• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NECECHJedovatá literární kritika
    NECECH
    NECECH --- ---
    KONZUM23: Sorry, ted jsem to smazal. Ano, prezdivka TOMOUŠ je výstižná. Budu ji používat zásadně, ale jinak se budu snažit k němu být vstřícný mimo tento klub. Nelíbí se mi, že mě dokáže vyprovokovat. Takovou poctu si nezaslouží.
    NECECH
    NECECH --- ---
    KONZUM23: Ok. Pusobi to jako arogance, ale ve skutecnosti to muze byt nepochopeni. Podobny pocit mam i z Tomouše.
    NECECH
    NECECH --- ---
    NECECH
    NECECH --- ---
    BUBLINKY: speciálně pro tebe jsem na nástěnce ještě vyzdvihnul pasáž o konstruktivní kritice, která pochopitelně patří všude, ale ne sem... není to lehké, to přiznávám, ale zkus to někdy...
    NECECH
    NECECH --- ---
    TOMASZ: prestal jsi z meho pohledu byt dobrym kritikem, kdyz jsi zacal hajit brainwash program klubu Autorska Poezie... od te doby se chovas jako curak a pises samy hovadiny... coz samozrejme muze byt muj subjektivni pohled, ale ja to tak vnimam, co mam delat... dobre, ze mi pripominas, ze neni vse cernobile, ze i curak jako ty ma sve svetle momenty... ano, byl jsi a nadale jsi dobry kritik, ale jen co se tyce haiku, tam i vzniknul muj vyrok, ktery uz snad po desate citujes... kritiku o haiku jsi uz dlouho nenapsal, takze jsem na to fakt zapomnel... sorry, krivdil jsem ti... z nejakeho duvodu dokazes cas od casu napsat dobrou kritiku, prestoze jsi neuveritelnej idiot...

a pokud by ses ridil vlastnimi zasady jako zejmena молчание золото, tak uz davno mlcis, vole... ale ty meris dvojim metrem... mozna to souvisi s tvoji schizofrenii... pokud by ses chtel z toho vylecit, muj bracha je terapeut v Bohnicich se specializaci na pripady jako tebe...
    NECECH
    NECECH --- ---
    BUBLINKY: protoze ji narozdil od vas ovladam... :) ... viz ve vasem klubu napr. NIRA a RYCHART... a samozrejme se o ni snazim zasadne v PbPaT... pokud nevis, co konstruktivni kritika je, muzes si precist zahlavi primo tohoto klubu... umis cist, ze jo?

[ NECECH @ AUTORSKÁ POEZIE * ]
    [ NECECH @ AUTORSKÁ POEZIE * ]
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    KONZUM23: Blá blá blá. V TŽB nikdo nikomu necpe, že si jako všichni jenom děláme srandu a nemyslíme to vážně. Ty máš ale výdrž, chlapečku...
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    KONZUM23: Vono jako někdo, kdo si založí diskusi s názvem "PoeSie bez pranic a tkanic", trochu vzbuzuje dojem, že se bere strašlivě vážně...
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NECECH: Jestli jsi sadista, tak jsi celkem dost neúspěšný. ;P

Нет, молчание золото.

mě tvoje kritiky přijdou všechny bez výjimky neužitečné
    Copak? Přestal jsem být dobrým kritikem, jak jsi mě už kdysi sám zaškatulkoval? Opravdu tvé hodnocení tak moc závisí na tom, jak ublížená se cítí být malá nečeská ubohoučká dušička? ;)
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    NECECH: Jen nějak nerozumím tomu, proč o konstruktivní kritice píšeš zrovna ty....
    NECECH
    NECECH --- ---
    TOMASZ: moje psychicko-sexuální porucha se nazývá sadismus a nijak se tím netajím, takže mě překvapuje, že ti takhle dlouho trvalo, než jsi to dokázal v tom svém mozečku zpracovat... to s tou onanii je náhodou zajímavá myšlenka, mám nad čím přemýšlet... na rozdíl od tebe totiž občas přemýšlím sám nad sebou...

ty jseš z mého pohledu jasný педик a nepřiznáváš to, takže to s chutí tady probíráme a fakt se není čemu divit... vyjádřil ses k tomu možná jednou větou, a to velmi nejednoznačně... v podstatě se právě tím přiznáváš, jelikož молчение знак согласия...

a tohle si o tvých kritikách v AP a tím víc v PbPaT myslíš opravdu jen ty: ač jsou štiplavé, jsou míněny skutečně vážně a jejich smysl je opravdu veden snahou hlavně poskytnout autorovi reflexi, která mu může být užitečná – mě tvoje kritiky přijdou všechny bez výjimky neužitečné, protože nejsi schopný je formulovat konstruktivně, ale chceš hlavně předvést, jaký jsi úžasný intelektuál, a to tím, že básnické dílo jiných lidí zesměšňuješ... když čtu jakoukoli tvojí kritiku, tak se občas směju (většinou tobě), ale vždycky je mi z toho na blití...
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    KONZUM23: Napadlo tě někdy, že asociace vypovídá nejvíc právě o mozku, ve kterém se vylíhla? ;)
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    KONZUM23: Řekl jsem někdy, že mi to vadí? ;)

Je ale celkem rozdíl mezi kritikou pro srandu, jak vnímám všechno tady, ze které si jako autor nic moc nevezmu, a kritikou vážně míněnou. Ale jinak se hezky snažíte napodobovat moje kritiky v jiných klubech, protože je mimo vaší rozlišovací schopnost, že ač jsou štiplavé, jsou míněny skutečně vážně a jejich smysl je opravdu veden snahou hlavně poskytnout autorovi reflexi, která mu může být užitečná.
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NECECH: Hele, a proč bych se měl vyjadřovat k tvojí "kritice" Ganymeda jako? Jak jsi přišel na to, že z toho musí být nekonečná špageta: text, kritika, vyjádření ke kritice, vyjádření k vyjádření ke kritice, vyjádření k vyjádření k vyjádření...?

Tak mě napadá, jestli ti nejde hlavně o to "vyjádření". Botanicky se jedná o akt, kdy rostlina vyprskne svá semena do okolí, aby se rozmnožila. Možná, že tvá neukojitelná touha po "vyjádření" Freudovsky pramení z tvé psychicko-sexuální poruchy, která se obvykle přinadchází jen pubertálním chlapcům, kteří natolik nezvládnou situaci, že pak masturbují třeba 20x denně. Jsou i případy, kdy si honí immerwährend, jak my krásně česky říkáme. U tebe, v 55 letech a s rozvodem na krku, je to sice pochopitelné, ale stejně se jedná o lékařskou kuriozitu.

A mimochodem, ke tvé "kritice" jsem se už vyjádřil. Mám to snad zopakovat pro ty pomalejší? ;)
    NECECH
    NECECH --- ---
    TOMASZ: a tohle je prostě zoufalost... :)
    NECECH
    NECECH --- ---
    KONZUM23: jo, tohle (TOMASZ) je skutečně schizofren(n)í výpad, to jsi vystihl velmi přesně, gratuluju... náš mistr víry v blbce se tady krásně předvedl a máme tu hodně ostrý flame, což přesně odpovídá smyslu tohoto klubu... že jde především o osobní invektivy, je v pořádku, i ty patří k poezii... pozoruhodné je, že se mistr vůbec nechce vyjádřit k mojí kritice jeho Ganymeda, s výjimkou toho, že jsem nestandardně skloňoval Dia, což v jeho očích znehodnocuje celý text... ale pochybuju, že by se k mojí kritice vyjádřil, když tuhle maličkost opravím k jeho spokojenosti... teď mu totiž dochází, že v jedovaté literární kritice je slabší než my, takže odvádí dialog jinam, aby nemusel přiznat ostudu, že s velkou pravděpodobností on je skutečně homosexuál a projevuje se to v jeho textech...

TOMASZ: Když to z tvého pohledu tady je žumpa, tak proč sem vůbec píšeš? A proč píšeš do klubu Poesie bez pranic a tkanic, když s jeho pravidly a postoji nesouhlasíš? Z mého pohledu jsi nejen neurotický homosexuál, ale i schizofrenik.
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    KONZUM23: Co to meleš, ty vořechu?
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    Tedy, přejmenoval bych to tady na "Žumpu"... :D
    TOMASZ
    TOMASZ --- ---
    NECECH: Ty zřejmě fakt věříš v měřitelnost inteligence, chudáčku.
    Já hlavně věřím v existenci blbů, jako jsi ty, mrvožroute.

Asi stokrát jsem ti vysvětlil, proč nemám respekt před gramatickými normami, zejména před pravopisem.
    A já ti asi stokrát vysvětlil, že ti na to seru.

A jednak s tím, že opravdu mám lingvistické vzdělání.
    Blá blá blá. Možná jsi tupě prolezl školu, respektive zadky učitelů, a nějak se ti podařilo si "zasloužit" diplom. To nijak negarantuje, že nejsi úplný krypl.

Je-li tomu tak, že mé texty jsou komunikačně nefunkční, požaduji důkaz: Ukaž mi konkrétní místo v mé tvorbě nebo v mých kritikách, kde z důvodu porušení gramatických norem není jasný obsah sdělení.
    Svoje požadavky si můžeš leda tak strčit do prdele. Nikdo se nebude namáhat, aby o něčem přesvědčoval ignoranta, který nemá dostatečnou rozlišovací schopnost ani na to, aby rozeznal rozdíly mezi věcmi, které by mu byly předkládány, natož aby ve svém pikomozečku pochopil, o co se jedná. To by bylo házení perel sviním. Smiř se s faktem, že nejen tvé texty, ale hlavně tvůj mozek je nefunkční.

A přestaň už konečně kňourat, teplouši.
    NECECH
    NECECH --- ---
    TOMASZ: Že jsi opravdu polovzdělanec, ukazuje fakt, že se tady oháníš nějakými absolutně irelevantními čísli IQ. Ty zřejmě fakt věříš v měřitelnost inteligence, chudáčku. :)

Asi stokrát jsem ti vysvětlil, proč nemám respekt před gramatickými normami, zejména před pravopisem. To souvisí jednak s tím, že opravdu nejsem rodilý mluvčí češtiny. A jednak s tím, že opravdu mám lingvistické vzdělání.

Chápu, že pro monolingválního rádoby-básníka/kritika jako tebe musí být strašně těžký přijímout fakt, že existuje ještě nějaká pravda mimo tvé vnímání reality. Ale snažit by ses aspoň mohl, zabedněnče.

Že mi s tím pitomcem Finem a podobnými živly předhazujete, že neumím pořádně česky, mě vážně unavuje. Neumím "pořádně" česky – a co má bejt?

Soňa (která jako jediná z vašeho kroužku "autorských poetů" má rovněž lingvistické vzdělání) tvrdí, že pravopis slouží zajištění komunikační funkčnosti. Je-li tomu tak, že mé texty jsou komunikačně nefunkční, požaduji důkaz: Ukaž mi konkrétní místo v mé tvorbě nebo v mých kritikách, kde z důvodu porušení gramatických norem není jasný obsah sdělení. Nebo konečně mlč, hňupe!

P.S.: Zase svojí homosexualitu projektuješ na mě. Hloupý pokus! Zamysli se pořádně nad svým Ganymedem, jo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam