. A samozrejme taky v cestine. Donutili me pri studiu bohemistiky. Na zadneho Skacela si pritom nevzpominam. Sorry! Ale nejakeho Skacela nevnimam jako autoritu. Mozna, az se s jeho texty seznamim bliz, tak zjistim, ze je fakt dobry. Ale rozhodne nehraje v prvni lize svetove literatury.
    BARBANEK
    BARBANEK --- ---
    KONZUM23: To bylo pouhé konstatování a nemám potřebu to jakkoli vysvětlovat, jen je to jednomu k údivu. ;)
    BARBANEK
    BARBANEK --- ---
    NECECH: Tím se asi spousta věcí vysvětluje...
    NECECH
    NECECH --- ---
    Dnes o nem slysim poprve. Vite, me zajima vic ta svetova literatura nez ta ceska. :D
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NECECH: Jo, ty mamrde... :P
    BARBANEK
    BARBANEK --- ---
    NECECH: Četl jsi někdy Skácela?
    NECECH
    NECECH --- ---
    TOMASZ: to ma byt nejaka vyssi autorita?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam